artdancetheatre 17.04.03, 22:51 A strojne karły i wesołki tańcząc na nitkach pajęczych zawodzą spiżowy chorał o narodzinach gwiazd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tanczyk1 taniec szkieletów 19.04.03, 11:26 Węże znad jezior prężą się uśpione, a drzewa olbrzymy pośród chmur i nieba. Gwiazdy jak róże kwitną wśród gałązek, taniec szkieletów - Odpowiedz Link Zgłoś
macdonald Re: Słowa o tańcu 25.04.03, 17:42 "taniec moim życiem" - ile razy to czytałem jak ktoś się o nim wypowiadał? Niezlicze Odpowiedz Link Zgłoś
magdawaw Taniec - Julian Tuwim 18.05.03, 13:47 Taniec Skoczł stołek do wiaderka, Zaprosił je do oberka, Dzbanek z półki - hyc na ziemię: "Ja nie gorszy! Poroś-że mnie!" A za dzbankiem talerz skoczył, Dokoluśka się potoczył, piec, choć grubas, złapał kija I ochoczo z nim wywija. Biedna miotła w kącie stoi, Też by chziała, lecz się boi, Bo jak w tańcu się rozluźni, To ją będą zbierać później. Tańczy skrzynia i siekiera, Aż się miotle na płacz zbera, Już nie może ustać dłużej I tak pląsa, że się kurzy. Julian Tuwim Odpowiedz Link Zgłoś
magdawaw Psalm 138 18.05.03, 13:52 "Będę sławił Ciebie, panie, z całego serca, przed niebieskimi mocami Tobie" zatańczę. Psalm 138 zmieniony Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_florek Taniec wielki 18.05.03, 16:36 Taniec wielki słowa: Kazik Staszewski muzyka: Kult z płyty: Posłuchaj to do ciebie Wielki taniec, ostatni taniec Ostatni taniec tego świata Wielki taniec, ostatni taniec Świat bawi się umierając Wielki taniec, ostatni taniec Ostatni taniec tego świata Wielki taniec, ostatni taniec Świat bawi się umierając Co się narodziło z ciała - ciałem jest Co się narodziło z ducha - duchem jest Co się narodziło z ciała - ciałem jest Co się narodziło z ducha - duchem jest Wielki taniec, ostatni taniec Ostatni taniec tego świata Wielki taniec, ostatni taniec Świat bawi się umierając Wielki taniec, wielki taniec, wielki taniec, ostatni taniec Taniec Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_florek Taniec bez stóp i tancerzy 18.05.03, 19:01 Taniec Przez cały wieczór z ciemnej chmury Zimowy podmuch siał śnieżycę. Padały płatki lekko z góry Niby puszyste baletnice, I kiedy w północ księżyc pole Oświecił, ujrzał dziwo w dole. Oto na polanie śnieżnej, W poświacie miesiąca bladej, Mnóstwa kroków puste ślady Wiodły zbieżny i rozbieżny Taniec bez stóp i tancerzy; Niemo biegły na wsze strony W opętany pląs szalony; Coraz dalej, coraz szerzej Mknęły nieruchomym lotem Rozstrzelone po równinie, W zagubionej plątaninie Spotykając się z powrotem. Ale nagle cóż się stało? Poszarzało, zaświtało. Znikł śnieg i już w krąg zielono... Wiosna! A z nią dziewcząt grono! Śliczne, żywe baletniczki Skaczą w ślady jak w trzewiczki. Pod stopami świeża trawa, Jest murawa i zabawa. Z śmiechem ust, w rumieńców pąsie, Wszystkie w skokach, w tańcu, w pląsie! Wirowo się zakręciło. Zakoliło, że aż miło, A do dziewcząt tanecznicy Przyskoczyli jak zbójnicy Albo młodzi diabli sami, Lecz radośni, ze śpiewkami: Nuże dziewczęta i młodzieńce, Podajmy sobie wszyscy ręce Tanecznie, śpiewnie i wesoło, A opaszemy ziemię wkoło. Leopold Staff 1954 Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_florek Taniec w za ciasnych butach 18.05.03, 19:13 taniec w za ciasnych butach otwieram ramiona i rozpycham noc ciasno upchana w naszym pokoju kiedy unosiles mnie nad laka zazdroscilam szkieletom kwiatów ich nagiej wolnosci zamknelam oczy orkiestra wciaz gra na strunach ciszy tancze spózniona tancerka w za ciasnych butach z krwi splatanej z blaskiem ksiezyca rodza sie anioly z odcietymi skrzydlami Grazyna Litynska www.okno.art.pl/tomik2.htm Odpowiedz Link Zgłoś
magdawaw anonim 18.05.03, 19:26 Ten taniec nam wystarczy By blisko siebie przetrwać w nim do rana Odpowiedz Link Zgłoś
anap1 Taniec Tekst zespołu Krio de morto: 18.05.03, 21:26 Taniec - teksty zespołu Krio de morto: a taniec trwa somnabuliczny taniec manekinów mylą się ręce i nogi ktoś im dawno poodkręcał głowy ale muzyka muzyka wciąż gra senny taniec ciągle trwa cały świat kręci się tak jak mu złość i nienawiść gra tancerze bez głów nie zrozumieją co to płacz Odpowiedz Link Zgłoś