Dodaj do ulubionych

FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

11.02.05, 19:56
czy komus udalo sie wyjsc z pokoju z zolta komoda????
www.fasco-csc.com/works/crimson/crimson_e.php
Jak to zrobic????
Obserwuj wątek
    • elendemme Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.02.05, 20:00
      juz jestem, slucham, co jzu masz i gdzie sie zatrzymalas?
      • elendemme Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.02.05, 20:03
        przeszlam calosc wiec z checia sluze pomoca, w koncu moze ja sie na cos przydam :)
        • inna_mama Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.02.05, 20:08
          w Crimson mam 3 klucze (2 od komody, jednym chyba mozna zamek w drzwiach
          przekrecic ale to wszystko), kablem podlaczylam wieze, mam kasete, baterie,
          kartke z adresem url i pudeleczko na ktorym polozylam obraczke i nie moge jej
          zdjac. W szufladzie odkrylam plyty cd ale nic nie moge z nimi zrobic.

W niebieskim pokoju mam olowek i kartke na ktorej napisalo mi sie "help me" i
          jakas dziwna kapsulke pusta w srodku. I pstrykam sobie w przycisk na scianie.

znalazlam nastepna gierke:
          ctime.cool.ne.jp/MyDiamondBaby/game.htm
          • elendemme Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.02.05, 20:11
            heheh, zajmijmy sie pokojem z zolta komoda:), URL wpisz wnowym oknie
            przegladarki, plyty da sie wziac, klikaj na nie ile wlezie, musisz znalezc
            jeszcze druga obraczke i cos bialego i podliznego (jakby patyczek) klikaj klikaj!!
            • inna_mama Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.02.05, 20:21
              nie otwiera mi sie ta strona z kartki:(
              jaki tam jest adres? moze zle widze
              • elendemme Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.02.05, 20:31
                inna_mama napisała:

> nie otwiera mi sie ta strona z kartki:(
                > jaki tam jest adres? moze zle widze

takagism.fasco-cs.com/yellow_chamber.html
                • elendemme Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.02.05, 20:35
                  mam imprezke wiec bede tu zagladac rzadziej, jak ude ci sie wyjsc z pokoju to
                  wchodzisz do tego drugiego -ponizej, nie do tego niebieskiego, tamjest dopiero
                  ciekawie, milej zabawy!
                  • Gość: larunian Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 18:37
                    Gdzie ta bateria,pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
                    Bo mnie zaraz coś trafi
                    • larunian Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.02.05, 18:45
                      Ło jejku, ale się zdziwiłam, jak ją znalazłam ;)
                      • Gość: anmawe Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 09:45
                        Jak udało ci się znaleźć baterię, męczę ie już z tym od dłuższego czasu?
                        • Gość: ana3030 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 08:51
                          Ja jestem w pokoju z zolta komoda i nie wiem co dalej mam zrobic. Niech mi ktos
                          pomoze, plisss.
                          • Gość: ana3030 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 09:12
                            Gdzie jest plytka CD?????????Nigdzie jej nie widze.
            • Gość: magdalenka201 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 21:02
              Mam juz wszystko opocz 1 obraczki,moze mala podpowiedz.HELPPPPPPPPPP
          • Gość: magdalenka201 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 21:24
            A w tej drugiej grze o co chodzi.Pytam bo nie znam angielskiego.Moze jakis
            krotki opis, jesli ktos gral.Widze ze tez jest pokoj, ale nie wiem co te
            kwadraciki znacza
    • domininisia Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.02.05, 22:04
      nie mogę ruszyć... mam chyba wszystko... nie wiem co zrobić z liczbami z url i
      z jednym z 3 kluczyków... Nie mogę wyjść z pokoju... Może delikatna sugestia...
      Film mi nie pomógł... Będe wdzięczna za szybką odp... Bo nie wiem jak pójde
      spać... Pozdrawiam
      • pauli7 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.05, 00:19
        film bardzo pomaga! tanczacy pan cos ci pokazuje!
        i potrzebne ci bedzie to co pod tym adresem jest...

Pauli
        • domininisia Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.05, 11:02
          nadal nie wiem co mam dalej robić... film mi nic nie mówi... qrde nie umiem nic
          wymyśleć... i po co to puste pudełko na płytę ? POZDRAWIAM i proszę o jakąś
          dobitniejszą podpowiedź
          • inka28 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.05, 12:32
            Tez sie wlasnie zmagam z ta gra. Mozesz mi powiedziec o jaki film Ci chodzi? I
            czy wymyslilas cos z tymi liczbami?
          • pauli7 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.05, 13:18
            film musisz cierpliwie obejrzej do konca, pod koniec tanczacy facet pokazuje
            pewien punkt, zaznaczony krzyzykiem; PO SKONCZENIU filmu klikasz ze dwa razy
            dokladnie w ten punkt - znajdziesz sejf; ale musisz miec do niego kod (klucz
            juz masz)

Pauli
            • domininisia Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.05, 14:09
              jak klikam to wychodzi mi z filmu, a po filmie jak przechodzę na tą pustą
              ściane, klikam i klikam i nic... chyba coś źle robie... pozdrowienia
              • larunian Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.05, 15:42
                Przejdz na strone z pusta sciana. Wlacz film. Poczekaj na sam koniec i nie
                klikaj. Gdy tancerz pokaze ci punkt najedz na niego myszka. Dokladnie na
                niego. Nie klikaj! Dopiero po skonczeniu filmu, gdy ci sie pokaze pusta
                sciana, nie ruszajac myszka kliknij pare razy.
                Juz bardziej przystepnie opisac nie umiem ;-)
                Pozdrawiam i powodzenia
                • domininisia Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.05, 16:23
                  wielkie dzienx :) przeszłam :) teraz męcze się w drugim pokoju... mam sporo
                  rzeczy, ale nie wiem jak ruszyć :// wiem wiem powtarzam się...
                  • domininisia Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.05, 16:34
                    mam zapalniczke, jakieś karteczki ze znakami, puszke, włosy, zdjecia
                    kadzidełka, fiolke z lekami i z jakąś kartką... i znowu stoję... ;)) pozdr
                    • larunian Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.05, 17:16
                      Czy ktoś wyszedł z niebieskiego pokoju, bo ja nie umiem. Mam ołówek, kartke z
                      napisem HELP ME i trupią czachą i żółty pojemnik do wysyłania wiadomości. Wiem
                      też że można przesuwać obraz, ale nic mi to nie pomaga. Prosze o jakąś małą
                      podpowiedź!!!
                      • domininisia Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.05, 17:40
                        poruszaj obrazam, spadnie i będziesz miała banknot, co dalej jeszcze nie wiem
                      • larunian Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.05, 17:46
                        W zielonym pokoju mam pudełko na CD, 4 karteczki z chińskimi znaczkami,
                        kadzidełka, butelkę z lekami i kartką, puszkę ciepłego piwa (fuuuj), włosy, dwa
                        zdjęcia i ramkę na zdjęcia. I stoję...
                        Dominisiu, gdzie znalazłaś zapalniczkę???
                        • domininisia Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.05, 17:48
                          pod koszem na śmieci... ale dopiero jak chyba z 10 minut szukałam w innych
                          miejscach, także pod koszem to się pojawiła
                        • larunian Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.05, 18:09
                          Nie spada!!! ;-(
                          Jak długo mam ruszać i na który róg klikać?
                          • domininisia Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.05, 18:14
                            raz na lewy raz na prawy, podobno kluczen do rozwiązania w zielonym pokoju z
                            kostkiem jest ciepłe piwo
                      • organza18 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.04.05, 12:51
                        o jakiej wy grze mowicie??? bo przecuiez w FASCO jest tylko jeden pokoj-jak z
                        nioego wyjdziesz-koniec gry!!! a diamond baby jest szary z tego co wiem...
                • inka28 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.05, 18:16
                  Błagam, jak odpalić ten film????
                  • domininisia Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.05, 18:19
                    inka28 napisała:

> Błagam, jak odpalić ten film????
                    musisz znaleźć najpierw dwie obrączki i jakąś rurke białą (lub patyczek jak
                    ktoś woli) położyć na skrzynce w odpowiednie miejsca, włożyć do środka baterie
                    i kasete i odpalić na pustą ściane :)
                    • inka28 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.05, 18:27
                      Acha:))) Dzięki, teraz szukam drugiej obrączki, pewnie jutro będzie
                      post "Błagam, gdzie jest druga obrączka?" :)))
                      • inka28 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.05, 18:47
                        A nie, znalazłam:) Teraz kombinuję śrubokrętem cuś:)
                        • larunian Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.05, 19:08
                          Wykombinowałaś coś jeszcze Dominisiu w zielonym (niebieski zostawiam na razie
                          na później). Może ktoś inny wie, co zrobić dalej???
                          • domininisia Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.05, 19:26
                            niestety nic nie wymyśliłam... koniec z tym na dziś bo mi mózg wyparuje :) do
                            jutra w raziem czego pisz na forum :) pozdr
                            • larunian Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.05, 19:30
                              W niebieskim znalazłam jeszcze złoty kluczyk.
                        • Gość: aster100 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 21:25
                          Gdzie znalazlas druga obraczke .1 na komodzie a druga?Pomoz!!!!!!!!
                          • inka28 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.05, 21:32
                            Kliknęło mi się jakoś tak pod zasłoną w oknie, ale tak szybko, że się sama
                            zaskoczyłam.
                            Teraz rozpracowuję drugi pokój:)
                            • Gość: aster100 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 22:50
                              Dziekuje bardzo juz wszystko mam.Znalazlam sejf a pozniej na stoliku liczby jak
                              mam wrocic zeby wpisac liczby do sejfu.Probuje i nic,wracam do poczatku gry.Jak
                              mam zrobic zeby przejsc do drugiego pokoju?Prosze podpowiedz
    • Gość: zielono czerwony;) Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 01:27
      udało mi się przejść dwa pokoje ale nie weim co zrobic w tym trzecim czyli
      niebieskim:((ma ktos pomysly??meczy mnie ten pokój ;))) podobnie jak gra MY
      DIAMOND BABY ;))w pokoju zielonym trzeba kombinowac no i uwolnić kościotrupa z
      więzu szyfrowego ;))a piwo ma byc chłodne w końcowej rozgrywce ;)))
      i`m happy ;))
      • inka28 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 11:29
        Musisz klikac w cyferki na sejfie w te liczbe z karteczek:) A linka z liczbami
        otworz sobie w innym oknie moze:)

Ja walcze z drugim i trzecim pokojem, bo mi brak cierpliwosci:) w niebieskim
        zrobilam juz chyba wszystko co sie dalo i nic!
        • larunian Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 11:41
          To tak jak ja... Stoję i w drugim i w trzecim. W zielonym z miejsc na rzeczy
          znalezione wynika, że brakuje mi dwóch i nie mam już pomysłów gdzie mogą być.
          Jestem na etapie klikania w kościotrup. A nuż widelec coś tam jeszcze będzie ;-)
          • inka28 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 12:05
            To moze skupmy sie na zielonym? Ja mam okladke plyty, 6 kartek z chinskimi
            znakami, piwo sie chlodzi w lodowce, kadzidelka, zapalniczke, fiolke z 2
            tabletkami i katka, wlosy zmienione w karke ze znakami, 2 zdjecia i ramke. A Ty?
            • larunian Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 12:09
              No to jesteś dalej, ja mam na razie okładkę na płyty, płytę CD, 4 kartki z
              chińskimi znaczkami, kadzidełka, zapalniczkę, butelkę z tabletkami i kartką,
              złoty klucz, puszkę ciepłego piwa, włosy, dwa zdjęcia + ramkę na zdjęcia i
              zieloną, rozłożoną kostkę do gry
              • larunian Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 12:11
                Brakuje mi właśnie tylko dwóch kartek z chińszczyzną. Skąd je wziąć??? Teraz
                jestem na etapie palenia kadzidełek. Może jak wypalę je do końca, to coś się
                stanie i mnie oświeci? ;-)
              • inka28 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 12:12
                Moje pytanie - gdzie byla kostka do gry i klucz? Jedna kartka jest na zyrandolu
                i na desce pod sufitem. I sprobuj potraktowac wlosy zapalniczka, zobaczysz cos
                ciekawego:)
                • larunian Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 12:17
                  Klucz jest na lewej ręce kościotrupa, zaraz przy nadgarstku. Nie widziałam go,
                  szczerze mówiąc, po prostu kliknęłam przypadkiem. Kostka jest w czerwonym kocu
                  • inka28 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 12:18
                    Dzieki! Znalazlas pozostale dwie kartki i spalilas wlosy?
                    • larunian Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 12:20
                      No właśnie jeszcze nie. Gdziekolwiek klikam na planszy z żyrandolem, to mi z
                      niej wychodzi. Na razie się poddaję, idę robić obiad. Walcz sama póki co i
                      informuj o ważnych znaleziskach ;-)
                      • inka28 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 12:31
                        Juz mowie. Otworzylam kluczykiem pamietnik ii przeczytalam go. Przekartkuj go
                        do konca to znajdziesz plyte CD. Z karteczek ulozylam kostke, trzeba je
                        poukladac na rozlozonej kostce dopasowujac do wzoru z karki z wlosami i z tej z
                        pudelka z lekami. Teraz kombinuje dalej.
                        Ustaw sie na wprost tej szafki z kadzidelkami i dzwonkiem i wtedy klinkij w
                        zyrandol. Mi sie w ten sposob udalo te dwie karteczki sciagnac:)
                        Ja obiad robie dopiero za jakis czas:)
                        • anmawe Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.03.05, 15:13
                          Gdzie są te kadzidełka?
                          • anmawe Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.03.05, 16:22
                            Dobra, już wiem :/
                        • Gość: bialaa Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.parp.gov.pl / *.crowley.pl 15.04.05, 13:58
                          HEEEELLLLPPPPPP - gdzie jest 6 ta kartka ze znakiem hinskimmmmm?????? na
                          zyrandolu jest jedna, na gramudze druga, trzecia byla pod poduszka, czwarta w
                          rogu na szafce, piata w lodowce... a szosta??????
                • Gość: zielono-czerwony;) Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 12:19
                  kostke sie układa ;))ale zeby ja ulozyc trzeba wziac pierw koc z kosciotrupa i
                  wlasnie z tego koca wydobyc rozlożona kostke na ktorej trzeba umiescic
                  karteczki z chinskich ciasteczek ;)))) jeszcze jakies wskazowki ??:))))
    • Gość: z-c;) Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 12:38
      jeżeli kostka ułożona piwo schłodzone kościotrup uwolniony to można sieustawić
      na wprost szafki położyc piwo(schłodzone) płyte z cd i kadzidełka no i jazda;)
      prawie koniec;)
      • inka28 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 12:42
        kosciotrup cholera nie uwolniony!!!!
        • Gość: guniak Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 12:50
          włóżcie zdjecie do ramki:)
          • inka28 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 12:50
            wlozylam, ale czyje - jego czy jej?
            • Gość: guniak Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 12:52
              ja wkladalam jego, ale nie wiem czy ma to znaczenie??
              • inka28 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 12:53
                a jak kosciotrupa uwolnic?
                • Gość: zc;) Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 12:54
                  kombinowac :))wykombinowalem po tygodniu hehehehe :)))
                  • inka28 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 12:58
                    mam tak na szafce - zimne piwo, kadzidelko sie pali, jego zdjecie w ramce,
                    plyta CD i wale w dzwonek i "something still missing"
                    Bo sobie cos zrobie!!;)
                    • Gość: zc;) Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:00
                      chyba nikt nie czyta moich postów więc juz nie bede wam pisać choć to
                      przeszedłem :)))powodzenia;D
                      • inka28 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 13:01
                        nie idz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        • Gość: guniak Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:05
                          a kostke masz ulozona??
                        • larunian Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 13:06
                          A u mnie koniec świata. Komp mi się zawiesił, przeszłam od początku. Nie mam
                          nadal tych dwóch kartek i zapalniczki!!! Zapalniczka się pojawi później
                          (chyba), ale te dwie kartki mnie do szału doprowadzą!!!
                          • inka28 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 13:09
                            mam ulozona kostke:)
                            Larunian - ustaw sie tak, zebys miala drzwi po prawej, sciane po lewejj, tak na
                            wprost kąta i kliknij w zyrandol. Jakos jasniej tego nie napisze, ale sie
                            staram:)
                            • Gość: zc;) Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:16
                              a więc ostatni poscik z podpowiedzią :D CO DO UWOLNIENIA KOŚCIOTRUPA TO
                              POMYŚLCIE O TYM JAKI BYŁ KOD W POKOJU CZERWONYM I KOMBINUJCIE;)) JAK JUZ
                              WSZYSTKO BEDZIE OK TO NA SZAFKE MACIE POLOŻYC: zimne piwo, pudełko w którym
                              jest cd i kadzidełka!!!!!A POTEM ZADZWONIC!!!!I ...
                            • larunian Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 13:17
                              Wielkie dzięki, do stóp ci padam. Piwo stawiam i co tylko jeszcze chcesz. Mam w
                              końcu te dwie kartki!!! Bogini ty moja ;-)
                              Dobra, kombinuję dalej.
                              • inka28 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 13:21
                                no bez przesady:)
                                z-c ja probowalam z kodem z tamtego pokoju, tylko ze ludzie maja rozne kody, ja
                                mialam jeden, moj kolega ktory to rozwiazywal u siebie mial inny, ale
                                poprobuje. Jak mi sie uda, to tez Cie zatytuluje bogiem:)
                                • inka28 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 13:25
                                  Nie idzie:( Krolestwo za kod do zamka!
                                  A poza tym to glupia gra, przeciez te kosci da sie bez problemu reka wyjac z
                                  takiej rowerowej blokady, bleeee;)))
                                  • Gość: black_and_white Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.state.gov 19.04.05, 15:35
                                    Podaje wskazowke jak znalez numer kodu, aby uwolnic blokade. Otworzcie zoly
                                    notatnik, ktory jest w szafie. Tam sa daty April 11, April 12 i tak dalej,
                                    Czyli 0411 i 0412 odpowiednio i tak dalej, az dojdziecie do ostatnie daty
                                    zapisanej w notatniku. Poniewaz w kazdej grze ten kod otwierajacy moze byc
                                    rozny, ale zaczynajac od 0411, 0412, 0413 ... wreszcie ktorys traficei.

pzdr
                                • Gość: zc;) Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:26
                                  ja mialem chyb 0291 w pokoju czerwonym ;))a u kosciotrupa nie nalezy przekrecac
                                  wszystkiego tylko jak sie najedzie na ten zamek to zaczac od lewej strony i
                                  wpisywac 0 2 a na trzecim to juz sami sie powinniscie dowiedziec ;)
                                  • Gość: guniak Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:28
                                    kodu do zamka poszukac nalezy w dzienniku, to jest data urodzin tej dziewvczyny
                                    wymienionej w dzienniku.Za kazdym razem w zaleznosci kiedy sie gra (data) kod
                                    jest inny, powodzenia
                                    • inka28 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 13:32
                                      Dzieki, tak myslalam ze to ma byc data z dziennika, ale zwiodl mnie ten kod z
                                      czerwonego:):)
                                      • inka28 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 13:35
                                        Mam, ide po piwko z lodowki:)
                                  • inka28 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 13:32
                                    Ja mam w czerwonym 4569 i niestety nie pasuje. Twoj numer tez. Szlag mnie tarfi
                                    zaraz:)
                                    • Gość: bialaa Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.parp.gov.pl / *.crowley.pl 15.04.05, 14:05
                                      moje piwo nie jest schłodzone-whyyyyyyy? trzymalam je tyle w lodowie,ze powinno
                                      byc!!!
                • Gość: nika Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.68.192.* 18.04.05, 13:09
                  ja jestem w niebieskim pokoju i za cholerę nie chce mi spaść obraz - już nie
                  wiem co mam dalej robić
            • Gość: k Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 12:53
              niewazne czyje i tak znaczenia na końcu nie ma ;0
              • domininisia Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 15:58
                przeszłam pokój z kościotrupem... teraz niebieski... sugestie mile widziane...
                mam kartke ( z napisem), banknot (który pomazałam), długopis i pigułkę do
                wysyłania tekstu.... co dalej... myślałam, o przekupieniu kogoś, do kogo
                prowadzi ta niby winda :)) ale nie działa :)) pozdrowienia
                • larunian Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 19:21
                  Czy jakaś dobra dusza mogłaby napisać jakąś wskazówkę dotyczącą niebieskiego
                  pokoju?
                  • Gość: zc;) Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 19:29
                    0215
                    • larunian Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 19:54
                      Przeszłam niebieski!!!
                      Idę po szampana, bo piwo to za mało ;)
                      • Gość: mały Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 19:55
                        no to jak w takim razie ??:)
                        • larunian Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 20:00
                          Potraktuj telefon jak komórkę
                          • larunian Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 20:02
                            Napiszę to inaczej, bo chyba za mało podpowiedziałam. Po takiej podpowiedzi jak
                            ta przed chwilą, to by mnie tylko szlag trafił. Napisz SMSa na telefonie.
                            Jak będzie potrzebna jeszcze jakaś podpowiedz, to piszcie
                            • Gość: zc;) Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 20:08
                              yuppppppppppppppi przeszedłem też niebieski więc już wszystko !!!!!!!!!!!1
                              • larunian Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 20:14
                                Gratulacje! Teraz męcze się z zest riddle, ale to już całkiem inne forum

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=514&w=20398537
                                • Gość: zc;) Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 20:18
                                  ja bym wolał MY DIAMOND BABY tam to juz nie wiem co pobrac - znalazłem jakis
                                  klucz podłóżkiem ale wziąć go nie moge :/ moze ktos w to tez gra i moze
                                  udzielic kilku rad????
                                  ctime.cool.ne.jp/MyDiamondBaby/game.htm
                                  • larunian Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 20:36
                                    Link do Forum MY DIAMOND BABY

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=514&w=20534994&v=2&s=0
                                    i jeszcze jeden tu więcej pisze ;)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=20448475
                                    Sorry, że tak długo, ale musialam znaleźć te linki
                                    Powodzenia

• Gość: ZC;) Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 20:48
                                      DZIĘKI WIELKIE!!tego drugiego linka nie widziałem albo go ominąłem ale
                                      przydatrny jest ;) powodzenia
                      • Gość: zc;) Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 20:00
                        czego w tym niebieskim brakuje i ja to zdobyc ?? numer telefonu ??:))czy co ??
                        • pauli7 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 23:23
                          tak, musisz miec numer telefonu; aha i jeszcze pieniadze;
                          co do numeru - wyslij prosbe o pomoc

Pauli
                          • inka28 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.02.05, 15:57
                            Przeszłam też wszystkie pokoje, teraz się przerzucam na MY DIAMOND:)
                            Dzięki wszystkim za rady:)))
                            • mmgromacka Re: FASCO-CS pomocy- zielony!!!!! 19.02.05, 21:21
                              powiedzcie jak podnieść ten kosz pod którym ma być zapalniczka i jak schłodzić
                              piwo???????
                              • pauli7 Re: FASCO-CS pomocy- zielony!!!!! 19.02.05, 21:54
                                piwo wstawic oczywiscie do lodowki, tam gdzie bylo
                                a z podniesieniem kosza to nie wiem, zawsze z tym problem jest... chyba trzeba
                                za 1szym podejsciem do kosza, zaraz po wyjeciu puszki z lodowki, ale glowy nie
                                dam...

Pauli
                                • larunian Re: FASCO-CS pomocy- zielony!!!!! 20.02.05, 11:39
                                  Ja też nie wiem jak z tą zapalniczką. Grałam w to dwa razy, za pierwszym bez
                                  problemu podniosłam ten kosz (obok lodówki) i zapalniczka była, a za drugim
                                  razem miałam już wszystko oprócz właśnie zapalniczki. Grałam chyba ze 4
                                  godziny, a jej dalej nie było. W związku z tym zielonego pokoju nie udało mi
                                  się skończyć, ale żółty i niebieski przeszłam ;-)
                                  • mmgromacka Re: FASCO-CS pomocy- zielony!!!!! 20.02.05, 15:09
                                    przeszłam wszystkie trzy!!! żeby wziąć zapalniczkę, trzeba otworzyć lodówkę,
                                    zamknąć, obejrzeć to, co się z niej wyjęło i wtedy kosz się da podnieść no a
                                    pod nim czeka zapalniczka.
                                    • Gość: gracz1 Re: FASCO-CS pomocy- zielony!!!!! IP: 217.153.84.* 28.04.05, 20:52
                                      zaraz mnie coś trafi. kostka ułożona, kadzidełko sie pali, ramnka z jego
                                      zdjęciem, piwo schłodzone, płyta w pudełku a ja nadal nie mogę wyjść o co
                                      chodzi doradzcie mi bo soie coś zaraz zrobie siedze już nad tym tydzien....
                            • Gość: sancezz Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.05, 19:08
                              prosze o jakas pomoc do pierszego pokoju ten z tym patyczkiem
                              • mmgromacka Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.02.05, 22:12
                                a czego konkretnie nie wiesz?
                                • Gość: Martyna Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 23:16
                                  Jak mam wziąć karteczke z lampy? Nie mogę nigdzie jej znaleźć! I jakim kodem muszę uwolnić kościotrupa? POMÓŻCIE!!!!!!
                                  • Gość: Martyna Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 23:50
                                    Jestem w niebieskim pokoju, mam kartkę z napisem HELP ME i z trupią czaszką, długopis... Po co moge przesuwać obraz? Jaki numer wykręcić? Proszę o pomoc!
                • Gość: Martyna Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 00:05
                  No ja właśnie jestem dokładnie na tym samym i nie wiem niestety co mam robić...? czy ktos mi pomoze??
                  • pauli7 Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.02.05, 01:55
                    o ile pamietam kartke z napisem trzeba wyslac poczta pneumatyczna i potem
                    zgodnie z odpowiedzia wykrecic numer telefonu; dla ulatwienia dodam, ze na
                    klawiaturce telefonu sa literki:))
                    i obraz zdjac i zabrac to co pod nim jest

Pauli
      • Gość: vi Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.shl.pl / *.shl.pl 25.03.05, 19:31
        piwo zimne, kadzidelko sie pali, ramka i plyta ustawione, kostka ulozona,
        kosciotrup wolny, a ja nie moge wyjsc z pokoju :( help!!
      • Gość: vi Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.shl.pl / *.shl.pl 25.03.05, 19:37
        Wyszłam ;-))))))
        • Gość: joasia Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.187.51.* 04.04.05, 08:28
          Ludzie pomóżcie mi gdzie jest trzeci klucz w czerwonym pokoju.Mam wszystko,kod
          do sejfu film odtworzyłam ale nie mam 3-go klucza chyba do sejfu
        • Gość: nika Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.68.192.* 18.04.05, 13:38
          prosze ...jak wyjśc z tego niebieskiego ????jak obsłużyć sie tym telefonem i co
          wbić
          • Gość: gracz Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.84.* 19.04.05, 20:02
            nie wiem czy ktoś w to jeszcze gra, ale mam pytanie? jak ułożyć tą kostkę?
            na tej kartce po włosach pokazały mi się cyfry jak na kostce. skąd mam wiedzieć
            który znaczek odpowiada liczbie oczek, a po drugi na kartce po włosach jest
            układ oczek nijak niepasujący do siatki po kostce (tej zielonej. Jesli ktoś
            może to poradzcie.. pozdrawiam
            • Gość: plis Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 20.04.05, 04:37
              w crimson room odtworzylem film, pojawil mi sie sejf. mam z linka kod do niego,
              ale to nie sa dobre liczby. czy mam cos jescze wykombinowac, czy po prostu cos
              sie sp. i musze zagrac jeszcze raz? widze, ze przede mna ludzie ten sam problem
              mieli.
              • Gość: Kinia Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 23.04.05, 23:58
                gdzie jest to białe coś w czerwonym pokoju??? jakimś cudem znalazłam drugą
                obrączkę, ale wciąż nie mogę puścić filmu :/
                • Gość: gracz Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.84.* 24.04.05, 18:16
                  witam. podnieś poduszke a następnie kliknij na zagłowek, tam jest ten
                  brakujący "patyczek" jak już masz dwie obrączki i ten " patyczek" połóż to na
                  czerwonym pudełku. bedziesz mogła to otworzyć. umieść baterie i kasetke na
                  właściwym miejscu a uruchomisz projekcje. miłego oglądania :o) pozdrawiam
                  • castaneta Pliiiiz - kluczyk w zielonym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.04.05, 08:22
                    Jak znaleźć kluczyk do pamiętnika w zielonym pokoju? Mam wszystko inne a to
                    dziadostwo mi blokuje, wrrrr...
                    • izea JA CHCĘ WYJŚĆ Z ZIELONEGOO!!!!!!!!!!!!!!!:-) 28.04.05, 15:08
                      Mam już wszystko a nie mogę wyjść z zielonego pokoju:-(
                      Stoi jego zdjęcie w ramce, piwo, kadzidełka i CD i ciągle czegoś brakuje...:-(
                      • Gość: D_S Re: JA CHCĘ WYJŚĆ Z ZIELONEGOO!!!!!!!!!!!!!!!:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 19:33
                        Mam ten sam problem co ty :|
                        • Gość: D_S Re: JA CHCĘ WYJŚĆ Z ZIELONEGOO!!!!!!!!!!!!!!!:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 22:15
                          W 3 pokoju niewiem jaki jest numer tel prubuje wpisac help x me ale nie dziala
                          wiec jaki jest ten numer?
                        • Gość: gracz1 Re: wreszcie to usrostwo przeszedłem IP: 217.153.84.* 28.04.05, 22:39
                          już myślałem że się pochlastam ale sie wreszcie udało yuuuuuuupi
                          • Gość: asia ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 09:26
                            Może to śmieszne, ale ja baterii znaleźć nie mogę:(( Ktoś pomoże??
                            • madmok Re: ?? 29.04.05, 09:57
                              a jaki jest szyfr di sejfu - ten z linku nie pasuje:((((
    • angoulene Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.05.05, 21:00
      www.milkandcookies.com/links/12619/
    • Gość: ja czyli nie ty HEEELPPPP!!!11 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 22:16
      Utknęłam w pokoju z żółta komodą :( Skąd mam wziąć patyczek do pudełeczka (2
      obrączki mam) no i baterie...
      • rosa_canina Re: HEEELPPPP!!!11 29.05.05, 23:08
        patyczek jest miedzy materacem a szczytem lozka - musisz podniesz poduszke,
        bateria za lozkiem - stan na wprost sciany na ktorej nic nie ma i kliknij w rog
        przy lozku
        • Gość: ja czyli nie ty Re: HEEELPPPP!!!11 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 23:20
          ech juz olalam tą grę bo nie dzialał adrss url jak sie okazało :((( trudno
          ale przyznam szczerze, że gry w stylu "uwolnij się" są super!!!1
      • Gość: Elena NA POMOOOC!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.05.05, 01:34
        Ludzie jestem w zielonym !!!!! utnkenal!!!!
        Mam już:
        zapalone kadzidło piwo stoi plyta lezy zdjęcie jego w ramce też.
        Ale:
        nie wiem co zrobic z pudelkiem na dusze.
        Kościotrupa uwonilam ale nie chce się ruszyć z miejsca (mam go ruszyć)
        Jak otworze drzwi to mnie straszy coś, mam to wypłoszyć ale jaaak????? Nie wiem
        co zrobic ze zdjęciem dziewczyny to już prawie koniec !!! Poratujcie ci ktorzy
        przeszli!!!
        • Gość: Asia Re: NA POMOOOC!!!! IP: *.epsa.pl 07.06.05, 11:58
          Ja tez utknelam! :( Mam wszystko tak jak Ty i nic! Co z tym pudelkiem na dusze?
          A moze jeszcze cos innego trzeba zrobic? Pomozcie - Wy ktorzy wiecie :))
    • Gość: ja czyli nie ty Re: FASCO-CS pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.05, 23:31
      Dajcie mi link do innych pokoi (do tego z kościotrupem i niebieskiego )z
      Crimsona juz wyszłam :(((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka