Gość: hexen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 15:14 w sumie w Polsce też mogliwy rozsyłać szczątki ludzkie pocztą. przyczyniło by sie to do wzrostu wpływów dla poczty i nie musieli by tak strajkować jak teraz. Poprostu same korzyści :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: muz Re: Wysłał ludzkie szczątki pocztą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 16:30 Nie ma się z czego śmiać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hem Re: Wysłał ludzkie szczątki pocztą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 16:46 To i tak dobrze sie obeszli z ty szczatkami. Jak bylem dzieckiek mieszkalem w poblizu cmentarza i nieraz widzialem jak grabarze przekopujacy stare groby wyrzucali ludzkie szczatki na smietnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Wysłał ludzkie szczątki pocztą IP: *.toya.net.pl 28.11.06, 17:43 ciekawe czy ta córka też potraktowała to jako "desr" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witia "pop"="klecha" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:16 "Pop" to - współcześnie - dla prawosławnego kapłana określenie obraźliwe, podobnie jak dla rzymskokatolickiego "klecha"; nie powinno więc raczej znaleźć się w gazecie. O prawosławnym można pisać tak, jak o katolickim duchownym, a więc np "ksiądz", "duchowny" etc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szef Słownik jezyka polskiego uwaza inaczej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 21:58 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luc2000 Rumunia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 22:07 Rumuni mają wogle jakies dziwne jazdy związane ze śmiercią i trupami pare lat temu była tam poważna afera z nekrofilią w szpitalach swojego dyktatora zastrzelili wraz z zoną przed kamerami a potem pokazywali to przed kamerami przed II wojną z kolei istniała tam quasi-faszystowska oraganizacja skrzyżowanych strzał, która uprawiała przedziwne pogańskie rytuały exhumacji, powtórnych pogrzebów i czczenia zwłok ... nie wspomnę już o Vladzie Palowniku i mrocznych legendach transylwanii z Draculą na czele .. ich język też jest ewenementem doprawdy - dziwny kraj Odpowiedz Link Zgłoś
kaa-ann-roo Re: Słownik jezyka polskiego uwaza inaczej 28.11.06, 22:07 Z jednej strony straszne, z drugiej trochę nie wierzę. Taki news w stylu gazety "Fakt"... Bo gdyby rzeczywiście coś takiego miało miejsce, czyż nie wywołałoby większej afery? Oczywiście nie wiem gdzie leży prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
kaa-ann-roo Re: Słownik jezyka polskiego uwaza inaczej 28.11.06, 22:10 Ehhh... Rumunii bardzo przyjaźni ludzie. Trzeba ich najpierw poznać, pobyć z nimi żeby mieć na ich temat jakieś zdanie.Tam są różne środowiska ludzi, a nie jednolita masa-nauczmy się nie uogólniać. Cóż, nie zapominajmy,że to Polska i że w tym kraju bez głębszej wiedzy obraża się inne narody :/... Nieładnie.A fe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luc2000 Re: Słownik jezyka polskiego uwaza inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 22:17 nie nie - nie uogólniam po prostu skojarzyłem trochę faktów w końcu Niemcy wymyslili holocaust Francuzi mieli noc św bartlomieja hiszpanie inkwizycje portugalczycy zaczeli handlowac murzynami japonczycy mieli harakiri w jugoslawii byli czetnicy i ustasze ktorzy wyzynali się jak swego czasu tutsi i hutu armia krajowa tez nieobchodzila sie lagodnie z kolaborantami bla bla bla historia ludzi to historia okrucienstwa ... tak czy owak rumunia jest dla mnie i byla krajem mrocznym i dosc mistycznym (a w norwegii i finlandii czciciele szatana palą kościoły) a w usa był manson no full jest historyjek anyway ... Odpowiedz Link Zgłoś
kaa-ann-roo Re: Słownik jezyka polskiego uwaza inaczej 28.11.06, 22:30 Spoko ;).Ale i tak bym chciała się wybrać do Rumunii... Może mam inny pogląd,bo spotkałam naprawdę przesympatycznych ludzi stamtąd. (nie mówmy o Rumunach na ulicach w Polsce...:/-tamci byli oryginlni ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luc2000 Re: Słownik jezyka polskiego uwaza inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 22:51 w polsce spotykało sie swego czasu tylko rumuńskich Cyganów (jest ich tam najwięcej w Europie) "prawdziwych" Rumunów trochę spotkałem w Londynie nie utrzymywałem relacji - zauważyłem jedynie że ich język na pierwszy "rzut ucha" :) przypomina nieco włoski .. a jako że włoski jest niesłychanie zróżnicowany można by pomyśleć że to jacyś Apulczycy czy Kalabryjczycy .. (mówię oczywiście o podejściu laickim :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaa-ann-roo Re: Słownik jezyka polskiego uwaza inaczej 28.11.06, 23:44 No tak.Bo to język z grupy romańskich. Oprócz niego jest francuski, włoski, hiszpański,portugalski.Ale rumuński jest rzeczywiście śmieszny troszku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mru Wysłał ludzkie szczątki pocztą IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.11.06, 23:02 Gazeta.pl > Wiadomości > Deser Gazeta.pl > Forum > Czas Wolny, Hobby Smacznego i miłej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś