Dodaj do ulubionych

Plazma przyjacielem dziewcząt

IP: *.siedlce.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 10:59
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: oleoganja@stofanet Re: Plazma przyjacielem dziewcząt IP: *.rev.stofanet.dk 03.08.06, 14:26
      Tragedia do czego ta technika doprowadza!!!!Ja tam wole diamenty jako
      przyjaciel.Kobiety powinny przestac robic z siebie nie wiadomo kogo i zaczac
      byc z powrotem kobietami.Nigdy nie bedziemy na tym samym poziomie co mezczyzni
      nawet jesli umiemy naprawic usterki komputerowe.Faceci nie chca nas jako
      geniuszy technologicznych lecz jako matki,zony i kochanki....To zaszczyt byc
      kobieta....
      • Gość: kobieta_elektronik Re: Plazma przyjacielem dziewcząt IP: *.polservice.com.pl 03.08.06, 15:16
        co Ty gadasz? czemu nie bedziemy na tym samym poziomie co mezczyzni??? ale
        kochac mozna i diamenty a raczej brylanty i nowoczesne technologie.
      • Gość: :) Re: Plazma przyjacielem dziewcząt IP: *.wizja.net 03.08.06, 16:01
        Popieram! Widzicie inteligętna baba a nie jakaś nawiedzona!
      • Gość: Iza Re: Plazma przyjacielem dziewcząt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 16:02
        Gość portalu: oleoganja@stofanet napisał(a):

Faceci nie chca nas jako
        > geniuszy technologicznych lecz jako matki,zony i kochanki....

A co ma piernik do wiatraka? "Geniusz technologiczny" nie może być np.kochanką?
        Rozumiem, że każdy szczegół swojego życia układasz pod gust facetów. Ciekawe,czy
        ci faceci postępują wobec ciebie analogicznie...LOL
        • Gość: oleoganja@stofanet Re: Plazma przyjacielem dziewcząt IP: *.rev.stofanet.dk 03.08.06, 23:19
          Kobiety jak sie wyzwolily to se myslaly,ze tera kariere porobia i kupe
          pieniedzy zarobia.Fakt jest taki,ze kobiety staly sie swego rodzaju "szmatami"
          tzn nigdy nie dostana takiej samej placy za ta sama prace co wykonuja
          mezczyzni.Dodatkowo prosze zwrocic uwage na to,ze pracujace matki i zony sa
          zmuszone do bycia z dala od swoich dzieci,gdzie obowiazki pilnowania mlodego
          pokolenia zostaly przerzucone na roznego rodzaju instytucje.Nic dobrego z tego
          nie wynika bo dzieci sa w coraz gorszym stanie.Jako 12-13 latki zaczynaja
          probowac klejow,narkotykow,alkoholu,sexu itp.Kiedys tego problemu nie bylo.Z
          moim mezem uzgodnilismy,ze to moja decyzja czy chce pracowac czy nie.Mamy dwoje
          dzieci w wieku 13 i 7 lat i musze przyznac,ze to najlepsza rzecz jaka moglam
          zafundowac moim dzieciom wlasnie bycie "kura domowa".To nie prawda,ze taka
          kobieta nie ma realizacji - ma - tylko na innym obszarze.Daje spoleczenstwu
          zdrowa jednostke,ktora jest w stanie wybierac miedzy rozmaitymi
          mozliwosciami.Polecam...napewno beda kobiety,ktore nie beda zalowaly.A tak na
          marginesie to mam jeszcze jeden przyklad karierowiczki...moja wlasna
          kuzynka.Niby jest tym derektorem znanej firmy architektonicznej,ma kase,wlasne
          mieszkanie,wyremontowala dom swoim rodzicom,ale czegos jej w zyciu brakuje...ma
          34 lata i jakos faceci juz niechetnie patrza na takie kobiety.Bo to juz nie te
          gusta,co innego maja w glowie itp.Klawe zycie co nie????
          • Gość: kobieta_elektronik Re: Plazma przyjacielem dziewcząt IP: *.polservice.com.pl 04.08.06, 08:38
            Twoja decyzja bylo pozostanie w domu i zajecie sie dodmem i dziecmi-szanuje to -
            ale z tego co zrozumialam piszesz ze obowiazek wychowania dziecka spoczywa
            tylko na matce- a przeciez ojciec tez jest niewatpliwie potrzebny do
            spolodzenia dziecka- czemu omijasz role ojca w wychowaniu, i czemu to niby wina
            samej matki gdy np dziecko siega po narkotyki, a gdzie byl ojciej gdy matka nie
            dawala sobie rady z dzieckiem, czy tylko ona ma widziec jego problemy,ocjciec w
            roznym stopniu jest za to odpowiedzialny! nie zgadzam sie z Toba ze kobieta ma
            sie realizowac na obszarze zycia domowego-mozna pogodzic bycie matka i zona pod
            warunkiem ze maz tez bedzie sie udzielal a nie zostawi wszystkich domowych
            obowaiazkow zonie. Poza tym gdy dzieci dorosna i wyfruną z domu to czym Ty sie
            zajmiesz?? bedziesz czekac w wielku np 45 lat na meza az wroci z pracy, a jak
            ktoregos dnia stwierdzi ze juz Cie nie kocha-nie zrozum mnie zle zycze wam jak
            najlelepiej- ale jak stwierdzi ze to juz koniec to co zrobisz, z czego bedziesz
            zyc?? poza tym wydaje mi sie ze kobieta traci sporo w oczach meza jak nie
            pracuje tylko siedzi w domu-zaobserwowalam u znajomych. A czy Ty nie masz
            ambicji zeby odnosic jakies sukcesy na gruncie zycia zwodowego??
            • Gość: Leila_elektronik:) Re: Plazma przyjacielem dziewcząt IP: 80.72.36.* 04.08.06, 09:10
              Popieram, teraz niejako czasy od nas wymagają zarabiania na własne utrzymanie,
              to juz nie średniowiecze, kiedy dziewczyna jedyne co mogła dla siebie zrobić to
              dobrze wyjść za mąż i być utrzymywana przez męża. Ponadto jak wszyscy na pewno
              zdają sobie sprawę często jedna pensja- męża nie wystarcza żeby wyżywić całą
              rodzinę. A teraz rządzi pieniądz,i nie prawdą jest że edukacja jest za darmo,
              na wszystko tzreba kasy, także z drugiej strony myśląć
              przyszłościowo,przyzwoite zarobki dają możliwość w przyszłości na inwestowanie
              w edukacje dzieci.
              Kto czuje taka potzrebę by zostać w domu z rodziną-jego sprawa, to też jest
              dobra decyzja, również szanuje. Ale nie wszyscy chcą lub mogą sobie na to
              pozwolić.
              A wracając do tematu, teraz znajomość obsługi podstawowych urządzeń (a komputer
              do nich należy) to już nie jest jakaś extra umiejętnośc- to standard. I nie
              oszukujmy się, rozkładanie rąk przy jakichs drobniejszych problemach ze
              sprzętem- to juz jest śmieszne.
            • kr.mary1 Re: Plazma przyjacielem dziewcząt 05.08.06, 01:18
              To prawda,ze nie wszystkie kobiety moga lub chca zostac w domu z dziecmi.Owszem
              mozna tez pewnie pogodzic bycie matka i zona z praca zawodowa,ale z punktu
              widzenia dzisiejszych czasow i pedzenia ludzkosci do samozaglady im wiecej
              kobiet dostrzeze pozytywne strony bycia na strazy tym lepiej dla mlodego
              pokolenia.Natomiast z tym udzielaniem sie meza w domowych obowiazkach to roznie
              bywa.Moj np kiedys stroil fochy i uwazal,ze jestem obibokiem bo caly czas
              siedze w domu i mam mnostwo czasu.Kierunek wiatru sie zmienil kiedy podczas
              wspolnych rozmow z kolegami o zonach doszedl do wniosku,ze jednak mimo wszystko
              jest w uprzywilejowanej sytuacji.Zawsze kiedy potrzeba zostania w pracy dluzej
              moze zadzwonic do mnie i nie martwic sie kto i kiedy odbierze corke ze
              szkoly.Poniewaz maz pracuje w systemie zmianowym (7-15,15-23,23-7) to ja albo
              czekam na niego z goracym posilkiem albo czekam z poranna kawa itp gdzie inni
              niestety musza sie sami starac o zrobienie jedzenia bo ich zony narnormalniej
              ida spac.Teraz docenia to,ze jestem w domu i mam oko na wszystko.Co zas do
              porzucenia przez meza to jesli juz to po pierwsze pies mu morde lizal,a po
              drugie mam wyksztalcenie wiec z praca nie byloby problemu.Mieszkam w kraju
              (Dania)gdzie wiek nie dyskwalifikuje kobiety.Pozdrawiam
          • Gość: Iza Re: Plazma przyjacielem dziewcząt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 14:36
            Ale chyba nawet konserwatywna gospodyni domowa lubi czasem posłuchać muzyki,
            zrobić zdjęcie...posiedzieć na forum ;) A nie ciągle przymierzać klejnoty przed
            lustrem(to się chyba próżnośc nazywa):)
            • kr.mary1 Re: Plazma przyjacielem dziewcząt 05.08.06, 01:05
              Mozna przymiezac klejnoty przed lustrem sluchajac muzyki,pstryknac sobie
              zdjecie a potem wyslac je na forum....popieram

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka