gumaarabska 24.11.02, 14:26 Jak kto chce je zobaczyc to szybko na stone: www.guma.powernet.pl/ Za chwile tam beda a moga byc nie dlugo po poszly bez zgody autora. -- Janusz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maciejkastner Re: Kolorowe foty Mosta 24.11.02, 14:54 gumaarabska napisał: > Jak kto chce je zobaczyc to szybko na stone: > <a href="http://www.guma.powernet.pl/"target="_blank">www.guma.powernet.pl/</a> > > Za chwile tam beda a moga byc nie dlugo po poszly bez zgody autora. > -- > Janusz Wchodzę i co - strona www.guma.powernet.pl nie działa, pewnie most wszystko zablokował. Jejku most NIE BLOKUJ STRONY, jeżeli tak bardzo nie chcesz pokazac swoich barwnych gum. he eh eh he he Odpowiedz Link Zgłoś
gumaarabska Re: Kolorowe foty Mosta 24.11.02, 15:00 > Wchodzę i co - strona www.guma.powernet.pl nie działa, pewnie most wszystko > zablokował. Jejku most NIE BLOKUJ STRONY, jeżeli tak bardzo nie chcesz pokazac > swoich barwnych gum. he eh eh he he NO I MIALEM RACJE. MOST WLAMAL SIE NA SRONE :))) -- Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
mosteczek2 Re: Kolorowe foty Mosta 24.11.02, 15:11 Panie Januszu! (b. groźnie) Potwarz i oszczerstwo! Pański kres coraz bliżej! Będziemy po panu płakać! Ja też również za dożywocie bez gumy! JA nic nie wiem! Aha - to krótkie wyjaśnienie - to nie sa gumy, tylko skanowane diapozytywy, dośc intensywnie oskrobane elektroniką. Zasada podobna jak do gumy - fotografia jest subiektywna interpretacją, a nie mechaniczną rejestracja świata. most. Odpowiedz Link Zgłoś
gumaarabska Re: Kolorowe foty Mosta 24.11.02, 15:45 > Aha - to krótkie wyjaśnienie - to nie sa gumy, tylko skanowane diapozytywy, > dośc intensywnie oskrobane elektroniką. Zasada podobna jak do gumy - fotografia > > jest subiektywna interpretacją, a nie mechaniczną rejestracja świata. Nikt nie twierdzil, ze to gumy. Zreszta wystarczy spojrzec. Wszak to zwykle ordynarne kolorowe odbitki. AAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!! -- Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkastner Re: Kolorowe foty Mosta 24.11.02, 15:53 gumaarabska napisał: > > > Aha - to krótkie wyjaśnienie - to nie sa gumy, tylko skanowane diapozytyw > y, > > dośc intensywnie oskrobane elektroniką. Zasada podobna jak do gumy - > fotografia > > > > jest subiektywna interpretacją, a nie mechaniczną rejestracja świata. > > Nikt nie twierdzil, ze to gumy. Zreszta wystarczy spojrzec. Wszak to zwykle > ordynarne kolorowe odbitki. AAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!! Takie z minilabu w dodatku? żartowałem he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
mosteczek2 Re: Kolorowe foty Mosta 24.11.02, 17:01 wrrrr!!! Ale kicz potworny, nie? most Odpowiedz Link Zgłoś
gumaarabska Re: Kolorowe foty Mosta 24.11.02, 20:58 > wrrrr!!! > Ale kicz potworny, nie? > most Moze nie odrazu zeby kicz. Nawet pare ciekawych by sie znalalazlo. Ale zastalawialiscie sie kiedys ggdzie Most sypia na tych zadupiach w oczekiwaniu na tak zwany "warun"? Ile razy w zyciu widzieliscie takie chmury jak na fotach mosta? -- Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
kordianp Re: Kolorowe foty Mosta 24.11.02, 19:22 Nie ładnie, nie ładnie Panie Most! Ktoś kiedyś mi mówił,że jest ślepy na kolor! A tu co? Jak się potrafi zadziałać przy pomocy Foto Szopy, to i dałoby się radę pędzlem!!! Kordian Odpowiedz Link Zgłoś
mosteczek2 Re: Kolorowe foty Mosta 24.11.02, 19:47 Ktoś mówił,że ślepy na kolor. I miał rację. Przecież ten kolor jest skłamany od początku do konca! A poza tym jakiś wypłowiały!!! ten ktoś Panie Kordian miał rację! most Odpowiedz Link Zgłoś
brygida37 Re: Kolorowe foty Mosta 25.11.02, 08:04 Zaglądałam na tę stronę. Mnie się nie podoboją te kolorowe fotografie, są szare i sine i takie bez sensu. Gumy tez bardziej podobają mi sie tego Tonego, są kolorowe i wyglądają jak obraz olejny. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkastner Re: Kolorowe foty Mosta 25.11.02, 17:31 brygida37 napisała: > Zaglądałam na tę stronę. Mnie się nie podoboją te kolorowe fotografie, są szare > > i sine i takie bez sensu. Gumy tez bardziej podobają mi sie tego Tonego, są > kolorowe i wyglądają jak obraz olejny. sorki jedyna kobieto na tym forum, ale powiem tak. O gumach Tonego to ja napisałem, przeczytaj, ale stanę w obronie prac T. Most-a, dlaczego? Leżą mi one, szczególnie podobają mi się te jego mosty w Stańczykach. Sam tam nie byłem, ale widziałem ich mnóstwo różnych zdjęć. Te mosta zrobiły na mnie największe wrażnie. A co takiego w nich jest - nie wiem, ale coś jest, może właśnie zaskakującego. Odpowiedz Link Zgłoś
mosteczek2 Re: Kolorowe foty Mosta 25.11.02, 19:18 ale stanę w obronie prac T. Most-a, dlaczego? Leżą mi > one, szczególnie podobają mi się te jego mosty w Stańczykach. Sam tam nie > byłem, ale widziałem ich mnóstwo różnych zdjęć. Te mosta zrobiły na mnie > największe wrażnie. A co takiego w nich jest - nie wiem, ale coś jest, może > właśnie zaskakującego. (wzruszony, ocierając łzy) Dziekuję, Mój Obrońco!!!! Jest jakaś sprawiedliwość na tym świecie!!.... (po czym poszedł na obiad pochlipując) Panie Mcieju, dziekuję! Odpowiedz Link Zgłoś
photoart1 Re: Kolorowe foty Mosta 16.01.03, 21:47 oglądałem - zero rewelacji. Takie tam sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
mosteczek2 Re: Kolorowe foty Mosta 17.01.03, 18:09 Szanowny Panie, Zdaję sobie oczywiście sprawę, że jako autor powinienem milczeć z najwyższą pokorą. I tak właśnie czynię. Rozumiem wszakże, że na tym forum pojawił się ktoś ważny, ktoś, kto może nam podpowiedzieć kierunki naszego rozwoju, bo przecież wszyscy dążymy do tego, by sie rozwijać i robić coraz lepsze rzeczy. Przyjmujemy z pokorą Pańskie lakoniczne, ale przecież celne uwagi. Stąd nasza prośba - szukamy właściwych wzorców, materiału, który zainspirowałby nas. Czy może Pan łaskawie podac nam jakiś adres, pod którym moglibyśmy obejrzeć Pańskie prace - oczywiście po to, by czegoś się nauczyć? Serdeczności same most Odpowiedz Link Zgłoś
kordianp Re: Kolorowe foty Mosta 18.01.03, 14:37 Bardzo dobra riposta! Aż się uśmiałem! Ja bym chyba powiedział mocniej! Nie sztuka powiedzieć: "do d...y", sztuka powiedzieć: "dlaczego do d...y". Ukłony dla krytyków rozgarniętych i tych "rozgarniętych inaczej" również. K Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkastner Re: Kolorowe foty Mosta 18.01.03, 19:34 Panie photoart1 może faktycznie powie nam Pan jak robić rewelacyjne zdjęcia, które położą Pana na kolana. Może faktycznie poda Pan nam stronę swoją, albo inną gdzież to znajdują sie Pańskie prace!! Chętnie i ja czegoś bym sie nauczył, a nie udaję, że wiem dużo. Acha i jeszcze jedno to określenie "bez rewelacji" nic nie wnosi do artyzmu i ja równiez poprosze o jakies sensowne uzasanienie. Mnie tam te foty mosta pasują, zresztą jak i jego gumy - to doświadczony i profesjonalny fotograf i artysta. Należą się mostowi i nam sensowne wyjaśnienia. Czekam!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkastner Re: Kolorowe foty Mosta 27.01.03, 09:01 No i szkoda, że photoart1 tak szybko spasował, a mogła sie nawiązać konstruktywna jakaś dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś
mosteczek2 Re: Kolorowe foty Mosta 27.01.03, 20:54 maciejkastner napisał: > No i szkoda, że photoart1 tak szybko spasował, a mogła sie nawiązać > konstruktywna jakaś dyskusja. No nie, na dyskusje nie liczyłem, ale znowu byłoby wesoło, jak wtedy, gdysmy sobie wesoło gwarzyli z pewnym młodzieńcem, ajk to miło byc bogatym dzięki mistrzowskiemu opanowaniu tej techniki! Ale szkoda, bo coś mnie ostatnio jęzor świerzbi... zawiedziony most Odpowiedz Link Zgłoś
photoart1 Re: Kolorowe foty Mosta 28.01.03, 11:49 To, że nie piszę to nie znaczy, że nie czytam tego co tutaj o mnie piszą. Niech piszą sobie. Niestety Panie mosteczek2 nie posiadam swojej witryny internetowej a zdania odnośnie fot tych kolorowych nie zmieniam. Nie chcę też się uważać za wielkiego znawcę, jednak tym fotom coś brakuje, a co?? Każdy indwywidualnie odbiera, odczuwa zdjęcia. Pozostane przy mojej "lakonicznej" jak nazwano wypowiedzi żeby oszczędzić niepotrzebnych pyskówek i niedomówień. Odpowiedz Link Zgłoś
mosteczek2 Re: Kolorowe foty Mosta 28.01.03, 18:09 Pańska oszczęność sformułowań przynosi Panu zaszczyt. "Zwięzłość jest siostrą talentu" (A. Czechow). Szkoda jedynie, że możemy podziwiać jedynie dar literacki, bez możliwości zapoznania się z fotograficzną częścią Pańskiego oeuvre, co sprawia, że skazani jesteśmy na domysły. A szkoda. Wiele sobie obiecuję. Swoją drogą - by dzieło było doskonałym i bez skazy - należy je dopieszczać, polerować, nieskazitelnym stylem przydać mu wartości. Wobec czego - nie "coś tym zdjęciom brakuje", lecz "czegoś tym zdjęciom brakuje". Przyjmuję każdą krytkę, sam zresztą na codzień uprawiam zawód krytka artystycznego, więc i tak precyzyjne zarzuty braku czegoś głaszczą mile mą duszę. serdeczności same most Odpowiedz Link Zgłoś