Dodaj do ulubionych

Gdzie te golasy, gdzie

IP: *.chello.pl 26.07.06, 19:40
goły jarek kaczyński to jest to!
Obserwuj wątek
    • brispol Polki ladne dziewczyny..wiec do dziela !!!!!!!!!!! 26.07.06, 19:43
      Polacy to mimo wszystko pruderyjny kraj..
      • Gość: Sherwood E tam ładne... IP: *.pwn.net.pl 26.07.06, 19:45
        Brzydka płeć to ta, która musi się malować.
        • Gość: Pogoń Lwów Też piszę teraz goły jak święty turecki!!! :) IP: *.adsl.alicedsl.de 27.07.06, 11:04
          W życiu nie obnażałem się na plażach naturystów, choć do najbliższej mam około 500m (mieszkam w Monachium w okolicy Englischer Garten gdzie zwyczajowo opalają sięnudyści) i byłem na niej ze sto razy. Jakoś też mi się w głowie nie mieści, żebym miał latać z gołym feliksonem między ludźmi. Ale z drugiej strony w domu zawsze chadzam nago, a przynajmniej w majtkach, ponieważ tak ubrany, a właściwie rozebrany, czuję się najlpej.

Innym powodem, dla którego niekoniecznie uczęszczałbym na takie plaże, jest to, że w ogóle nie lubię plaż. Wolę góry. Ciężko mi jednak wyobrazić sobie turystę z plecakiem, który jest jego jedynym odzieniem. :)

Druga sprawa. Mam 30 lat, a 20 lat byłem ministrantem. Choć sam nie jestem żadnym purytaninem, to jednak zdaję sobie sprawę, że pani Genia spod figurki, śpiewająca tam codziennie nabożne, maryjne pieśni, może się poczuć widokiem mojego zadka urażona... Stąd pewnie bierze się większość oporów u polskich naturystów. Bo ja naturystą się czuję, choć się nie zrzeszam, nie spotykam i nie opalam. :)

Pozdrawiam wszystkich podobnych sobie.

_____
          Mi parolas esperante. Kaj Vi???

• jimmyjazz Przykład głupoty 27.07.06, 11:53
            Nie spodobało się rolnikom że golasy chodzą - a teraz marudza że golsaów ne ma.

Ah, ten wizerunek polskiego gospodarza. Ahh, wiecznie niezadowolony - a to
            urodzaj, a to susza, a to golas, a to ubrany. A jak juz jakiś przyjedzie to
            mówi że za drogo. Wiecznie źle.
          • Gość: genia Re: Też piszę teraz goły jak święty turecki!!! :) IP: *.cable.ubr04.azte.blueyonder.co.uk 27.07.06, 23:48
            plaze naturystow to najbardziej sympatyczne plaze pod sloncem, najmniej
            zboczencow jest wlasnie na tych plazach.
            • Gość: Wojtas Re: Też piszę teraz goły jak święty turecki!!! :) IP: *.sds.uw.edu.pl 06.03.07, 18:23
              No to nie byłeś na Wale Międzyszańskim w Warszawie.
              Południowa część plaży to pedały. Zdarzyło się, że mnie zaczepili kilka razy.
              Spostrzegłem też jakiegoś onanizującego się golasa w krzakach.
              Trochę dalej na piskarni zdarzyło mi się zobaczyć 3 facetów co najmniej
              obściskujących jakąś kobitę. Dalej nie patrzałem, bo mnie zemdliło. Nie polecam
              tej plaży.
      • skun2 Re: Polki ladne dziewczyny..wiec do dziela !!!!!! 27.07.06, 01:52
        brispol napisał:

> Polacy to mimo wszystko pruderyjny kraj
        E bzdury, tych plaż jest już sporo, może mniej niż w Czechach, ale sporo.
    • Gość: naturysta Gdzie te golasy, gdzie IP: *.adsl.highway.telekom.at 26.07.06, 19:48
      I dobrze,ze tak zrobili.Zadnych naturystow,golasy i golodupcow.Po co?? Dla
      kogo??Dlaczego maja zarabiac ludzie zyjacy w Chalupach na
      turystach,urlopowiczach lubiacych sie opalac bez strojow??Zyc z tego ,ze
      ktos chce sciagnac stanik co wiecej
      gacie?Wygonic,przepedzic,spalic,rozstrzelac.I dobrze,ze tak jest.Nadal bede
      jezdzil do Chorwacji,nad cieple morze,opalal sie tak jak jak chce(bez lub w
      stroju),nikogo to nie bedzie gorszylo,beda zadowoleni wracz szczesliwi ze
      moga zarabiac na moim wypoczynku.Tak trzymac,nie pozwalac.
      • skun2 Re: Gdzie te golasy, gdzie 27.07.06, 01:53
        a po co do Chorwacji - mało tego w Polsce?:P
        • Gość: 4g63 Re: Gdzie te golasy, gdzie IP: *.acn.waw.pl 07.07.08, 19:18
          chyba nie zrozumiałeś, w chorwacji zapewne nie ma czegoś takiego jak wydzielona plaża dla "specjalnie" zachowujących się ludzi. tam poprostu jest ogólna tolerancja, tak mogłoby być w polsce, ale pewnie jeszcze długo nie będzie, w końcu nagość to zło i grzech wg 90% polaków :/
    • Gość: Adam Re: goły jarek kaczyński to jest to! IP: 216.210.99.* 26.07.06, 20:00

Chcialbys ogladac jego sfrustrowanego fiuta ?
      Ty jestes chyba zboczncem

Gość portalu: zet napisał(a):
      > goły jarek kaczyński to jest to!
      • nessuno Re: goły jarek kaczyński to jest to! 26.07.06, 20:20
        Gość portalu: Adam napisał(a):

>
        > Chcialbys ogladac jego sfrustrowanego fiuta ?

Kaczyński ma małego fiutka.
        • Gość: nuda Re: goły jarek kaczyński to jest to! IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 28.07.06, 07:27
          On nie ma fiuta...
          ON ma fallusa....
          Przez dwa L....
          Ale to L nie ma wpływu na wielkość.....
          To nie jest XXL.....
          To jest tylko L!
    • Gość: Jendrek Ja bylem tylko raz, ale bardzo mi sie podobalo... IP: *.orange.pl 26.07.06, 20:00
      ...oczywiscie jest podtekst erotyczny, bo nagie ladne kobiece cialo jest po
      prostu podniecajace, ale wcale nie tak trudno zapanowac nad instynktem ;-p

A poza tym bardzo przyjemnie jest sie kapac nago i bez ograniczen ;-)

Polecam, nie ma sie czego wstydzic!!!
      (w koncu tak nas Pan Bog stworzyl)
      • Gość: kk Re: Ja bylem tylko raz, ale bardzo mi sie podobal IP: *.net.upc.cz 01.07.08, 00:02
        > A poza tym bardzo przyjemnie jest sie kapac nago i bez
        ograniczen ;-)
        >
        No wlasnie - poplywac sobie na golaska w morzu, to jest dopiero
        przyjemnosc!!!
        • Gość: 4g63 Re: Ja bylem tylko raz, ale bardzo mi sie podobal IP: *.acn.waw.pl 07.07.08, 19:24
          a w jeziorku... mmm
    • lobo1410 Re: Gdzie te golasy, gdzie 26.07.06, 20:14
      chyba zartujesz ,patrzenie na niego to by juz byl sport exstremalny......
    • Gość: Krzysiek U nas w Niemcach IP: *.dip.t-dialin.net 26.07.06, 20:38
      U nas w Niemcach to na kazdej plazy, przy kazdym jeziorze sa ludzie opalajacy
      sie na walete i nikt sensacji nie robi. To samo w saunie.
      • skun2 Re: U nas w Niemcach 27.07.06, 01:56
        Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

> U nas w Niemcach to na kazdej plazy, przy kazdym jeziorze sa ludzie opalajacy
        > sie na walete i nikt sensacji nie robi. To samo w saunie.

U nas w Polsce też juz tak jest.
        Możliwe, że zapotrzebowanie mniejsze, ale nawet w miastach 60-cio tysięcznych
        jka jest sauna to często koedukacyjna.
        Także nie pyskuj jak to tak w nimcach macie - krany złote i amerykańskie gacie.
        • laemmchen Re: U nas w Niemcach 27.07.06, 09:24
          Mieszkam w malym miasteczku uniwersyteckim nad morzem w bylym NRD i uwielbiam
          tutejsze plaze dla nudystow, tak zwane FKK. Zwlaszcza ostatnio czesto jezdzimy
          na plaze wieczorem, okolo 20 - pluskamy sie w morzu az po zachod slonca, a
          pozniej na cieplym jeszcze piasku spokojnie czekamy, az wyschniemy i zwijamy
          sie spowrotem.
          Nie ma potrzeby recznikow, bez mokrych i smierdzacych strojow kapielowych, bez
          obaw, ze obsunie sie ramiaczko, ze cos uwiera. POza tym takiego wyjazdu na
          plaze w ogole nie trzeba planowac, po prostu jedziemy i wskakujemy do wody.
          Oczywiscie, ze trzeba sie najpierw do tego przyzwyczaic, zwlaszcza w takiej
          malej miejscowosci. Nigdy nie zapomne, jak spotkalam na plazy rownie
          golusienkiego profesora, u ktorego nastepnego dnia zdawalam egzamin.
          Standardowy small-talk (chociaz kosztowal mnie sporo wysilku, zeby opanowac
          konsternacje), zyczenia powodzenia na egzaminie i faktycznie zdalam, ale
          dlatego, ze bylam swietnie przygotowana!
          A poza tym mam - paradoksalnie - nago duzo mniej oporow, anizeli przy
          chodzeniu na plaze w stroju. Wsrod nagusow nie ma tak wygorowanych oczekiwan
          wobec figury, kazdy jest po prostu taki, jakim go pan bog stworzyl i tyle.

bardzo polecam

• Gość: figowy Re: U nas w Niemcach IP: *.ngk.com.pl 07.08.08, 12:37
            możesz podać miejscowośc?
        • Gość: Iza i Marcin Re: U nas w Niemcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 15:25
          Jesteśmy naturystami i mieszkamy w Polsce więc wiemy jak daleko nam do Niemców.
        • leszlong Re: U nas w Niemcach 25.05.08, 11:08
          @skun2: No to wiedz, że w królewskim mieście Krakowie w aquaparku do sauny
          wchodzi się tylko w stroju kąpielowym. Granica nagości w saunie kończy się na
          Śląsku. A sauna koedukacyjna to żadna nowinka, to normalność. Jeszcze w
          Warszawie w niektórych saunach należy korzystać z sauny nago. A w Niemczech to w
          każdej saunie istnieje taki obowiązek, dodatkowo raz w tygodniu jest możliwość
          korzystania z basenu "tekstilfrei" czyli bez stroju kąpielowego. Przyjemnie jest
          sobie popływać na basenie bez kawałka szmaty na tyłku.
    • Gość: Naturysta Re: Gdzie te golasy, gdzie IP: *.sympatico.ca 26.07.06, 20:42
      Zanim podpiszesz petycje zapytaj Radio Maryja i poslow LPR i PiS o zgode.
      Bez tego radni przez was wybrani zgody nie wydadza.
    • Gość: FreakyMisfit Re: Gdzie te golasy, gdzie IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 26.07.06, 21:06
      Trochę nie mogę sobie tego wyobrazić - tam jednocześnie są mężczyźni i kobiety? Mój penis stałby nonstop, trochę dziwnie by to wyglądało. A zapewniam, że nad kutasem nie jest tak łatwo zapanować, to są jakieś atawistyczne instynkty, których nie da się wyłączyć na zawołanie.
      • Gość: grmorgrmor Re: Gdzie te golasy, gdzie IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 26.07.06, 22:59
        widać wyobraźni ci nie staje. Od kilku lat spędzamy wakacje na kempingach
        naturystycznych. Przyjeżdzają tam całe rodziny. I zaręczam, ze żaden mężczyzna
        nie znajduje się w stanie permanentnego wzwodu. Nagie ciała są aseksualne. za
        to wyobraźnia "podgladaczy" włącza atawistyczne instynkty.
        • skun2 Re: Gdzie te golasy, gdzie 27.07.06, 02:00
          różnie to bywa, bo rozmawiałem z naturystką, której się to podoba - wzwód jest
          niemile widziany przez innych facetów, ale kobiety raczej lubią:P
      • sclavus Re: Gdzie te golasy, gdzie 26.07.06, 23:31
        Gość portalu: FreakyMisfit napisał(a):

> Trochę nie mogę sobie tego wyobrazić - tam jednocześnie są mężczyźni i
        kobiety?
        > Mój penis stałby nonstop, trochę dziwnie by to wyglądało. A zapewniam, że
        nad
        > kutasem nie jest tak łatwo zapanować, to są jakieś atawistyczne instynkty,
        któr
        > ych nie da się wyłączyć na zawołanie.

Zmień się w ... kota - Jarosławowego....
        A do naturyzmu brakuje ci milion lat swietlnych... :((
    • franek9915 hahahahaha ja tez tak chce z golym penisem latac 26.07.06, 21:07
      :D
      • Gość: Jasio Re: hahahahaha ja tez tak chce z golym penisem la IP: *.Red-83-46-168.dynamicIP.rima-tde.net 26.07.06, 21:11
        Sloma niektorym z butow wychodzi. Co to za roznica czy opalasz sie w ubraniu
        czy bez - dla mnie to jedno i to samo. Ale Polska mentalnie to ciagle XIX wiek.

PZDR Jasiek

www.PolishPub.net najlepszy polski IRC chat
      • Gość: evita Ntaturyści w Grzybowie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.06, 21:17
        a nie tylko w Niemczech -leża,spacerują na plaży w Grzybowie. Troszeczkę to
        dziwne,kiedy przechodzi się brzegiem morza do pobliskiego Dżwirzyna,a na
        brzegu spaceruja starsi panowie i panie po prostu na golasa.Lepsza byłaby
        plaża zaciszna bez oglądających ich- spacerowiczów z dziećmi.
        • ilekobietamalat Re: Ntaturyści w Grzybowie 27.07.06, 07:15
          haha, za kazdym razem sie zastanawialm dalczego tyle tam ludzi nieubranych.. ;>
          a to tkaie oficjalne miejsce po prostu:)
    • Gość: ciekawy Re: Gdzie te golasy, gdzie IP: *.sympatico.ca 26.07.06, 21:58
      tobie to tylko jedno w glowie - zboku!
    • tsheshek Do Chalup na windsurfing (mozna i nago) 26.07.06, 22:04
      Chalupy (od strony Zatoki) to teraz jedno z glownych miejsc do kite- i
      windsurfingu w Polsce, niezaduza fala, staly wiatr, plytka woda, naprawde super
      miejsce. A jak ktos chce sie opalac po drugiej stronie Helu bez ubrania to
      czemu nie, plaza w Polsce jest fantastyczna, tylko czemu Baltyk taki zimny!!!
    • iulius Re: Gdzie te golasy, gdzie 26.07.06, 22:08
      Piękny przykład, jak ogranicza nas biurokracja. Przyszedł facet z pomysłem na
      biznes, miejscowa społeczność go poparła, a w końcu utknęło wszystko w urzędzie
      na zwyczajowych "argumentach" - kompetencjach inego organu (leśniczy) i braku
      planu zagospodarowania (o tym to się chyba wszędzie słyszy). Przy okazji
      mieszkańcy Chałup zyskali świetny powód, by zrazić się do demokracji - w końcu w
      takiej typowo lokalnej sprawie to ich głos powinien być najważnieszy.
      Takie idiotyczne przejawy papieryzmu blokują rozwój skuteczniej niż wszelkie
      podatki, składki i kontrole.
    • tepetoja to Jarkowi jeszcze sie nie wykruszył???? 26.07.06, 22:27
      podobno jak sie nie używa to organ zanika - pewnie dawno mu sie
      wykruszył....wiec gdzież mu tam na plazę nudystów
      • mniklas5 Re: reklama Chalup 26.07.06, 22:40
        . soltys powinien , tez wywiesic na lotnisku w Luton reklama ze po Gdansku na
        druga nozke powinni turysci przyjechac do Chalup, no ze moga sobie na golasa polatac
      • Gość: szyderca Nie wykruszył. Jarek używa sobie na kocie. IP: 213.17.230.* 27.07.06, 09:03
        Podobno kot jak go widzi to siada.
      • Gość: akodo twojej starej napewno się nie wykruszyło IP: *.chello.pl 17.05.08, 13:02
        codziennie cwiczy z menelami
    • kaper_trojgard Kużnica nie Kuźnice 26.07.06, 23:27
      Kuźnice są w Zakopanem, a za Chałupami jest Kuźnica. Gdyby pani dziennikarka
      chciała posłuchać tago, co miejscowi mówią po kaszubsku, to może by usłyszała
      też starą nazwę Kuźnicy - Kusfeld.

Przy okazji - Hel to miasto na końcu Półwyspu Helskiego. Po mieszaniu nazwy
      miasta z nazwą półwyspu bezbłędnie można rozpoznać przyjezdnego.

Nie czepiałbym się tych błędów u kogoś, kto pierwszy raz w życiu przyjechał na
      wczasy nad morzem. Natomiast dziennikarz piszący reportaż powinien z większą
      starannością podchodzić do przedmiotu swej pracy.
      • ecconatura Re: Kużnica nie Kuźnice 27.07.06, 17:00
        Zgadzam się z Tobą szanowny przedmówco. A do tego dodam od siebie, ża Gazeta
        mocno zaniżyła loty zamieszczając podobne artykuły. Coraz bardziej się
        upodabnia do brukowej prasy polskiej, Podobny artykuł jak ten czytałem kilka
        lat temu w bodajże "Przeglądzie"... Tym artykułem Pani Redaktor nie przyspożyła
        naturystom zwolenników i wielbicieli... Chałupy już były spalone dla
        Naturystów, a pani redaktor dokonała dzieła zniszczenia. Jak można pisac dobrze
        o naturyźmie samemu nie będą naturystom? Fenomen naturyzmu w Chałupach polegał
        na tym, że naturyści żyli sobie a mieszkańcy sobie. Wszelkiej maści
        podglądzacze i ew. dewianci byli mniej liczni i mobilni oraz mieli co robic w
        ciągu dnia. Nie musieli się pętac "po wsi". A chałupy to była pipidówa, jak
        sama nazwa mówi i można było się tam czuc naprawde wypoczywającym. Szum
        medialny w naszym kraju takie miejsca niszczy.
    • narciarz2 Golas chodzil po miescie 26.07.06, 23:58
      Golas o nazwisku Martinez chodzil po miescie, i to calkiem sporym. A
      mianowicie po Berkeley, Kalifornia, znanym moze Panstwu z "Widzen nad zatoka.."
      Milosza. Golasa sam widzialem osobiscie w roku 1993 z okna mojego mieszkania.
      Nie moglem uwierzyc wlasnym oczom, wiec zawolalem zone, zeby potwierdzila
      dziwne zjawisko. Po uszczypnieciu zjawisko nie zniknelo, tylko wolnym krokiem
      oddalilo sie ulica. Zjawisko bylo mlode i na oko wysportowane. Innym razem
      widzialem innego golasa, tym razem znacznie starszego, na glownej ulicy o
      nazwie Uniwersytecka w tymze Berkeley. Golas szedl ulica i ogladal wystawy.
      Zwrocilem uwage tylko przes to, ze samochody na ulicy zwalnialy, a nie bylo
      korka. Rozejrzalem sie za przyczyna zwalniania i zauwazylem nagusa. Nikt sie
      nim specjalnie nie interesowal, nikt nie pokazywal palcem, nikt nie wolal
      policji, a ludzi na ulicy bylo sporo.

Zainteresowanych odsylam na strone internetowa
      www.phdtop.com/martinez/ray.html gdzie sa zdjecia oraz szczegoly.
      Zyczylbym Chalupom i calej Polsce podobnej tolerancji, jaka wykazuja mieszkancy
      Berkeley. Jesli ktos chce chodzic goly, niech chodzi goly. Nie ma w tym nic
      zdroznego, poza zwykla glupota, bo mozna sie nabawic raka skory. Martinez
      zreszta o tym wiedzial, i jak sam twierdzil, masci przeciwko naslonecznieniu
      kosztowaly go wiecej niz kosztowaloby ubranie.

Polska bedzie wolnym krajem dopiero wtedy, gdy goly czlowiek bedzie mogl isc
      ulicami warszawy nie obawiajac sie o swoje zycie, tak, jak to sie dzialo w
      Berkeley. Zycze panstwu milych spacerow nago w Chalupach i po stolecznym
      miescie Warszawie.
    • skun2 Re: Gdzie te golasy, gdzie 27.07.06, 01:51
      duperele.
    • Gość: eurofanatik nietolerancyjny zascianek IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.07.06, 02:06
      Tak oto zasciankowosc skazala Chalupy na upadek. Trzeba byc naprawde
      zasciankiem aby myslec, ze sie bedzie czerpac pieniazki z naturystow "ale kolo
      domu to prosze mi nago nie chodzic"... Jak dla mnie to mieszkancy tej wsi
      osmieszyli sie tak, ze chyba nie warto sobie juz tym miejscem zawracac glowy.
      Malo to mamy miejscowosci na wybrzezu?
    • izabela.buziaczek Panie lubia sie opalac nago, ale... 27.07.06, 04:08
      Widze, ze na forum wypowiadaja sie glownie faceci, bo im najwiecej zalezy na
      takiego typu plazach i tylko czekaja na to, az jakies fajne gole dupy sie na
      nich znajda. Ale dziewczyny wcale nie musza opalac sie na plazy, moga isc na
      solarium i tam, bez skrepowania opalac sie nago i nie martwic sie o to, ze
      jakies zboki wlepiaja w nie swoje galy!
      • narciarz2 Re: Panie lubia sie opalac nago, ale... 27.07.06, 04:52
        izabela.buziaczek napisała: "dziewczyny ... moga nie martwic sie o to, ze
        jakies zboki wlepiaja w nie swoje galy!"

Alez, droga Izabelo Buziaczek! Jesli jakis facet wlepia galy w Twoje wdzieki,
        to chyba nie jest zboczencem, tylko wrecz przeciwnie. Chyba, ze Twoje wdzieki
        sa w jakis sposob odrazajace, w co nie wierze, sadzac po imieniu. Moze na
        przyszlosc zastanowisz sie nad znaczeniem slowa "zboczeniec", ktorego zreszta
        lepiej nie uzywac, bo jest obrazliwe. Ale jesli juz uzywac, to moze ze
        zrozumieniem, nie uwazasz?

Do wlepienia przy najblizszym spotkaniu
      • ilekobietamalat Re: Panie lubia sie opalac nago, ale... 27.07.06, 07:21
        dziewczyno daj spokoj, solarium ci slonca nie zastapi, a jak facet sobie
        popatrzy to tylko dobrze o twoim wygladzie swiadczy.
      • Gość: ratio Re: Panie lubia sie opalac nago, ale... IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 27.07.06, 09:30
        Solaryjnym lalą dziękujemy. Izabello ty w ogóle nie wiesz chyba o co chodzi w
        naturyzmie jeśli dla ciebie alternatywą może być solarium :))
        • bardu Re: Panie lubia sie opalac nago, ale... 27.07.06, 10:09
          Gość portalu: ratio napisał(a):
          > Solaryjnym lalą dziękujemy. Izabello ty w ogóle nie wiesz chyba o co chodzi w
          > naturyzmie jeśli dla ciebie alternatywą może być solarium :))
          Co to znaczy "solaryjnym lalą" - jeśli już to albo solaryjną lalą albo
          solaryjnym lalom. Po drugie słowo solarium to nie tylko lokal z urządzeniami,
          które ostatnio można znaleźć na każdym rogu. To również wydzielona plaża tylko
          dla kobiet. Jesteś widać bardzo młody(a), ale jeśli zabiera się głos w jakiejś
          sprawie to dobrze wiedzieć o czym się pisze.
          • Gość: edek Re: Panie lubia sie opalac nago, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 18:39
            Podziękuj ratio, że pozwolił Ci się wykazać ekskluzywną wiedzą i popracuj nad
            swoim protekcjonalnym tonem.
      • Gość: Iza I Marcin Re: Panie lubia sie opalac nago, ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 15:29
        Jesteś dziewczynko typową polką. Tu nie tylko chodzi o opaleniznę. Tu chodzi o
        przyjemność przebywania nago na łonie natury. Jakiś w innych krajach kobiety
        się nie wstydzą. Całe szczęście nie wszystkie Polki są takie jak ty
      • tajny_agentub A gdzie to zboczenie ? 17.08.07, 19:42
        izabela.buziaczek napisała:
        [...]
        > Ale dziewczyny wcale nie musza opalac sie na plazy, moga isc na
        > solarium i tam, bez skrepowania opalac sie nago i nie martwic
        > sie o to, ze jakies zboki wlepiaja w nie swoje galy!

A co jest w tym zboczonego? Zboczone, to by było, gdyby się nie gapili, droga
        pani! A te, które idą na plażę N, SĄ TEGO ŚWIADOME, że ktoś je będzie oglądał.
        WIEDZĄ O TYM.
      • Gość: ..normalny facet Re: Panie lubia sie opalac nago, ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.08, 11:43
        "..zboki.." - czegos tu nie rozumiem - czyli, ze mezczyzna, ktory
        chetnie popatrzy na rozebrana ladna panienke jest "zbokiem" ?? - To
        w takim razie jaki niby ma byc ten normalny - nie zboczony mezczyzna
        wg. Ciebie ?? ..- Moze maja go podniecac psy, koty, dzieci albo inni
        mezczyzni - wtedy dla Ciebie bedzie normalny ?? - To wlasnie calkiem
        normalny odruch jak mezczyzne kusi zeby sobie popatrzec na rozebrana
        ladna panienke - jesli tak nie jest to wtedy jest raczej nie za
        normalny.. - Wcale tego nie popieram - zeby dzewczyny lataly na
        golasa po plazy - ale jak juz lataja - to moge popatrzec - jak kazdy
        normalny facet...
    • Gość: Kaszub Re: Gdzie te golasy, gdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 08:31
      Może Pani zacznie od namówienia do nudzyzmu Adama Michnika, który nie ma nic do
      ukrycia!!!
      • Gość: Lord Belial Re: Gdzie te golasy, gdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 08:37
        Może do pracy zaczną nago chodzić? w dup.ch się poprzewracało!!!
    • camel_3d fajne... 27.07.06, 08:44
      tleze, ze dompoki w Polsce religia bedzie odrgrywac wazna role, dopotty
      naturyzm bedzie dosc mizerny. Religia sama w sobie "nakazuje" ubieranie sie.
      W Niemczech "kultura wolnego ciala" ma korzenie w latach (chyba) dwudziestych.
      I tu nikogo nie dziwia plaze naturystow, choc w zachodnich Niemczech nie sa
      jeszcze tak spotykane jak we wschodnich. Tu na plazy gdzie 70% osob jest
      ubrana, nie dziewi nikogo rodzina nagusow:)
    • Gość: Stefan Re: Gdzie te golasy, gdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 08:54
      >Roman: - Była niepisana zasada. Nikt goły nie chodzi po wsi. A tu jakieś dwa
      >głupki, w 1984, założyły się po wódce, że przejdą nago przez Chałupy i zrobią
      >zakupy w sklepie.
      >Sołtys Chałup, Celina Jackiewicz, ma swoją teorię. - Ci dwaj to nie byli
      >naturyści, tylko jacyś przebierańcy. Nudysta to człowiek kulturalny.

Przebierańcy? No,tak przebrali się huncwoty za prawdziwych nagusów i zrobiła
      się afera... Swoją drogą ciekawe skąd ci dwaj wzięli oryginalne stroje
      naturystów?

• Gość: ataner Re: Gdzie te golasy, gdzie IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.07.06, 09:18
      My z mężem jeździmy do Czech. Tam jest dużo plaż nudystów i nikt nie robi z
      tego problemu. Tam można poczuć się swobodnie, nikt nie zwraca na nikogo uwagi.
      Plaże naturystyczne są obok tekstylnych i ani jedni ani drudzy nie widzą w tym
      niczego złego. Nikt nie gapi nachalnie zza krzaka, nie komentuje. To co się
      dzieje na polskich plażach to ciemne średniowiecze a podglądacze powinni się
      chyba pomyśleć o loeczeniu, bo to właśnie są dla mnie zboczeńcy.
    • el_p Re: Gdzie te golasy, gdzie 27.07.06, 09:21
      Zdaje sie, ze w polskim kodeksie nudyzm jest zakazany?? "publiczne sianie
      zgorszenia" czy jakos tak sie to nazywalo.

Tym ktorzy boja sie o wzwody- watpie. Moze za pierwszym razem, ale potem norma.
      Widok nagiego ciala mniej was bedzie podniecal niz ubranego w kostium. Nagosc
      jest sama w sobie nudna i naturalna wszelkie konotacje erotyczne to kwestia
      wyobrazni.

Faktycznie, bedac jakis czas temu w Chorwacji bylem zaskoczony co to za kampingi
      sa na ktore nie chca nas przyjac, potem dowiedzialems sie, ze sa to specjalne
      miejsca dla nudystow:D Sporo tego bylo.
    • mc_iek1 Re: Gdzie te golasy, gdzie 27.07.06, 09:34
      Bardzo słaby tekst.
      Trzeba było pojechać do Dębek - to niedaleko. Tam można zwykle znaleźć kilkuset
      rozebranych rozmówców.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka