Dodaj do ulubionych

Kolorowe foty Mosta

24.11.02, 14:26
Jak kto chce je zobaczyc to szybko na stone:
www.guma.powernet.pl/
Za chwile tam beda a moga byc nie dlugo po poszly bez zgody autora.
--
Janusz
Obserwuj wątek
    • maciejkastner Re: Kolorowe foty Mosta 24.11.02, 14:54
      gumaarabska napisał:

> Jak kto chce je zobaczyc to szybko na stone:
      > <a
      href="http://www.guma.powernet.pl/"target="_blank">www.guma.powernet.pl/</a>
      >
      > Za chwile tam beda a moga byc nie dlugo po poszly bez zgody autora.
      > --
      > Janusz
      Wchodzę i co - strona www.guma.powernet.pl nie działa, pewnie most wszystko
      zablokował. Jejku most NIE BLOKUJ STRONY, jeżeli tak bardzo nie chcesz pokazac
      swoich barwnych gum. he eh eh he he

• gumaarabska Re: Kolorowe foty Mosta 24.11.02, 15:00

> Wchodzę i co - strona www.guma.powernet.pl nie działa, pewnie most wszystko
        > zablokował. Jejku most NIE BLOKUJ STRONY, jeżeli tak bardzo nie chcesz
        pokazac
        > swoich barwnych gum. he eh eh he he

NO I MIALEM RACJE. MOST WLAMAL SIE NA SRONE :)))
        --
        Janusz
        • mosteczek2 Re: Kolorowe foty Mosta 24.11.02, 15:11
          Panie Januszu! (b. groźnie)
          Potwarz i oszczerstwo!
          Pański kres coraz bliżej! Będziemy po panu płakać! Ja też również za dożywocie
          bez gumy!
          JA nic nie wiem!
          Aha - to krótkie wyjaśnienie - to nie sa gumy, tylko skanowane diapozytywy,
          dośc intensywnie oskrobane elektroniką. Zasada podobna jak do gumy - fotografia
          jest subiektywna interpretacją, a nie mechaniczną rejestracja świata.

most.
          • gumaarabska Re: Kolorowe foty Mosta 24.11.02, 15:45

> Aha - to krótkie wyjaśnienie - to nie sa gumy, tylko skanowane diapozytywy,
            > dośc intensywnie oskrobane elektroniką. Zasada podobna jak do gumy -
            fotografia
            >
            > jest subiektywna interpretacją, a nie mechaniczną rejestracja świata.

Nikt nie twierdzil, ze to gumy. Zreszta wystarczy spojrzec. Wszak to zwykle
            ordynarne kolorowe odbitki. AAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!
            --
            Janusz
            • maciejkastner Re: Kolorowe foty Mosta 24.11.02, 15:53
              gumaarabska napisał:

>
              > > Aha - to krótkie wyjaśnienie - to nie sa gumy, tylko skanowane diapozytyw
              > y,
              > > dośc intensywnie oskrobane elektroniką. Zasada podobna jak do gumy -
              > fotografia
              > >
              > > jest subiektywna interpretacją, a nie mechaniczną rejestracja świata.
              >
              > Nikt nie twierdzil, ze to gumy. Zreszta wystarczy spojrzec. Wszak to zwykle
              > ordynarne kolorowe odbitki. AAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!

Takie z minilabu w dodatku?

żartowałem he he he he
              • mosteczek2 Re: Kolorowe foty Mosta 24.11.02, 17:01
                wrrrr!!!
                Ale kicz potworny, nie?
                most
                • gumaarabska Re: Kolorowe foty Mosta 24.11.02, 20:58
                  > wrrrr!!!
                  > Ale kicz potworny, nie?
                  > most

Moze nie odrazu zeby kicz. Nawet pare ciekawych by sie znalalazlo. Ale
                  zastalawialiscie sie kiedys ggdzie Most sypia na tych zadupiach w oczekiwaniu
                  na tak zwany "warun"? Ile razy w zyciu widzieliscie takie chmury jak na fotach
                  mosta?
                  --
                  Janusz
    • kordianp Re: Kolorowe foty Mosta 24.11.02, 19:22
      Nie ładnie, nie ładnie Panie Most!
      Ktoś kiedyś mi mówił,że jest ślepy na kolor!
      A tu co?
      Jak się potrafi zadziałać przy pomocy Foto Szopy, to i dałoby się radę
      pędzlem!!!
      Kordian
      • mosteczek2 Re: Kolorowe foty Mosta 24.11.02, 19:47
        Ktoś mówił,że ślepy na kolor. I miał rację. Przecież ten kolor jest skłamany od
        początku do konca! A poza tym jakiś wypłowiały!!!
        ten ktoś Panie Kordian miał rację!
        most
    • brygida37 Re: Kolorowe foty Mosta 25.11.02, 08:04
      Zaglądałam na tę stronę. Mnie się nie podoboją te kolorowe fotografie, są szare
      i sine i takie bez sensu. Gumy tez bardziej podobają mi sie tego Tonego, są
      kolorowe i wyglądają jak obraz olejny.
      • maciejkastner Re: Kolorowe foty Mosta 25.11.02, 17:31
        brygida37 napisała:

> Zaglądałam na tę stronę. Mnie się nie podoboją te kolorowe fotografie, są
        szare
        >
        > i sine i takie bez sensu. Gumy tez bardziej podobają mi sie tego Tonego, są
        > kolorowe i wyglądają jak obraz olejny.

sorki jedyna kobieto na tym forum, ale powiem tak. O gumach Tonego to ja
        napisałem, przeczytaj, ale stanę w obronie prac T. Most-a, dlaczego? Leżą mi
        one, szczególnie podobają mi się te jego mosty w Stańczykach. Sam tam nie
        byłem, ale widziałem ich mnóstwo różnych zdjęć. Te mosta zrobiły na mnie
        największe wrażnie. A co takiego w nich jest - nie wiem, ale coś jest, może
        właśnie zaskakującego.
        • mosteczek2 Re: Kolorowe foty Mosta 25.11.02, 19:18
          ale stanę w obronie prac T. Most-a, dlaczego? Leżą mi
          > one, szczególnie podobają mi się te jego mosty w Stańczykach. Sam tam nie
          > byłem, ale widziałem ich mnóstwo różnych zdjęć. Te mosta zrobiły na mnie
          > największe wrażnie. A co takiego w nich jest - nie wiem, ale coś jest, może
          > właśnie zaskakującego.

(wzruszony, ocierając łzy) Dziekuję, Mój Obrońco!!!!
          Jest jakaś sprawiedliwość na tym świecie!!.... (po czym poszedł na obiad
          pochlipując)
          Panie Mcieju, dziekuję!
    • photoart1 Re: Kolorowe foty Mosta 16.01.03, 21:47
      oglądałem - zero rewelacji. Takie tam sobie.
      • mosteczek2 Re: Kolorowe foty Mosta 17.01.03, 18:09
        Szanowny Panie,
        Zdaję sobie oczywiście sprawę, że jako autor powinienem milczeć z najwyższą
        pokorą. I tak właśnie czynię. Rozumiem wszakże, że na tym forum pojawił się
        ktoś ważny, ktoś, kto może nam podpowiedzieć kierunki naszego rozwoju, bo
        przecież wszyscy dążymy do tego, by sie rozwijać i robić coraz lepsze rzeczy.
        Przyjmujemy z pokorą Pańskie lakoniczne, ale przecież celne uwagi. Stąd nasza
        prośba - szukamy właściwych wzorców, materiału, który zainspirowałby nas. Czy
        może Pan łaskawie podac nam jakiś adres, pod którym moglibyśmy obejrzeć Pańskie
        prace - oczywiście po to, by czegoś się nauczyć?
        Serdeczności same
        most
        • kordianp Re: Kolorowe foty Mosta 18.01.03, 14:37
          Bardzo dobra riposta! Aż się uśmiałem! Ja bym chyba powiedział mocniej! Nie
          sztuka powiedzieć: "do d...y", sztuka powiedzieć: "dlaczego do d...y". Ukłony
          dla krytyków rozgarniętych i tych "rozgarniętych inaczej" również. K
      • maciejkastner Re: Kolorowe foty Mosta 18.01.03, 19:34
        Panie photoart1 może faktycznie powie nam Pan jak robić rewelacyjne zdjęcia,
        które położą Pana na kolana. Może faktycznie poda Pan nam stronę swoją, albo
        inną gdzież to znajdują sie Pańskie prace!! Chętnie i ja czegoś bym sie
        nauczył, a nie udaję, że wiem dużo. Acha i jeszcze jedno to określenie "bez
        rewelacji" nic nie wnosi do artyzmu i ja równiez poprosze o jakies sensowne
        uzasanienie. Mnie tam te foty mosta pasują, zresztą jak i jego gumy - to
        doświadczony i profesjonalny fotograf i artysta. Należą się mostowi i nam
        sensowne wyjaśnienia. Czekam!!!!!
    • maciejkastner Re: Kolorowe foty Mosta 27.01.03, 09:01
      No i szkoda, że photoart1 tak szybko spasował, a mogła sie nawiązać
      konstruktywna jakaś dyskusja.
      • mosteczek2 Re: Kolorowe foty Mosta 27.01.03, 20:54
        maciejkastner napisał:

> No i szkoda, że photoart1 tak szybko spasował, a mogła sie nawiązać
        > konstruktywna jakaś dyskusja.

No nie, na dyskusje nie liczyłem, ale znowu byłoby wesoło, jak wtedy, gdysmy
        sobie wesoło gwarzyli z pewnym młodzieńcem, ajk to miło byc bogatym dzięki
        mistrzowskiemu opanowaniu tej techniki! Ale szkoda, bo coś mnie ostatnio jęzor
        świerzbi...
        zawiedziony most
        • photoart1 Re: Kolorowe foty Mosta 28.01.03, 11:49
          To, że nie piszę to nie znaczy, że nie czytam tego co tutaj o mnie piszą. Niech
          piszą sobie. Niestety Panie mosteczek2 nie posiadam swojej witryny internetowej
          a zdania odnośnie fot tych kolorowych nie zmieniam. Nie chcę też się uważać za
          wielkiego znawcę, jednak tym fotom coś brakuje, a co?? Każdy indwywidualnie
          odbiera, odczuwa zdjęcia. Pozostane przy mojej "lakonicznej" jak nazwano
          wypowiedzi żeby oszczędzić niepotrzebnych pyskówek i niedomówień.
          • mosteczek2 Re: Kolorowe foty Mosta 28.01.03, 18:09
            Pańska oszczęność sformułowań przynosi Panu zaszczyt. "Zwięzłość jest siostrą
            talentu" (A. Czechow). Szkoda jedynie, że możemy podziwiać jedynie dar
            literacki, bez możliwości zapoznania się z fotograficzną częścią Pańskiego
            oeuvre, co sprawia, że skazani jesteśmy na domysły. A szkoda. Wiele sobie
            obiecuję. Swoją drogą - by dzieło było doskonałym i bez skazy - należy je
            dopieszczać, polerować, nieskazitelnym stylem przydać mu wartości. Wobec
            czego - nie "coś tym zdjęciom brakuje", lecz "czegoś tym zdjęciom brakuje".
            Przyjmuję każdą krytkę, sam zresztą na codzień uprawiam zawód krytka
            artystycznego, więc i tak precyzyjne zarzuty braku czegoś głaszczą mile mą
            duszę.
            serdeczności same
            most

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka