zielonamysz 11.04.08, 14:52 Mam pytanko.Jak bedzie po niemiecku pulkownik.Pulkownik ss.. mam obergruppenführera ale to chyba z aambitnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielonamysz Re: Panie BrEzly 11.04.08, 14:55 Ten ober to chyba general.A moze dac generala.Ale nie, taki general jakby go szlag trafil to zbyt powazna sprawa Realny bylby pulkownik. Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Panie BrEzly 11.04.08, 15:17 Albo zostawie ober ..to ladnie brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Panie BrEzly 11.04.08, 16:08 Oberek, obereczek...pan Brezly beznetowo na ouikęd sie udal. Tu, pani Zielona, caly komplet: pl.wikipedia.org/wiki/Wykaz_stopni_w_SS Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Panie BrEzly 11.04.08, 21:39 ober do oper z aupairetką w parach jak złapie żona będzie ober w opałach Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Panie BrEzly 12.04.08, 08:25 Ja to gapa jestem Dzieki. Cos mam ostatnio ograniczenia umyslowe. Nawet sobie cos wrzucilam w googla ale nieudolnie i mi wyszedl ten ober z tym drugim co Stoor gral w Stawce No lyknelam. Mam potworny bol glowy i to ogranicza mnie poznawczo. Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Panie BrEzly 14.04.08, 07:36 Aha, a normalny pulkownik to po porstu Oberst. SS mialo fantazje jezykowa. Odpowiedz Link Zgłoś