Dodaj do ulubionych

Poczta w Piechowicach

29.06.06, 21:25
Od niedawna nasza mała poczta w Piechowicach zaminiła się w całkiem przyjemny
urząd pozbawiony długich kolejek a po drugiej stronie okienka zasiada obsługa
z usmiechami na twarzach i to całkiem wporzadku moim zdaniem niezły postęp.
Co sądzicie o nowym wizerunku?
Obserwuj wątek
    • netbot Re: Poczta w Piechowicach 30.06.06, 05:52
      ja jestem tego zamego zdania, młoda obsługa, brak wiecznych kolejek to jest
      niewątpliwy plus, oby tak dalej.
      • irys1.5 Re: Poczta w Piechowicach 30.06.06, 19:16
        Jest lepiej
        Autor: osa50
        Data: 24.06.05, 06:40 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
        W aktualnościach BIP-u władze Piechowic wyraziły w imieniu społeczności
        lokalnej "kategoryczny sprzeciw wobec metod i zakresu wprowadzanych zmian w
        funkcjonowaniu tutejszego Urzędu Pocztowego"i rozesłały go do ważnych
        urzęników.
        Natomiast ja ośmielam się zauważyć,że zmiany te wyszły na dobre petentom
        Urzędu Pocztowego bo nareszcie na poczcie w Piechowicach nie ma kolejek i
        jest bardzo miła profesjonalna obsługa.

Już rok temu na forum chwalono urzęd pocztowy w Piechowicach,natomiast zmiany
        te krytykowali nasi urzędnicy.Co pokazało życie?O tym powyższe posty.
        • azbest5 Re: Poczta w Piechowicach 01.07.06, 18:22
          Stojąc w kolejkach słyszy się teksty typu -"...taki bałagan" to taka lightowa
          wersja, "...na tej poczcie odkad listonosze podlegają pod Szklarską Porębe młyn
          jest jeszcze większy" ale to przecież nie jest wina tych pań które jak tylko
          potrafią starają się pomóc i rozwiązać zaistniały problem. Ogólnie cały image
          poczty wychodzi na plus bo i kolejek nie ma ale i wygląd jakoś bardziej cieszy
          oko, więcej zieleni i towaru co niemiara okazuje się, że MOŻNA! ! ! Wszyscy ci
          którzy narzekali pewnie nadal będą narzekać bo już tacy są szukając dziury w
          całym, że np. czegoś nie można kupić albo opłaty za wysokie ale wkońcu Poczta
          to nie Albert choć jak można zaobserwować to na poczcie w Piechach to i kredyt
          można zaciągnąć i samochód ubezpieczyć i chyba nawet ostanio książki do szkoły
          dzieciakom kupic niewspominając o obszernym asortymencie papieroski, gazetki,
          rajstopki normalnie pełen wypas full service niedługo to i pewnie będą mleko
          sprzedawać haha ale obsługa całkiem wporzo nie to co kiedyś starsza pani na
          okienku i ogonek do drzwi. Stojąc w kolejce odnosze wrażenie, że profesjonalizm
          obsługi wzrasta, tylko co niektórym klientom to nawet to na niewiele się zda
          oczekując cudów a przecież ktoś kiedyś mówił, że cuda się niezdarzają ja tam
          odnosze niepochamowane wrażenie, że jednak w naszych małych Piechach
          doczekaliśmy się maleńkiego postępu, który jakby niebyło można uznać za cud bo
          kto by chciał powrotu do starej wersji Poczty w Piechowicach -no ciekawe
          kto???????????
          • netbot Re: Poczta w Piechowicach 03.07.06, 05:48
            w pełni się z tobą zgadzam azbest15, chciałem dodać coś o tych ubezpieczeniach,
            sam mam wykupione ubezpieczenie na poczcie i jestem bardzo zadowolony, składke
            na rok czasu kosztowała mnie mniej o 300 zł niż w PZU, i przeszły moje
            wszystkie zniżki z PZU, goroco polecam naprawde warto.
            • azbest5 Re: MNIEJSZE KOLEJKI NA POCZCIE W PIECHOWICACH 04.07.06, 22:04
              ....a moze te mniejsze kolejki na poczcie sa spowodowane przyjmowaniem wplat za
              gaz, energie czy telefon wlasnie w Albercie choc mniej wiarygodne miejsce to
              proponuje nizsze oplaty za wplaty co przyciaga klientow szczegolnie tych
              liczacych kazdy grosz. Mase klientow oplaca tez swoje rachunki przez internet
              wiec tez pozozstaja w swoich fotelach albo maja stale zlecenia w bankach i to
              tez im ulatwia zycie bo nie martwia sie o nic a bank sam sciaga z ich kont
              oplaty za poszczegolne rachunki. Jak to jest wiec rzeczywiscie z tymi kolejkami
              oczywiscie szybka i mila obsluga powinna przyciagac klientow a jakos na poczcie
              coraz mniej tych klientow co sie dzieje czy na prawde Albert wziął góre i
              niedługo to nie poczta mleko bedzie sprzedawac ale może Albert nam niedługo
              znaczki pocztowe zaproponuje haha .....ŚWIAT STAJE NA GŁOWIE A LUDZIE BIEGNĄ
              TAM GDZIE TANIEJ, ALE CZY TANIO ZAWSZE OZNACZA DOBRZE?
              • netbot Re: MNIEJSZE KOLEJKI NA POCZCIE W PIECHOWICACH 05.07.06, 05:47
                azbest5 napisał:
                > .....ŚWIAT STAJE NA GŁOWIE A LUDZIE BIEGNĄ
                > TAM GDZIE TANIEJ, ALE CZY TANIO ZAWSZE OZNACZA DOBRZE?

właśnie to jest złota myśl, ja raz wpłaciłem za telefon tpsa w tesco i mało mi
                telefonu nie odłączyli bo rachunek jakimś cudem poszedł na inne konto co ja się
                nabiegałem a ile pieniędzy straciłem na jeżdżenie do tesco i kłocenie się z
                nimi. wreszcie sprawa się wyjaśniła dodam że potwierdzenie wpłaty którą
                dostałem na paragonie po kilku miesiącach tak wyblakło że już na nim prawie nic
                nie widać. ze strony tesco nie usłuszałem nawet przeprosin powiedziano mi że to
                wina systemu.
                • koott0 Re: MNIEJSZE KOLEJKI NA POCZCIE W PIECHOWICACH 05.07.06, 10:59
                  na piechowickiej poczcie się poprawiło,czy to samo można powiedzieć o
                  piechowickim PKO?
            • maxis10 Re: Poczta w Piechowicach 05.07.06, 12:04
              Nie zycze Panu źle, ale jak przyjdzie co do czego w razie nieszczescia, to moze
              sie okazac, ze warto jednak bylo zapłacic te dodatkowe 300zł.. PZU jakie jest,
              takie jest, ale ich wizerunek poprawia sie z roku na rok i na ogol wyplacacja
              odszkodowania bez wiekszych problemow - czego nie mozna powiedziec o innych
              ubezpieczycielach...
              A ze są mniejsze kolejki? Prosze podjechac na poczte w Sobieszowie i popatrzec
              ile osob z Piechowic tam załatwia swoje sprawy- bo szybko i uprzejmie juz od
              dawna tam wlasnie jest, a przy okazji tansze zakupy mozna zrobic np w miesnym,
              warzywniaku i ksiegarnii oferujacej o wiele tanszy asortyment w porownaniu do
              karpapu..
              • netbot Re: Do maxis10 06.07.06, 05:50
                przepraszam ale czy pan wie jak działa ubezpieczenie obowiązkowe OC bo z pana
                postu wydaje mi się że nie, więc może przypomnę że z obowiązkowego
                ubezpieczenia OC właściciel polisy nie otrzymuje żadnego odszkodowania do
                własnej kieszeni, odszkodowanie ewentualne otrzymuje poszkodowany przez
                właściciela danej polisy, więc co za różnica gdzie jestem ubezpieczony i czy
                firma jest wypłacalna czy nie , niech poszkodowany się poźniej o to martwi mi
                zależy na tym gdzie jest najtaniej. warunki OC są wszędzie takie same narzuca
                to ustawa o ubezpieczeniach komunikacyjnych.
                A jeśli coś jest takie same to po co przepłacać.

Oczywiście sprawa wygląda inaczej jeśli chodzi o ubezpieczenie AUTO Casco wtedy
                dobrze jest najpierw przeczytać warunki ubezpieczenia bo wtedy to mu dostajemy
                odszkodowanie.
        • chester_74 Re: Poczta w Piechowicach 05.07.06, 17:03
          Nie zapomnij,że chodziło o zmianę kodu.... i jakoś przez te złe władze do niej
          nie doszło:)
          • koott0 Re: Poczta w Piechowicach 05.07.06, 17:50
            nie,władze są wspaniałe tylko kod był zły...
    • azbest5 Re: Poczta w Piechowicach 05.07.06, 20:20
      to co poczta jest do bani ?Ludzie wracaja do piechowic -placili w sobieszowie
      ale teraz przychadza na poczte do piechowic ale to nie wszystko teraz moga
      uzyskac wieksza pomoc ze strony obslugi niz kiedys i nie zapominajmy ze piechy
      maja jakies pare tysiecy mieszkancow wiec nie wszyscy placa w sobieszowie a
      wiele osobo chodzi do piechowic i sobie chwali albo i nie kto wie? Bo w sumie
      czesc wyraza swoje zadowolenie ale czesto to mniej zadowoleni beda glosniejsi-
      krzyczac -BO BURDEL JEST- nauczyli sie jednego teksu i co wejda do kazdego
      urzedu to burdel a sami robia zamieszanie i bałagan.Nigdy nie bylo najlepiej z
      urzadmi kazdy to wie ale powinno sie docenic nawet niewielkie zmiany na lepsze
      w naszym Urzedzie Pocztowym w Piechach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka