Gość: zatroskany IP: 195.20.110.* 28.09.05, 13:39 dwa leniwe łobuziaki.... mam nadzieję, że troszeczkę pozapierniczają dla polskiego ustawodawstwa.A póki co strzelili bramkę ze spalonego, w rozgrywce o premierowanie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kazio O Jacku i Placku IP: 193.173.18.* 28.09.05, 13:39 Cytat z Telegraph: "Their scope for nepotism appears limited, however. Jaroslaw lives at home with his mother, while Lech is married with a daughter." Czyzby Angole uwazali kazirodztwo za rzecz tak normalna? :) Odpowiedz Link Zgłoś
o_k_o Re: O Jacku i Placku 28.09.05, 13:45 Nieznajomość angielskiego - albo tzw. false friend, tylko gramtyczny. "With a daughter" znaczy tu, że ma żonę i nią córkę. Jeżeli chcemy powiedzić z kim jest żonaty, to używamy "to" - "married to" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Re: O Jacku i Placku IP: 193.173.18.* 28.09.05, 13:51 masz racje, teraz mi wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geba Re: O Jacku i Placku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.05, 13:54 A ja myślałem, że kazirodztwo dotyczy "Jaroslawa who lives at home with his mother" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihihi Re: O Jacku i Placku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 14:30 "live at home" - mieszka :) Co w tym zdrożnego? Najwyżej można powiedzieć ze "maminsynek" :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Re: O Jacku i Placku 28.09.05, 15:45 Ciekawe, że ten piewca prokreacji i normalnych heteroseksualnych rodzin mieszka z matką i kotem. Nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: O Jacku i Placku 28.09.05, 16:11 navaira napisał: > Ciekawe, że ten piewca prokreacji i normalnych heteroseksualnych rodzin mieszka > > z matką i kotem. Nieprawdaż? Ciekawie to ma kot, bidulek. Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: to musi byc kotka 28.09.05, 23:08 O ile pamiętam to Lech ma więcej zwierząt, w tym minimum jednego psa. Dobrze więc świadczy o Jarosławie zdolność do ograniczania się. Wystarczy jeden kot, nie musi być premierem... Rzadka cecha u polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: to musi byc kotka IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 29.09.05, 02:25 dyskusja na najwyższym poziomie! GRATULACJE! Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: to musi byc kotka 29.09.05, 09:39 Gość portalu: kuba napisał(a): > dyskusja na najwyższym poziomie! GRATULACJE! To jest dział Czas Wolny, Hobby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pro_Test Re: to musi byc kotka IP: 217.153.131.* 29.09.05, 09:34 no i ma chomika ;) -- Pro_Test Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: to musi byc kotka 29.09.05, 09:42 Gość portalu: Pro_Test napisał(a): > no i ma chomika ;) O tak, chomik rządzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: O Jacku i PlackuOJ NAIWARA,naiwra,naiwra IP: *.dyn.iinet.net.au 29.09.05, 03:59 navaira napisał: > Ciekawe, że ten piewca prokreacji i normalnych heteroseksualnych rodzin mieszka > z matką i kotem. Nieprawdaż? ------------------------------ ano "nieprawdaz", bo teoria zawsze wyprzedza praktyke, powinna w kazdym razie. dobrzy nauczyciele sa marnymi praktykami. i na odwrot, a uczyc ktos powinien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: O Jacku i Placku IP: *.ghnet.pl 28.09.05, 18:41 lives oznacza mieszkać, a nie żyć z kimś w tym przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzabba Re: O ... Kaziu IP: *.dyn.iinet.net.au 29.09.05, 03:52 ość portalu: Kazio napisał(a): > Cytat z Telegraph: .... > Czyzby Angole uwazali kazirodztwo za rzecz tak normalna? :) ---------------------------- brzmisz jakbys sam byl tego ilustracja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanda Łeba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 18:12 pamiętam jak byłam dzieckiem ,byłam na wakacjach w okolicach Łeby.Poszliśmy na wycieczkę na słynne wydmy i tam jedną z atrakcji było obejrzenie planu filmowego do filmu"O dwóch takich co ukradli księżyc".Szkoda że nie skończyli jako aktorzy,ale chyba są zbyt leniwi,Jarek od piętnastu lat ma zawód poseł czyli w jego przypadku nierób,a prywatnie głaszcze kota. Odpowiedz Link Zgłoś
symbian1 Re: Łeba 06.10.05, 03:17 Sypiasz z nim że tak dobrze wiesz? Czy tylko tak pieprzysz bez sensu dla zabicia czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
donald_duck1 Tak czy siak, któryś z kaczorów przejmie ster 29.09.05, 19:21 Może ten z Disneylandu? I też będzie o czym pisać, bo osobom anglojęzycznym nazwisko lidera PO kojarzy się... kaczorowato. Odpowiedz Link Zgłoś
justynson Re: O Jacku i Placku 28.09.05, 14:05 do wiadomosci pana redaktora/tłumacza: 'identical twins' to bliźnięta jednojajowe Odpowiedz Link Zgłoś
jancior GW coraz glosniej tupie nozkami ze zlosci ze 28.09.05, 20:14 znienawidzone przez nia Kaczory wygrywaja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
poikll "nie chcą pracować,ale za to uwielbiają dużo jeść" 30.09.05, 09:19 Jakże trafne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cykada Re: O Jacku i Placku IP: *.onlink.net 28.09.05, 14:45 niech te wszystkie chinskie, angielskie,niemieckie newsy odpiernicza od naszch Kaczorow. My nikomu nie dyktujemy kogo maja u siebie wybierac. Nasze Kaczory sa madre,swietnie wyksztalcone i napewno niezwykle sumienne w pracy a przeciez chyba o to chodzi w tym kraju. Kaczory do roboty! Napewno wykonacie ja wspaniale. Daje wam 100% poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zw Re: O Jacku i Placku IP: *.inco-veritas.pl 28.09.05, 15:17 Oj ale wazelina. Może, chociaż 99%? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex9991 Re: O Jacku i Placku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 08:28 Który to juz sort poważnych, wykształconych, inteligentnych, pracowitych, jedynych w swoim rodzaju,normalnie IDEALNYCH... od czasów okrągłego mebla?A szambo coraz większe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: O Jacku i Placku IP: *.chello.pl 28.09.05, 19:54 nasz kaczor co dorwał się do rządzenia Warszawą jest powolny, leniwy niekompetentny i na dodatek kłamie!!! Podobno zwiększył nakłady na drogi? A o kilkunastoprocentowym wykonaniu budżetu to krętacz i demagog zapomniał? Kompletny ignorant w zakresie zarządzania Ale głupi narodek po raz kolejny dał się nabrać demagogowi a może zagłosowali na przekór Warszawiakom? Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafsko Re: O Jacku i Placku 29.09.05, 00:19 Amerykanie- ci się dopiero ucieszą. Oni mają swojego Kaczyńskiego, to niejaki Unabomber, skądinąd podkablowany przez brata i dzięki niemu ujęty. Brat, o dziwo, też Kaczyński... Anyway, Kaczory do roboty, a my sobie uważajmy. Ja tam wolę uważać, niż popierać. I dorobie im gębę Donalda. Wynik? Siostrzeńcy Kaczora Donalda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astro Re: O Jacku i Placku IP: *.sawan.com.pl 28.09.05, 14:56 Cytaty z piosenek śpiewanych przez b. Kaczyńskich: "My jesteśmy tacy dwaj, tacy dwaj na cały kraj..." "Bo my jesteśmy tacy bliźniacy, co to szukają życia bez pracy..." Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Byli leniwi? 28.09.05, 15:29 To, że byli leniwi, jakoś mi nie utkwiło w pamięci. No cóż, to było dawno. Ale przecież ludzie się zmieniają... Mam nadzieją, że teraz są bardzo pracowici! Czego im, sobie i wszystkim serdecznie życzę. _ Pies na kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Re: Byli leniwi? 28.09.05, 16:05 Cały post: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=29580213&a=29645938pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm a czy obecnie są pracowici??? 28.09.05, 21:32 Vide zwłaszcza Jarosław Kaczyński, jego oświadczenie majątkowe, sposób życia i przebieg pracy zawodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazmirz w filmie jak w życiu... IP: *.acn.waw.pl 28.09.05, 16:17 leniwe łobuziaki, no zupełnie jak w rzeczywistości - dużo dymu, żadnych efektów (tylko efekciarstwo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Zyczę im wszystkiego najlepszego, IP: *.master.pl 28.09.05, 16:36 co dwie głowy to nie jedna. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PM A więc IV Rzeczpospolita to... ZAPIECEK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 17:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie bliźniacy89/90 ciekawe IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 18:00 skoro ukradli ksiezyc to ciekawe co teraz ukradna :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yorg1 Re: O Jacku i Placku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 18:07 koniecznie załączyć ten film w jakimś tygodniku, i to jak najszybciej, zanim ktoś na tym nie położy łapy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: O Jacku i Placku IP: *.zax.pl / *.zax.pl 28.09.05, 18:08 nie ma co ufać gościom co ukradli naturalnego satelite ziemi:(( Odpowiedz Link Zgłoś
jb777 Polak potrafi a poza tym to zgodnie z powiedzeniem 28.09.05, 20:19 czym skorupka za młodu .. można snuć obawy. Choć z drugiej strony złodziejowi najtrudniej okraść złodzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cykada Re: Polak potrafi a poza tym to zgodnie z powiedz IP: *.onlink.net 28.09.05, 22:36 a co tobie jb Kaczory ukradly? Gdyby Kaczory mialy cos na sumieniu to wielki inkwizytor Romcio Wielki juz dawno by wyciagnal i zlozyl donos do prokuratury. Pomimo szukania, szperania nikt niczego nie znalazl oprocz tego, ze Kaczory sa porzadnie wyksztalcone, prawe i nie zamieszane w zadne machloje. Zyg, zyg, zyg zawistnicy i madrale z klikiem pod noskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: Polak potrafi a poza tym to zgodnie z powiedz 29.09.05, 00:37 Ja osobiście nie wiem co i czy ukradli, ale odnoszę się do Inkwizytora Romcia - on nigdy nie miał takich zapędów do atakowania Kaczyńskich jak do postkomunistów, naprawdę w tym nawet są mu Kaczyńscy trochę bliscy. Poza tym naraziłby się spokrewnionym środowiskom. Dlatego nie uważam argumentu za słuszny. Już raczej panowie z PO mogliby coś znaleźć/mieć większą motywację do szukania. Odpowiedz Link Zgłoś
akami Re: Polak potrafi a poza tym to zgodnie z powiedz 24.10.05, 15:01 Chyba jesteś bardzo młodą osobą z mleczkiem pod nosem. Ludzie starsi, pamiętający początek lat 90, na pewno pamiętają też liczne afery z tamtych lat, w których umoczeni byli kaczory (Telegraf, PC, FOZZ i inne). Roman nie wyciągnął tego, bo te dwa sk... umiejętnie się z tych afer wyślizgały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. CAŁA PRAWDA O KWACZORACH! IP: *.rezist.com 28.09.05, 18:19 "Pewnego dnia wpadają na pomysł, jak można by raz na zawsze zapewnić sobie wygodny byt i nie przejmować się już pracą..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanatick Re: CAŁA PRAWDA O KWACZORACH! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 19:52 i właśnie dlatego założyli PIS :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: CAŁA PRAWDA O polskichKWACZORACH! IP: *.dyn.iinet.net.au 29.09.05, 04:06 Gość portalu: Fanatick napisał(a): > i właśnie dlatego założyli PIS :D ----------------------------------- politycy sa owocem spoleczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Re: O Jacku i Placku IP: *.chello.pl 28.09.05, 20:09 "nie chcą pracować, ale za to uwielbiają dużo jeść [...] Pewnego dnia wpadają na pomysł, jak można by raz na zawsze zapewnić sobie wygodny byt i nie przejmować się już pracą..." Ten opis zaskakująco dobrze koresponduje z obrazem polityka (wszelkiego), ogólnie w dzisiejszej Polsce panującym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: notax Re: O Jacku i Placku IP: *.chem.usu.edu 28.09.05, 21:20 Do wszystkich Kaczorow, dziadow i innych: Ksiezyc jest Amerykanski i taki pozostanie, a zysk z doschodow Polonii jest Polonii i tez taki pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Placek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 21:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krowa Re: O Jacku i Placku IP: *.crowley.pl 28.09.05, 21:58 jak to dobrze ,że Oleksy nie ma brata bliźniaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cykada Re: O Jacku i Placku IP: *.onlink.net 28.09.05, 22:25 jakze sie ciesze, ze panu Jurkowskiemu ( autorowi tego artykulu) Kaczory nie ukradly rozumu bo maja swoj i to najlepszej jakosci, czego nie mozna powiedziec o w/w panu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cykada Re: O Jacku i Placku IP: *.onlink.net 28.09.05, 22:26 jakze sie ciesze, ze panu Jurowskiemu ( autorowi tego artykulu) Kaczory nie ukradly rozumu bo maja swoj i to najlepszej jakosci, czego nie mozna powiedziec o w/w panu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: mlodzi aktorzy IP: *.hrl.com 28.09.05, 22:45 podziwiam tylko male poczucie humoru u braci i wogole u polskich politykow, czy ci ludzie nie umieja sie usmiechac , pozartowac , ludzie ktorzy maja wlasne poczucie wartosci i pewnosci siebie ale nie arogancji doskonale zartuja z siebie samych , naigrywaja sie z siebie bo to im nic nie umniejsza, cala ta powaga i "dostojnosc" wlasnie wynika z nijakosci, strachu i czujnosci zeby nie dac sie zaskoczyc i wykiwac przez konkurenta. Ten wyscig politycznych szczurow o wyolbrzymionych i paranoicznych ambicjach nie daje przekonania ze to wszystko z uczciwych i sluzebnych pobudek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: mlodzi aktorzy i OBSERWATORzy IP: *.dyn.iinet.net.au 29.09.05, 04:15 Gość portalu: obserwator napisał(a): > podziwiam tylko male poczucie humoru u braci i wogole u polskich politykow, czy > > ci ludzie nie umieja sie usmiechac , pozartowac , ludzie ktorzy maja wlasne > poczucie wartosci i pewnosci siebie ale nie arogancji doskonale zartuja z > siebie samych , naigrywaja sie z siebie bo to im nic nie umniejsza, cala ta > powaga i "dostojnosc" wlasnie wynika z nijakosci, strachu i czujnosci zeby nie > dac sie zaskoczyc i wykiwac przez konkurenta. Ten wyscig politycznych szczurow > o wyolbrzymionych i paranoicznych ambicjach nie daje przekonania ze to wszystko z uczciwych i sluzebnych pobudek ----------------------------------------- a znasz misiu taka istote, ktora robi cokolwiek z uczciwych i sluzebnych pobudek? sami jestesmy organizotorami tych igrzysk i czy mozna sie spodziewac innych wynikow? Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: mlodzi aktorzy 29.09.05, 09:45 Gość portalu: obserwator napisał(a): > podziwiam tylko male poczucie humoru u braci i wogole u polskich politykow, czy > > ci ludzie nie umieja sie usmiechac , pozartowac , ludzie ktorzy maja wlasne > poczucie wartosci i pewnosci siebie ale nie arogancji doskonale zartuja z > siebie samych , naigrywaja sie z siebie bo to im nic nie umniejsza, cala ta > powaga i "dostojnosc" wlasnie wynika z nijakosci, strachu i czujnosci zeby nie > dac sie zaskoczyc i wykiwac przez konkurenta. Ten wyscig politycznych szczurow > o wyolbrzymionych i paranoicznych ambicjach nie daje przekonania ze to wszystko > > z uczciwych i sluzebnych pobudek Pełna zgoda. Intelektualnie to oni są średni, co wcale nie znaczy że źli. Ale absolutny brak dystansu i chora zjadliwość naprawdę źle o nich świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADASKO Rozliczyć Kaczyńskich z tego księżyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 22:45 trzeba powołać komisję śledczą do sprawy zawłaszczenia księżyca przez Kaczki. KTO JEST ZA NIECH SIĘ WPISUJE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex9991 Re: Rozliczyć Kaczyńskich z tego księżyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 08:40 Acha! Pewnie zasiedzieli go w "złej wierze". Czy to już minęło 30 lat?Bo jak minęło, to pewnie po zawodach i mają go na własność. Odpowiedz Link Zgłoś
kopcio99 ksiezyc 28.09.05, 22:56 zaczynam sie obawiac o moja dzialke na ksiezycu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: O Jacku i Placku IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 02:50 jak byłem mały to ten film regularnie leciał w każde ferie zimowe, ferie świąteczne, wakacje itp., bardzo dołujący, bo kończył się bardzo źle, podobnie jak książka i dlatego nie przepadałem, dopiero jak byłem starszy to skapowałem, ze to lipa, cały film jest nakręcony w studio, niczym teatr i to mi podpadło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: O Jacku i Placku IP: *.dyn.iinet.net.au 29.09.05, 04:23 Gość portalu: mk napisał(a): > jak byłem mały to ten film regularnie leciał w każde ferie zimowe, ferie > świąteczne, wakacje itp., bardzo dołujący, bo kończył się bardzo źle, podobnie > jak książka i dlatego nie przepadałem, dopiero jak byłem starszy to skapowałem,ze to lipa, cały film jest nakręcony w studio, niczym teatr i to mi podpadło. ---------------------------------------------- no a teraz jestes starszy i czytasz gazete i nadal nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: O Jacku i Placku IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 04:31 co nadal nic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czy nie Re: O Jacku i Placku IP: *.edm.wiband.net 29.09.05, 04:31 piekne dziecinstwo mieli ci inteligentni mlodziankowie? Czy to nie pieknie ze obecnie kandyduja na najwyzsze stanowiska panstwowe? Oni sie jeszcze nie odkryli, po uzyskaniu satysfakci zdobycia wladzy uczynia duzo dobra, tak wierze w nich. Oni maja zdrowy rozsadek. Znaja ludzi ktorymi beda rzadzic, to wazne. Oby tylko nie dali sie sprowokowac w cznnosci ubijania piany w ustach ktore to czynnosci prowadzilyby do pustoslowia. Szczesc Boze. LusiaP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: misiu IP: *.ventca.adelphia.net 29.09.05, 06:15 wlasnie misiu ludzie ktorz chca miec wysokie funkcje w panstwie maja byc uczciwi, szlachetni i sluzyc narodowi po to abywejsc do panteonu wielkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: O Jacku i Placku IP: *.asko / 82.177.183.* 29.09.05, 07:16 Jak zapewnić sobie wygodny byt i nie pracowac?No więc sobie zapewnili dzięki wspaniałym polskim wyborcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicek Re: O Jacku i Placku IP: *.asko / 82.177.183.* 29.09.05, 07:18 I jak z tej Polski ma nie być pośmiewiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek killa Re: O Jacku i Placku IP: *.pl / 80.53.3.* 29.09.05, 10:03 A ja polecam gorąco ze swojej strony utwór o charakterze jamajskiego dancehallu, pewnego artysty którego nazywa się w podziemiu Bobem 1. Utwór pt."KACZOR". tutaj link: rubpulse.pl/rubb/sound/kaczor.ogg bless Odpowiedz Link Zgłoś