Dodaj do ulubionych

O Jacku i Placku

IP: 195.20.110.* 28.09.05, 13:39
dwa leniwe łobuziaki....
mam nadzieję, że troszeczkę pozapierniczają dla polskiego
ustawodawstwa.A póki co strzelili bramkę ze spalonego, w rozgrywce o
premierowanie...
Obserwuj wątek
    • Gość: Kazio O Jacku i Placku IP: 193.173.18.* 28.09.05, 13:39
      Cytat z Telegraph:

"Their scope for nepotism appears limited, however. Jaroslaw lives at home
      with his mother, while Lech is married with a daughter."

Czyzby Angole uwazali kazirodztwo za rzecz tak normalna? :)
      • o_k_o Re: O Jacku i Placku 28.09.05, 13:45
        Nieznajomość angielskiego - albo tzw. false friend, tylko gramtyczny. "With a
        daughter" znaczy tu, że ma żonę i nią córkę. Jeżeli chcemy powiedzić z kim jest
        żonaty, to używamy "to" - "married to"
        • Gość: Kazio Re: O Jacku i Placku IP: 193.173.18.* 28.09.05, 13:51
          masz racje, teraz mi wstyd
          • Gość: geba Re: O Jacku i Placku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.05, 13:54
            A ja myślałem, że kazirodztwo dotyczy "Jaroslawa who lives at home with his
            mother"
            • Gość: hihihi Re: O Jacku i Placku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 14:30
              "live at home" - mieszka :)
              Co w tym zdrożnego?
              Najwyżej można powiedzieć ze "maminsynek" :))))
              • navaira Re: O Jacku i Placku 28.09.05, 15:45
                Ciekawe, że ten piewca prokreacji i normalnych heteroseksualnych rodzin mieszka
                z matką i kotem. Nieprawdaż?
                • saikokila Re: O Jacku i Placku 28.09.05, 16:11
                  navaira napisał:

> Ciekawe, że ten piewca prokreacji i normalnych heteroseksualnych rodzin mieszka
                  >
                  > z matką i kotem. Nieprawdaż?

Ciekawie to ma kot, bidulek.
                  • deedeebg to musi byc kotka 28.09.05, 23:02
                    • saikokila Re: to musi byc kotka 28.09.05, 23:08
                      O ile pamiętam to Lech ma więcej zwierząt, w tym minimum jednego psa. Dobrze więc świadczy o Jarosławie zdolność do ograniczania się. Wystarczy jeden kot, nie musi być premierem... Rzadka cecha u polityka.
                      • Gość: kuba Re: to musi byc kotka IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 29.09.05, 02:25
                        dyskusja na najwyższym poziomie! GRATULACJE!
                        • saikokila Re: to musi byc kotka 29.09.05, 09:39
                          Gość portalu: kuba napisał(a):

> dyskusja na najwyższym poziomie! GRATULACJE!

To jest dział Czas Wolny, Hobby.
                      • Gość: Pro_Test Re: to musi byc kotka IP: 217.153.131.* 29.09.05, 09:34
                        no i ma chomika ;)

--
                        Pro_Test
                        • saikokila Re: to musi byc kotka 29.09.05, 09:42
                          Gość portalu: Pro_Test napisał(a):

> no i ma chomika ;)

O tak, chomik rządzi!
                • Gość: mis Re: O Jacku i PlackuOJ NAIWARA,naiwra,naiwra IP: *.dyn.iinet.net.au 29.09.05, 03:59
                  navaira napisał:

> Ciekawe, że ten piewca prokreacji i normalnych heteroseksualnych rodzin mieszka
                  > z matką i kotem. Nieprawdaż?
                  ------------------------------
                  ano "nieprawdaz", bo teoria zawsze wyprzedza praktyke, powinna w kazdym razie.
                  dobrzy nauczyciele sa marnymi praktykami. i na odwrot, a uczyc ktos powinien.
            • Gość: ooo Re: O Jacku i Placku IP: *.ghnet.pl 28.09.05, 18:41
              lives oznacza mieszkać, a nie żyć z kimś w tym przypadku
      • Gość: rzabba Re: O ... Kaziu IP: *.dyn.iinet.net.au 29.09.05, 03:52
        ość portalu: Kazio napisał(a):

> Cytat z Telegraph:
        ....
        > Czyzby Angole uwazali kazirodztwo za rzecz tak normalna? :)
        ----------------------------
        brzmisz jakbys sam byl tego ilustracja
      • Gość: wanda Łeba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 18:12
        pamiętam jak byłam dzieckiem ,byłam na wakacjach w okolicach Łeby.Poszliśmy na
        wycieczkę na słynne wydmy i tam jedną z atrakcji było obejrzenie planu
        filmowego do filmu"O dwóch takich co ukradli księżyc".Szkoda że nie skończyli
        jako aktorzy,ale chyba są zbyt leniwi,Jarek od piętnastu lat ma zawód poseł
        czyli w jego przypadku nierób,a prywatnie głaszcze kota.
        • symbian1 Re: Łeba 06.10.05, 03:17
          Sypiasz z nim że tak dobrze wiesz? Czy tylko tak pieprzysz bez sensu dla
          zabicia czasu?
      • donald_duck1 Tak czy siak, któryś z kaczorów przejmie ster 29.09.05, 19:21
        Może ten z Disneylandu? I też będzie o czym pisać, bo osobom anglojęzycznym
        nazwisko lidera PO kojarzy się... kaczorowato.
    • justynson Re: O Jacku i Placku 28.09.05, 14:05
      do wiadomosci pana redaktora/tłumacza: 'identical twins' to bliźnięta
      jednojajowe
      • jancior GW coraz glosniej tupie nozkami ze zlosci ze 28.09.05, 20:14
        znienawidzone przez nia Kaczory wygrywaja :-)
      • poikll "nie chcą pracować,ale za to uwielbiają dużo jeść" 30.09.05, 09:19
        Jakże trafne!
    • Gość: Cykada Re: O Jacku i Placku IP: *.onlink.net 28.09.05, 14:45
      niech te wszystkie chinskie, angielskie,niemieckie newsy odpiernicza od naszch
      Kaczorow. My nikomu nie dyktujemy kogo maja u siebie wybierac. Nasze Kaczory sa
      madre,swietnie wyksztalcone i napewno niezwykle sumienne w pracy a przeciez
      chyba o to chodzi w tym kraju. Kaczory do roboty! Napewno wykonacie ja
      wspaniale. Daje wam 100% poparcia.
      • Gość: zw Re: O Jacku i Placku IP: *.inco-veritas.pl 28.09.05, 15:17
        Oj ale wazelina. Może, chociaż 99%?
        • Gość: alex9991 Re: O Jacku i Placku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 08:28
          Który to juz sort poważnych, wykształconych, inteligentnych, pracowitych,
          jedynych w swoim rodzaju,normalnie IDEALNYCH... od czasów okrągłego mebla?A
          szambo coraz większe...
      • Gość: mieszkaniec Re: O Jacku i Placku IP: *.chello.pl 28.09.05, 19:54
        nasz kaczor co dorwał się do rządzenia Warszawą jest powolny, leniwy
        niekompetentny i na dodatek kłamie!!!
        Podobno zwiększył nakłady na drogi? A o kilkunastoprocentowym wykonaniu budżetu
        to krętacz i demagog zapomniał?
        Kompletny ignorant w zakresie zarządzania
        Ale głupi narodek po raz kolejny dał się nabrać demagogowi a może zagłosowali
        na przekór Warszawiakom?
      • zyrafsko Re: O Jacku i Placku 29.09.05, 00:19
        Amerykanie- ci się dopiero ucieszą. Oni mają swojego Kaczyńskiego, to niejaki
        Unabomber, skądinąd podkablowany przez brata i dzięki niemu ujęty. Brat, o
        dziwo, też Kaczyński...
        Anyway, Kaczory do roboty, a my sobie uważajmy.
        Ja tam wolę uważać, niż popierać. I dorobie im gębę Donalda. Wynik? Siostrzeńcy
        Kaczora Donalda!
    • Gość: Astro Re: O Jacku i Placku IP: *.sawan.com.pl 28.09.05, 14:56
      Cytaty z piosenek śpiewanych przez b. Kaczyńskich:

"My jesteśmy tacy dwaj, tacy dwaj na cały kraj..."

"Bo my jesteśmy tacy bliźniacy, co to szukają życia bez pracy..."
    • at_work Byli leniwi? 28.09.05, 15:29
      To, że byli leniwi, jakoś mi nie utkwiło w pamięci.
      No cóż, to było dawno. Ale przecież ludzie się zmieniają...

Mam nadzieją, że teraz są bardzo pracowici!
      Czego im, sobie i wszystkim serdecznie życzę.
      _
      Pies na kaczki.
      • at_work Re: Byli leniwi? 28.09.05, 16:05
        Cały post:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=29580213&a=29645938pozdrawiam
        • agaj.agaj Re: Byli leniwi? 29.09.05, 16:59
          Gratuluje cytowania w GW!!!
      • elfhelm a czy obecnie są pracowici??? 28.09.05, 21:32
        Vide zwłaszcza Jarosław Kaczyński, jego oświadczenie majątkowe, sposób życia i
        przebieg pracy zawodowej.
    • Gość: kazmirz w filmie jak w życiu... IP: *.acn.waw.pl 28.09.05, 16:17
      leniwe łobuziaki, no zupełnie jak w rzeczywistości - dużo dymu, żadnych efektów
      (tylko efekciarstwo).
      • Gość: Kasia Zyczę im wszystkiego najlepszego, IP: *.master.pl 28.09.05, 16:36
        co dwie głowy to nie jedna. Trzymam kciuki.
    • polska444 Najpierw księżyc, a teraz elektorat... 28.09.05, 16:36
      Łobuziaki!
    • Gość: PM A więc IV Rzeczpospolita to... ZAPIECEK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 17:28
    • Gość: Nie bliźniacy89/90 ciekawe IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 18:00
      skoro ukradli ksiezyc to ciekawe co teraz ukradna :D :D :D
    • Gość: yorg1 Re: O Jacku i Placku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 18:07
      koniecznie załączyć ten film w jakimś tygodniku, i to jak najszybciej, zanim
      ktoś na tym nie położy łapy
      • Gość: abc Re: O Jacku i Placku IP: *.zax.pl / *.zax.pl 28.09.05, 18:08
        nie ma co ufać gościom co ukradli naturalnego satelite ziemi:((
        • jb777 Polak potrafi a poza tym to zgodnie z powiedzeniem 28.09.05, 20:19
          czym skorupka za młodu .. można snuć obawy. Choć z drugiej strony złodziejowi
          najtrudniej okraść złodzieja.
          • Gość: Cykada Re: Polak potrafi a poza tym to zgodnie z powiedz IP: *.onlink.net 28.09.05, 22:36
            a co tobie jb Kaczory ukradly? Gdyby Kaczory mialy cos na sumieniu to wielki
            inkwizytor Romcio Wielki juz dawno by wyciagnal i zlozyl donos do prokuratury.
            Pomimo szukania, szperania nikt niczego nie znalazl oprocz tego, ze Kaczory sa
            porzadnie wyksztalcone, prawe i nie zamieszane w zadne machloje. Zyg, zyg, zyg
            zawistnicy i madrale z klikiem pod noskiem.
            • saikokila Re: Polak potrafi a poza tym to zgodnie z powiedz 29.09.05, 00:37
              Ja osobiście nie wiem co i czy ukradli, ale odnoszę się do Inkwizytora Romcia - on nigdy nie miał takich zapędów do atakowania Kaczyńskich jak do postkomunistów, naprawdę w tym nawet są mu Kaczyńscy trochę bliscy. Poza tym naraziłby się spokrewnionym środowiskom. Dlatego nie uważam argumentu za słuszny. Już raczej panowie z PO mogliby coś znaleźć/mieć większą motywację do szukania.
            • akami Re: Polak potrafi a poza tym to zgodnie z powiedz 24.10.05, 15:01
              Chyba jesteś bardzo młodą osobą z mleczkiem pod nosem. Ludzie starsi,
              pamiętający początek lat 90, na pewno pamiętają też liczne afery z tamtych lat,
              w których umoczeni byli kaczory (Telegraf, PC, FOZZ i inne). Roman nie
              wyciągnął tego, bo te dwa sk... umiejętnie się z tych afer wyślizgały.
    • Gość: r. CAŁA PRAWDA O KWACZORACH! IP: *.rezist.com 28.09.05, 18:19
      "Pewnego dnia wpadają na pomysł, jak można by raz na zawsze zapewnić sobie
      wygodny byt i nie przejmować się już pracą..."
      • Gość: Fanatick Re: CAŁA PRAWDA O KWACZORACH! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 19:52
        i właśnie dlatego założyli PIS :D
        • Gość: mis Re: CAŁA PRAWDA O polskichKWACZORACH! IP: *.dyn.iinet.net.au 29.09.05, 04:06
          Gość portalu: Fanatick napisał(a):

> i właśnie dlatego założyli PIS :D
          -----------------------------------
          politycy sa owocem spoleczenstwa
    • Gość: Jędrzej Re: O Jacku i Placku IP: *.chello.pl 28.09.05, 20:09
      "nie chcą pracować, ale za to uwielbiają dużo jeść [...] Pewnego dnia wpadają
      na pomysł, jak można by raz na zawsze zapewnić sobie wygodny byt i nie
      przejmować się już pracą..."

Ten opis zaskakująco dobrze koresponduje z obrazem polityka (wszelkiego),
      ogólnie w dzisiejszej Polsce panującym.

• Gość: notax Re: O Jacku i Placku IP: *.chem.usu.edu 28.09.05, 21:20
      Do wszystkich Kaczorow, dziadow i innych: Ksiezyc jest Amerykanski i taki
      pozostanie, a zysk z doschodow Polonii jest Polonii i tez taki pozostanie.
    • Gość: Placek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 21:54
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: krowa Re: O Jacku i Placku IP: *.crowley.pl 28.09.05, 21:58
      jak to dobrze ,że Oleksy nie ma brata bliźniaka
    • Gość: Cykada Re: O Jacku i Placku IP: *.onlink.net 28.09.05, 22:25
      jakze sie ciesze, ze panu Jurkowskiemu ( autorowi tego artykulu) Kaczory nie
      ukradly rozumu bo maja swoj i to najlepszej jakosci, czego nie mozna powiedziec
      o w/w panu.
    • Gość: Cykada Re: O Jacku i Placku IP: *.onlink.net 28.09.05, 22:26
      jakze sie ciesze, ze panu Jurowskiemu ( autorowi tego artykulu) Kaczory nie
      ukradly rozumu bo maja swoj i to najlepszej jakosci, czego nie mozna powiedziec
      o w/w panu.
      • Gość: obserwator Re: mlodzi aktorzy IP: *.hrl.com 28.09.05, 22:45
        podziwiam tylko male poczucie humoru u braci i wogole u polskich politykow, czy
        ci ludzie nie umieja sie usmiechac , pozartowac , ludzie ktorzy maja wlasne
        poczucie wartosci i pewnosci siebie ale nie arogancji doskonale zartuja z
        siebie samych , naigrywaja sie z siebie bo to im nic nie umniejsza, cala ta
        powaga i "dostojnosc" wlasnie wynika z nijakosci, strachu i czujnosci zeby nie
        dac sie zaskoczyc i wykiwac przez konkurenta. Ten wyscig politycznych szczurow
        o wyolbrzymionych i paranoicznych ambicjach nie daje przekonania ze to wszystko
        z uczciwych i sluzebnych pobudek
        • Gość: mis Re: mlodzi aktorzy i OBSERWATORzy IP: *.dyn.iinet.net.au 29.09.05, 04:15
          Gość portalu: obserwator napisał(a):

> podziwiam tylko male poczucie humoru u braci i wogole u polskich politykow, czy
          >
          > ci ludzie nie umieja sie usmiechac , pozartowac , ludzie ktorzy maja wlasne
          > poczucie wartosci i pewnosci siebie ale nie arogancji doskonale zartuja z
          > siebie samych , naigrywaja sie z siebie bo to im nic nie umniejsza, cala ta
          > powaga i "dostojnosc" wlasnie wynika z nijakosci, strachu i czujnosci zeby nie
          > dac sie zaskoczyc i wykiwac przez konkurenta. Ten wyscig politycznych szczurow
          > o wyolbrzymionych i paranoicznych ambicjach nie daje przekonania ze to
          wszystko z uczciwych i sluzebnych pobudek
          -----------------------------------------
          a znasz misiu taka istote, ktora robi cokolwiek z uczciwych i sluzebnych pobudek?
          sami jestesmy organizotorami tych igrzysk i czy mozna sie spodziewac innych
          wynikow?
        • saikokila Re: mlodzi aktorzy 29.09.05, 09:45
          Gość portalu: obserwator napisał(a):

> podziwiam tylko male poczucie humoru u braci i wogole u polskich politykow, czy
          >
          > ci ludzie nie umieja sie usmiechac , pozartowac , ludzie ktorzy maja wlasne
          > poczucie wartosci i pewnosci siebie ale nie arogancji doskonale zartuja z
          > siebie samych , naigrywaja sie z siebie bo to im nic nie umniejsza, cala ta
          > powaga i "dostojnosc" wlasnie wynika z nijakosci, strachu i czujnosci zeby nie
          > dac sie zaskoczyc i wykiwac przez konkurenta. Ten wyscig politycznych szczurow
          > o wyolbrzymionych i paranoicznych ambicjach nie daje przekonania ze to wszystko
          >
          > z uczciwych i sluzebnych pobudek

Pełna zgoda. Intelektualnie to oni są średni, co wcale nie znaczy że źli. Ale absolutny brak dystansu i chora zjadliwość naprawdę źle o nich świadczy.
    • Gość: ADASKO Rozliczyć Kaczyńskich z tego księżyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 22:45
      trzeba powołać komisję śledczą do sprawy zawłaszczenia księżyca przez Kaczki.
      KTO JEST ZA NIECH SIĘ WPISUJE.
      • Gość: alex9991 Re: Rozliczyć Kaczyńskich z tego księżyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 08:40
        Acha! Pewnie zasiedzieli go w "złej wierze". Czy to już minęło 30 lat?Bo jak
        minęło, to pewnie po zawodach i mają go na własność.
    • kopcio99 ksiezyc 28.09.05, 22:56
      zaczynam sie obawiac o moja dzialke na ksiezycu...
    • Gość: mk Re: O Jacku i Placku IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 02:50
      jak byłem mały to ten film regularnie leciał w każde ferie zimowe, ferie
      świąteczne, wakacje itp., bardzo dołujący, bo kończył się bardzo źle, podobnie
      jak książka i dlatego nie przepadałem, dopiero jak byłem starszy to skapowałem,
      ze to lipa, cały film jest nakręcony w studio, niczym teatr i to mi podpadło.
      • Gość: mis Re: O Jacku i Placku IP: *.dyn.iinet.net.au 29.09.05, 04:23
        Gość portalu: mk napisał(a):

> jak byłem mały to ten film regularnie leciał w każde ferie zimowe, ferie
        > świąteczne, wakacje itp., bardzo dołujący, bo kończył się bardzo źle, podobnie
        > jak książka i dlatego nie przepadałem, dopiero jak byłem starszy to
        skapowałem,ze to lipa, cały film jest nakręcony w studio, niczym teatr i to mi
        podpadło.
        ----------------------------------------------

no a teraz jestes starszy i czytasz gazete i nadal nic.
        • Gość: mk Re: O Jacku i Placku IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 04:31
          co nadal nic?
    • Gość: Czy nie Re: O Jacku i Placku IP: *.edm.wiband.net 29.09.05, 04:31
      piekne dziecinstwo mieli ci inteligentni mlodziankowie?
      Czy to nie pieknie ze obecnie kandyduja na najwyzsze stanowiska panstwowe?
      Oni sie jeszcze nie odkryli, po uzyskaniu satysfakci zdobycia wladzy uczynia
      duzo dobra, tak wierze w nich. Oni maja zdrowy rozsadek. Znaja ludzi ktorymi
      beda rzadzic, to wazne. Oby tylko nie dali sie sprowokowac w cznnosci ubijania
      piany w ustach ktore to czynnosci prowadzilyby do pustoslowia. Szczesc Boze.
      LusiaP.
      • Gość: gosc Re: misiu IP: *.ventca.adelphia.net 29.09.05, 06:15
        wlasnie misiu ludzie ktorz chca miec wysokie funkcje w panstwie maja byc
        uczciwi, szlachetni i sluzyc narodowi po to abywejsc do panteonu wielkich
    • Gość: maja Re: O Jacku i Placku IP: *.asko / 82.177.183.* 29.09.05, 07:16
      Jak zapewnić sobie wygodny byt i nie pracowac?No więc sobie zapewnili dzięki
      wspaniałym polskim wyborcom.
    • Gość: vicek Re: O Jacku i Placku IP: *.asko / 82.177.183.* 29.09.05, 07:18
      I jak z tej Polski ma nie być pośmiewiska?
    • Gość: heniek killa Re: O Jacku i Placku IP: *.pl / 80.53.3.* 29.09.05, 10:03
      A ja polecam gorąco ze swojej strony utwór o charakterze jamajskiego dancehallu,
      pewnego artysty którego nazywa się w podziemiu Bobem 1. Utwór pt."KACZOR".
      tutaj link: rubpulse.pl/rubb/sound/kaczor.ogg
      bless

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka