Dodaj do ulubionych

Mandaryna i Doda w Sopocie

IP: 195.136.151.* 14.07.06, 09:31
Sondaż dobitnie pokazuje jak bardzo uwielbiane przez społeczeństwo są polskie
pseudogwiazdy. Póki się nie skończy bezkrytyczne naśladowani zachodnich
gwaiazd w kiepskim stylu i lansowanie ich na siłę. Póki nikt nie postawi na
faktycznie utalentowanych ludzi, którzy mają swoją oryginalność. Póty
prawdziwych gwaizad w Polsce nie będzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: duczmal Re: Mandaryna i Doda w Sopocie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 09:34
      Doda & Mandaryna = Porażka , a gdzie ambitna Polska Muza ? Ludzie dajcie spokoj
      z tym chłamem!
      • kabja Re: Mandaryna i Doda w Sopocie 14.07.06, 09:48
        To rzeczywiście upadek polskiej kultury muzycznej. Ale obciach!!!
      • lobo1410 Re: Mandaryna i Doda w Sopocie 14.07.06, 09:58
        Porazka to jest malo powiedziane ,To jest kibel w dolinie muminkow.
        • yavorius Re: Mandaryna i Doda w Sopocie 14.07.06, 09:59
          Proszę nie mieszać do tego muminków :/
          • lobo1410 Re: Mandaryna i Doda w Sopocie 14.07.06, 10:03
            tak to moj blad ,muminki tu nic nie zawinily ,tylko nasi wspanial wykonawcy
            muzyki popularnej
            • dgr Re: Mandaryna i Doda w Sopocie 14.07.06, 11:58
              Dlaczego uważasz że tutaj zawinili wykonawcy ? Przecież nie oni kupują swoje
              płyty, tylko ludzie.
              • lobo1410 a kto mowi o kupowani 14.07.06, 12:18
                no to bede musia pogadac z tymi ludzmi..............
                • Gość: 4RP Artysci 4 RP na scene IP: 83.70.199.* 14.07.06, 14:12
                  Chociaz takie kombi to jeszcze za PRLu pogrywalo
                  • frant3 Re: Artysci 4 RP na scene 14.07.06, 17:03
                    Kombi - był moim pierwszym ulubionym zespołem.

--
                    Frant - humor, satyra, krytyka
      • Gość: METALX Re: Mandaryna i Doda w Sopocie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 12:47
        brawo brawo, i dla rmf, zet, eska tez brawo. brak mi słów komentarza. to jest
        dopiero muzyczna kultura
      • Gość: ja Re: Mandaryna i Doda w Sopocie IP: *.sieci.fonet.pl / 217.98.102.* 14.07.06, 13:17
        Doda jeszcze rozumiem ,przynajmniej śpiewa,ale Mandaryna ludzie......
    • Gość: Jurek Re: Mandaryna i Doda w Sopocie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 09:36
      To nie gwiazdy i pseudogwiazdy. To w wiekszosci ludzie, ktorzy cos tam brzecza
      pod nosem. Ciagle wyja to samo od ilus lat. A to juz sie wiekszosci przejadlo.
      3 festiwale w Sopocie i ciagle te same osoby na nich graja.
    • lobo1410 Re: Mandaryna i Doda w Sopocie 14.07.06, 09:56
      zgadzam sie calkowicie ze polski showbiznes to totalna dolina ,szkoda ze
      probuje sie nazucac jakies prymitywne trendy muzyczne ktor powoduja u mnie
      tylko kaca moralnego i wielki niesmak.......Osobiscie nie czekam na wystep
      zadnego z tych wykonawcow,bo poco!!!!!
      • Gość: Gośka/Pomorze A HEY? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 10:05
        Ludzie nie wrzucajcie wszystkich, którzy wystąpią na Top Trendy do tego samego
        wora, co Mandaryna i Doda! Chcieliście ambitną muzę? No to jest jeszcze Hey,o
        którym nie można powiedzieć, że gra w kółko to samo, SISTARS, który ma swój
        oryginalny styl, Kiljański, który nie wydziera japy jak co niektóre "gwiazdki".
        Ale to nie znaczy, żeby nie mogło być lepiej...
        • gelimer Re: A HEY? 14.07.06, 10:08
          Wybacz, ale teksty i muzyka Hey już dawno przestały cokolwiek sobą
          reprezentować. Mniej więcej od czasu: "W lodówce pocięta w plastry puszcza do
          mnie oko krowa". Nędzna imitacja tekstów Nirvany.
          • frant3 Re: A HEY? 14.07.06, 16:56
            Zgodzę się z Tobą - Hey już dawno się skończył, kidyś miałem ich kasetę i słuchałem w kółko, ale to było tak dawno temu, że nawet nie pamiętam kiedy. Hey zatrzymał się w rozwoju i powinien darować sobie granie.
            HIP HOP'u nie lubię, więc Sistars dla mnie jest beznadziejne, a Kiljański to dno - facet smęci coś pod nosem, ale nie wiadomo, co mu dolega.

--

• lekarzzewsi Znów kompromitacja ? 14.07.06, 10:06
      Po "wspaniałym" występie Mandaryny w ubiegłum roku, myslałem, że nikt jej
      więcej nie zaprosi... No cóż, "za..i" już słyszelismy w Sopocie. Ciekawe co
      usłyszymy w tym roku.
      • lobo1410 kompletne nic 14.07.06, 10:11
        sluchac sie tegio nieda,wiesc proponuje sciszyc glos i pogladac sobie piekne
        panie(oczywiscie bardzo skromnie ubrane ,bo to bardzo modne)wijace sie na
        scenie .....
        • Gość: totalna klęska! ciekawe jak Mandaryna teraz"zaspiewa"? IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 14.07.06, 10:25
          a pamiętacie,jaki był Sopot kiedyś?Jakie głosy tam spiewały.to sie tam teraz
          dzieje to...sklania mnie do smiechu do rozpuku.mandaryna?jak mozna spiewać nie
          spiewając tylko wywijając koscistym tyłkiem?!!!doda-tu jest nieco lepiej, ale
          to też tylko...żenada.Ludzie, w sopocie spiewali najlepsi kiedyś!Teraz
          prezentuja tam miernoty....szkoda.....
          • sabbatha koncert charytatywny 14.07.06, 10:31
            swietnie nie ma to jak koncert charytatywny dla jansona ktory ucierpial w
            wlasnej winy i w ogole dla zespolu ktory trzepie niezle siano <sciana>
            • lobo1410 jest rozwiazanie 14.07.06, 10:38
              Zapomnielismy chyba o naszym najznakomitrzym czerwonowlosym artyscie.On napewno
              zaskoczylby nas jakim zaje........ kawalkiem.buhah,buhahha
            • yavorius Re: koncert charytatywny 14.07.06, 10:39
              sabbatha napisała:
              > swietnie nie ma to jak koncert charytatywny dla jansona ktory ucierpial w
              > wlasnej winy i w ogole dla zespolu ktory trzepie niezle siano <sciana>

...kradnąc z Pink Floyd chociażby...
              • Gość: monika Kabareton IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 12:49
                Mała pomyłka kabareton nie niedzielny ale poniedziałkowy. W niedziele jest
                koncert charytatywny. Mała ciekawostka na niedzielnym koncercie prawdopodobnie
                udzieli się kabaret Ani mru mru (źródło prywatne).
              • Gość: Aśka Re: koncert charytatywny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 13:22
                To kpina aby organizować koncert charytatywny dla Varius Manx, to naprawdę
                KPINA !!!! nie wierzę, ze są tak biedni aby nie stać ich było na rehabilitację
                (przecież szpitale są państwowe a jesli chcą się leczyć w prywatnyc to juz ich
                problem !!) Jest tyle ludzi znacznie bardziej potrzebującyh pomocy i wsparcia
                finansowego a tu organizuje się zbiórkę pieniędzy dla jednego z najlepiej
                zarabiających w swoim czasie zespołów w Polsce !! Polsat naprawdę nie ma
                przyzwoitości !!!
          • Gość: Gośka/Pomorze Re: ciekawe jak Mandaryna teraz"zaspiewa"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 10:40
            <a pamiętacie,jaki był Sopot kiedyś?Jakie głosy tam spiewały.to sie tam teraz
            dzieje to...sklania mnie do smiechu do rozpuku.mandaryna?>
            Święta racja, ale odp. w artykule:
            "Festiwal otworzy piątkowy koncert 10 polskich artystów, którzy w zeszłym roku
            sprzedali najwięcej płyt. "
            • Gość: Sceptyk Re: ciekawe jak Mandaryna teraz"zaspiewa"? IP: 195.136.151.* 14.07.06, 10:49
              Nie opowiadaj mi, że w Polsce brakuje ciekawych wykonawców. A że pozwala się
              jedynie na sprzedaż mydła, bo z tego jest najłatwiejszy zysk. Na siłę robi się
              gwiazdy z Mandaryny i Kasi Cichopek to wyniki sprzedaży są takie jakie są
              aludzie są albo skazani na Kaazę albo na kupno tego mydła. Ciekawe jak długo to
              jeszcze wytrzymają?
    • Gość: Vanillana Re: Mandaryna i Doda w Sopocie IP: *.orange.pl 14.07.06, 12:03
      Ja już w sumie na dzień dzisiejszy dałam sobie spokój z polską muzyką...Płakać
      mi się chce, jak pomyśle sobie co o nas myślą rynki zagraniczne. Nie ma co
      pokazywać...a już tym bardziej słuchać. Może czas pomyśleć o kolejnej
      edycji "Idola"..? Chociaż nie wiem, czy do końca to coś zmieni bo polska muzyka
      w sumie do połowy już się stoczyła...już jej nie dużo brakuje do
      końca...słuchanie "Kombi" to jak w dzisiejszych czasach tańczenie "mazurka",
      natomiast bawienie się przy muzyce Beaty K.....to jak granie na
      akordeonie...może powinnam zacząć, to miałabym jakiąś przyzwoitą miejscówkę w
      naszym ShowBiznesie... :/ Szok ze stressem...
    • Gość: pj Re: Mandaryna i Doda w Sopocie IP: *.chello.pl 14.07.06, 12:21
      Kto to nazwał "trendy"???? Top Obciach byłoby właściwą nazwą.
    • Gość: kdf Re: Mandaryna i Doda w Sopocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 12:25
      doda lubi robić loda
    • Gość: Andrzej Koncert charytatywny na rzecz V.Manx ? IP: *.magma-net.pl 14.07.06, 12:27
      Koncert charytatywny na rzecz V.Manx ? To chyba jakiś żart. Przecież oni mają
      kasy jak lodu, rozbili się jakimś luksusowym Jeep-em. Sprzedają setki tysięcy
      płyt, tantiemy, występy telewizyjne, ... Przydała by się może modlitwa za
      uzdrowienie,ale nie koncert charytatywny, z którego dochody będą przekazane
      artystom.
    • brabuss wypadek 14.07.06, 12:38
      dajcie spokój mili forumowicze odnosnie varius....oni na prawde ucierpieli w
      tym wypadku,wokalistka młoda,ładna dziewczyna,a przyszłosc jej pełnego powrotu
      do zdrowia niepewna...nie jestem ich fanem,ale zal mi jej i życze jej jak
      najlepiej
      • Gość: rafi22 Top Obciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 13:06
        W kreowaniu największych gwiazd polskiego rynku muzycznego odpowidzialne są w
        dużym stopniu media - to one najczęściej robią wodę z mózgu. Liczy się tylko i
        wyłącznie rachunek ekonomiczny, a nie wartości muzyczne. Najgorsze jest to,że
        dziennikarze,którzy na co dzień deklarują walkę z obciachem póżniej w wywiadach
        wchodzą w d... rodzimych gwaizd. Taki np. Wojewódzki,który to bez żenady
        zaprasza do siebie dodę i wiśniewską. I tylko żal, że tacy wykonawcy jak np.
        Sistars biorą udział w takich szopkach.
    • Gość: oes Re: Mandaryna i Doda w Sopocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 13:13
      najbardziej rozje...ał mnie tekst "swój udział zapowiedzieli..." w koncercie
      dla VM - hahahaha, tam nikt swego udziału nie zapowiada bo tu o kase chodzi i
      skład koncertowy jest z góry ustalany, zresztą ciągle taki sam ,z tego
      cholernie badziewno-komercyjnego klucza, określone stacje promuja daną grupę
      wykonawców i już
      kto tego nie widzi to trudno
    • Gość: odeon DODA - no nie moge... IP: *.crowley.pl 14.07.06, 13:37
      ten ćwok, normalnie aż brak słów, jest promowany wszędzie.
      normalnie opadają ręce.. takie beztalęcie... i jeszcze pewnie głosy się
      pojawiają, że ona potrafi śpiewać.. tak to potrafi śpiewać pewnie każda
      przeciętna dziewczyna..
      do tego IQ niby wysokie... ludzie no dajcie spokój, o czym my mówimy..
      wa.lnięty oszołom i tyle z tej dziewczyny.
      Ten kraj dawno zszedł na psy.. no ale ile można..
    • Gość: maciekjakcholera Porter...ufffffff IP: *.broadband.pl 14.07.06, 14:17
      ufffffff i Porter(!!!!!!!!) w takim towarzystwie uffffff...no coz
      • Gość: blakne Bez Anny Marii Jopek za to z Królowymi Playbacku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 15:11
        Mimo zapowiedzi na jednej scenie z Mandaryną i Dodą nie pojawi się królowa
        polskiego jazzu Anna Maria Jopek. Wybrała koncert za granicą, wcale się jej nie
        dziwię, zresztą unika takich komercyjnych imprez, czego przykładem jest
        odmówienie udziału w największej, jak dotąd porażce telewizyjnej roku, Super
        jedynkach w Opolu!! Widzę, że troche się wam pokręciła liczba festiwali w
        Operze Leśnej. Dziś są TopTrendy, za 3 tygodnie Festiwal Jedynki, a we wrześniu
        Sopot Festival. Co do Mandaryny nie ma się czym podniecać, będzie playback, na
        Sopot Festival śpiewanie live było warunkiem udziału w konkursie. Z tego co
        wiem Polsat nie ma takich wymagań. Swoją drogą ciekawe czy na żyow zaśpiewają
        slunne Królowe Playbacku: Doda i Beata Kozidrak???
        • Gość: Grzesiek Re: Bez Anny Marii Jopek za to z Królowymi Playba IP: *.gdynia.mm.pl 14.07.06, 15:47
          Ludzie ale doda mimo jej głupoty umie spiewac a nie to co Manadryna :P :D
    • Gość: Ilicz Kim są Mandaryna i Doda? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.07.06, 16:25
      • badjuk Re: Kim są Mandaryna i Doda? 14.07.06, 16:37
        To są "łże-artystki".
    • Gość: wd40 Zespół Kombi nie istnieje... IP: *.swidnica.mm.pl 14.07.06, 17:18
      totocitotu, to KombII.
      Piszą o tym Łosowski i reszta ferajny tu: kombi.pl/index2.html
    • Gość: ksenia Re: Mandaryna i Doda w Sopocie IP: 62.69.73.* 14.07.06, 17:25
      "peseudonim artystyczny doda":-))))))
      to ona jest artysta?
      • frant3 Re: Mandaryna i Doda w Sopocie 14.07.06, 17:48
        Gość portalu: ksenia napisał(a):
        > "peseudonim artystyczny doda":-))))))
        > to ona jest artysta?

Niektórzy mówią, że niezła z niej artystka. Ja uważam, że jest odpychająca i śpiewa anemicznie. Może siły nie ma, albo lubi takie ślamazarne piosenki?!

--
    • Gość: szkoda gadać Re: Mandaryna i Doda w Sopocie IP: *.acn.waw.pl 14.07.06, 23:09
      Próbowuję dopatrzeć się czegoś ciekawego w tym festwalu ale niestety nie udaje
      mi się. Programowo nieciekawie, a technicznie to na poziomie potańcówki w
      remizie. Cóż Polsat pokazał swój potencjał......... PORAŻKA !!!
    • mocny_full Kto wymyślił koncert dla Varius Manx? Powinni 15.07.06, 02:23
      ich wsadzić do pierdla, a oni dla piratów drogowych koncerty robią i pieniądze
      zbierają. Było ich stać na taką furę to i operację sobie niech sami opłacają!
      • Gość: Gościu Re: Kto wymyślił koncert dla Varius Manx? Powinni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 07:27
        Jak Otylia miała wypadek w którym zginął jej brat(zresztą z jej winy) to nikt
        nie robił charytatywnego koncertu a dała nam więcej radości swoimi medalami niż
        zamulony Janson i jego niewydarzone wokalistki bez głosu(które zmienia jak tylko
        mu się "znudzą").
        Sam spowodował wypadek brawurową jazdą więc nie można organizować koncertu dla
        nich bo byłaby to pochwała zamiast nagany.
        Prawdopodobnie będzie konkurs sms-owy na którym zarobią wszyscy wkoło tego
        brudnrgo interesu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka