brezly 09.06.05, 17:24 Dwuigłówka: barwny system prowadzenia nici automatyczny nawlekacz dolnego chwytacza; Warto mieć pod ręką: Rozpruwacz - rozcinacz Służy do prucia szwów, a także do rozcinania obszytych wcześniej dziurek. No, ladnie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brezly Dla domu: 09.06.05, 17:29 nazwa: Karnet do drobnych napraw w gospodarstwie domowym cena: 5.90 zł opis: 21 szt. igieł plus nawlekacz. Dodatkowo cerówka tapicerska zagięta, cerówka do szycia żagli, crówka do dywanów i inne. Ide, pomoge NO w domu. Zagle trza prasowac, bo od tygodnia leza. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Dla domu: 10.06.05, 11:04 Ale zanim żagle uprasujesz ( Mariolka zniknęla...) to musisz żagiel cerówką zacerować... Trudne zdanie w trudnym jezyku. Dużo Alt Gr naciskałam. Zagadka : jaką mam klawiature ? Kran. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dla domu: 10.06.05, 11:30 A miedyz domem a yakladem pracz nie pryestawia ci sie "y" y "z"? :-) Bo mi cyesto. Ya cyesto :-(( Poydr. breylz Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Dla domu: 10.06.05, 12:05 Ha ! Ja mam Córkę Mądrą. Jak użyłam słów Jej bliżej nieznanych w języku Reja i Giertycha zaczynających się na k* ch* s* bo szleptop zamieniał litery bezwiedni domyśliła sie ,że coś nie jest koszer. I mi myku myku przestawiła germańskiego szleptopa tak że sobie dziarsko pływam w otchłaniach polskiej mowy. Moździeż ździerstwo , odźwierny , Gżegżółka np. mogę napisać ohne Probleme. Z i y jest odwrotnie ale się można pryzywycyaic :-ppppp K. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Dla domu: 10.06.05, 16:45 O, w wegierskiej jest tak samo, ciekawe, czemu, muuuu? Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Dla domu: 10.06.05, 19:22 brezly napisał: > A miedyz domem a yakladem pracz nie pryestawia ci sie "y" y "z"? :-) > Bo mi cyesto. Ya cyesto :-(( ----> zhzhzhzh! Jakbzs pryz tzm bzl! > > Poydr. > breylz Odpowiedz Link Zgłoś