Dodaj do ulubionych

Nowe miejsce w Warszawie

15.03.05, 02:37
Trafiłam na stronę www.pracownia.waw.pl. Polecam! Strona bardzo piękna. Jakaś
taka bardziej wyrafinowana graficznie. Są zdjęcia sali (chwilowo przestały się
jednak otwierać). Sala wygląda super. Chętnie się wybiorę to napiszę, co i
jak. Prowadzi Bartek od Bubicza.Kiedys był natchniony i taki piękny. ;-)
Podobno wyspecjalizował się "terapeutycznie"...
Obserwuj wątek
    • romy_sznajder Re: Nowe miejsce w Warszawie 15.03.05, 18:44
      Bartek to ten długowłosy, który tak frunąl raczej, niż się poruszał?
      • romy_sznajder Re: Nowe miejsce w Warszawie 15.03.05, 19:09
        już się otwierają:)
        www.pracownia.waw.pl/02.php#2
      • mirella3 Re: Nowe miejsce w Warszawie 16.03.05, 20:53
        Nie wiem czy miał kiedyś długie włosy...Od kiedy pamiętam ma kilkumilimetrowe.
        Przyanjmniej na głowie. ;-)
        • romy_sznajder Re: Nowe miejsce w Warszawie 16.03.05, 22:23
          już widziałam foty. rozminęłam się z panem Bartkiem.
          ja do Bubicza chodziłam jeszcze na Nowym Świecie, w szkole, w podwórzu.
          bywał tam z rzadka taki "anielski" blondyn.
          • mirella3 Re: Nowe miejsce w Warszawie 17.03.05, 08:16
            to pewnie Adam Bielewicz...
            • romy_sznajder Re: Nowe miejsce w Warszawie 17.03.05, 15:47
              Nie, bez przesady. Adam to Adam, nie sposób go z kimś pomylić.
              Zresztą ja Adama nie widziałam nigdy z długimi włosami.
              Kilka razy zaledwie przyszedł kolega, który był zbudowany tak, jakby nie miał
              stawów. To, co wyrabiał, zakrawało na power-jogę. Błyskawicznie, w biegu,
              wchodził i wychodził z virasany, roznosiło go jakby, ale nie było to nerwowe,
              tylko takie powietrzne. Biegasł po sali, włos powiewał...
              Blondyn, pewnie atrakcyjny, szczupły, długowłosy, w porównianiu z Adamem,
              taki "in the air".
              • mirella3 Re: Nowe miejsce w Warszawie 17.03.05, 21:57
                Ja niestety nie chodziłam na Nowy Świat... :( Podobno było niesamowicie. Znajomi
                mnie wtedy namawiali ale to nie był jeszcze mój czas. Zaczełam juz na Wałowej.
                Bartek zaczynał wtedy uczyć. Szybko się rozwijał, ale potem zniknął. Pojawił się
                podobno w Ursusie na jakiś czas i wydawało się, że sie rozmyje a tu
                proszę...całkiem duże przedsięwziecie wykombinował. I chyba całkiem nieźle, ze
                nie tylko jogą się zajmują, bo tych szkółek to już się napleniło masę. A i tak
                wszyscy w jakiś sposób opieraja się na Bubiczu. Często przez negację jego osoby
                ale to on jest punktem wyjścia.Bartek przynajmniej się przyznaje skąd jest, bo
                reszta to całkiem zapomniała chyba, że to Sławek zrobił z nich nauczycieli. Ech
                ten jogiczny światek. Byłam w Krakowie u sivanandowców i oni mają zupełnie inne
                klimaty. Sympatyczne i naturalne. Na wjazdach iyengarowców zawsze jest jakiś
                smrodek. Niby sie wszyscy kochają ale jak moga to robią sobie koło pióra. Smutne
                to trochę...
                • romy_sznajder Re: Nowe miejsce w Warszawie 17.03.05, 22:23
                  właśnie! jest coś toksycznego. bubicz, co tu kryć, zachował się bardzo po
                  buddyjsku, nie chował wiedzy dla siebie, rozdał wędki, a tu powstał jakiś
                  niefajny zapach rywalizacji, rodem z wielkiej korporacji.
                  i pierwszy w tę gre zaczął grac adam.
                  • mirella3 Re: Nowe miejsce w Warszawie 18.03.05, 09:56
                    Tak..i reszta poszła za nim.Ostatnio Bubicz świętował 20 lecie i przyszedł tylko
                    Bartek. Nie wierzę, że nie zaprosił Grzesia albo Leszka.
                    • romy_sznajder Re: Nowe miejsce w Warszawie 18.03.05, 12:57
                      opowiedz o świętowaniu!
                      co to było?
                      jak się w ogóle Bubicz ma?
                      psychicznie, fizycznie?

a swoją drogą, dwudziestolecie, hmmm......
                      ja do pierwszej "szkoły jogi" [szumnie brzmi, wynajęta sala w osiedlowym domu
                      kultury w wilanowie] zapisałam się jakieś 16-cie, 17-cie lat temu. Tamte
                      zajęcia prowadził "prawdziwy" Hindus i wydawało mi się, że to jedyne takie
                      zajęcia w stolycy.... a tu proszę: Bubicz już działał!
                  • gaudencja Re: Nowe miejsce w Warszawie 18.03.05, 14:27
                    romy_sznajder napisała:

> właśnie! jest coś toksycznego. bubicz, co tu kryć, zachował się bardzo po
                    > buddyjsku, nie chował wiedzy dla siebie, rozdał wędki, a tu powstał jakiś
                    > niefajny zapach rywalizacji, rodem z wielkiej korporacji.
                    > i pierwszy w tę gre zaczął grac adam.

To trochę nie tak... Niestety Sławek to wielka osobowośc, ale to od niego
                    zaczęło się psucie całej sytuacji. A konkretnie od jego osławionego przyjaciela
                    Malinowskiego moim zdaniem.

Sławek jest bardzo konfliktowy i to mozliwe, że nie zaprosił Adama czy Grześka
                    na 20-lecie, jeśli jest na nich obrażony.
                    • romy_sznajder Re: Nowe miejsce w Warszawie 18.03.05, 14:59
                      Gaudencjo! Daleka jestem od stawiania komukolwiek pomników za życia. Fochy i
                      humory Sławka doskonale pamiętam. Jednak Mirella doskonnale to ujęła: tak jest
                      w Warszawie i w kręgach iyengarowskich. Jakaś presja, jakies wąty i afekty. W
                      innych miastach i szkołach tego jest jakoś mniej. To się czuję nawet między
                      wierszami na stronach internetowych.
                • gaudencja Re: Nowe miejsce w Warszawie 18.03.05, 14:23
                  mirella3 napisała:

> Ja niestety nie chodziłam na Nowy Świat... :( Podobno było niesamowicie.
                  Znajom
                  > i
                  > mnie wtedy namawiali ale to nie był jeszcze mój czas.

Nowy Świat był już taki sobie, ale Smolna... To były czasy :)))
                  • woman-in-love Re: Nowe miejsce w Warszawie 18.03.05, 15:04
                    Tak, Smolna - to bylo TO! Komentarze plotkarskie pozostawiam bez komentarza,
                    choc przykro czytac takie glupstwa. Pozdrawiam - zycze owocnej praktyki - w-i-l
                    • romy_sznajder Re: Nowe miejsce w Warszawie 18.03.05, 15:07
                      >Komentarze plotkarskie pozostawiam bez komentarza,
                      >choc przykro czytac takie glupstwa.

Nazwanie wypowiedzi "plotkarskim komentarzem" samo w sobie jest komentarzem.
                      Więcej - jest wartościowaniem.
                      Też słyszałam rewelacje o Smolnej. Ominęło mnie. Trudno. Mogę tylko zazdrościć:(
                      • woman-in-love Re: Nowe miejsce w Warszawie 19.03.05, 15:33
                        dywagowanie na temat, czy jeden zaprosił drugiego na swój jubileusz - i czy w
                        związku z tym zaproszony (lub nie) zrobił afront pierwszemu - samo sie
                        wartosciuje. Pozdrowienia - w-i-l
                        • romy_sznajder Re: Nowe miejsce w Warszawie 19.03.05, 17:13
                          skoro tak, to już nie trzeba tego komentowac. a jednak to robisz.
                          po co?
                          czepiasz się niewinnej pogawędki.
                          nie czepiaj się.
                          pozdrawiam [pewnie się znamy - chociaż z widzenia]
                          • woman-in-love Re: Nowe miejsce w Warszawie 20.03.05, 18:13
                            Ja sie czepiam? To po - co sami plotkując - narzekacie na "smrodek" wśród
                            Ajengarowców? Własnie tak sie go robi. A tak w ogóle - to pewnie sie znamy
                            chociaż z widzenia, a moze nawet się lubimy?
                            • romy_sznajder Re: Nowe miejsce w Warszawie 20.03.05, 19:16
                              :)))))))))))))))))))))))
                              własnie:)
                              pozdrawiam ciepło:)
                              • mirella3 Re: Nowe miejsce w Warszawie 20.03.05, 19:56
                                To chyba będzie ok, jeżeli napisze, ze Sławek pozytywnie mnie zaskoczył na
                                jubileuszowej imprezce... :-) Wystąpienia publiczne wychodzą mu lepiej niż
                                kiedyś. Był bardziej zrelaksowany. Opowiedział kilka ciekawych wspomnień ze
                                swojego życia Potem był sympatyczny występ artystyczny a potem przyjęcie w
                                sadhu. Smacznie i miło. Dużo osób się zjawiło.
                                Wracając do małego plotkarstwa ;-)...Bartek tez rozstał się z nim w atmosferze
                                wzajemnych pretensji ale widać obaj to przetrawili bo jeden zaprosił a drugi
                                przyjął zaproszenie. :-)
                                • woman-in-love Re: Nowe miejsce w Warszawie 22.03.05, 11:46
                                  No to na pewno się widziałysmy na tym Jubileuszu :-))))))))))))))))))
                                  • mirella3 Re: Nowe miejsce w Warszawie 22.03.05, 21:39
                                    :-))))))
                                    Za nic nie dojdę kim jesteś.... Ale pozdrawiam!
                                    • woman-in-love Re: Nowe miejsce w Warszawie 23.03.05, 13:16
                                      też sie zastanawiam who are you???
                                      • woman-in-love Re: Nowe miejsce w Warszawie 30.03.05, 13:13
                                        a to naprawdę nowe miejsce, zajrzyjcie :www.jogafoksal.pl
                                        • romy_sznajder Re: Nowe miejsce w Warszawie 30.03.05, 13:22
                                          wklejam jako aktywny na stronie z nauczycielami.
                                          www.jogafoksal.pl/nauczyciele.htm
                                          Foksal.... dobrze mi się kojarzą te oklolice:)))
                                          • mirella3 Re: Nowe miejsce w Warszawie 30.03.05, 22:35
                                            Ubiegłyście mnie :-)
                                            Tego Adama to widywałam u Bubicza...kiedyś...To chyba jakaś rodzina tej Iwony z
                                            Omśrodka. Reszty nie znam. Ktos coś o nich wie?
                                            Dwa desanty w jednym czasie. Robi się ciekawie...
    • mirella3 Pracownia Dobrego Zdrowia-super sala! 08.04.05, 19:21
      Byłam, zobaczyłam, poćwiczyłam. Sala super odjazdowa. Klimatyczna i znakomicie
      wyposażona. Polecam swobodne wiszenie na linach z sufitu!!!Zupełnie nowa jakość.
      :-)))) Bartek zupełnie jakby nie ten sam. :-) Wyrósł z terroru, dojrzał,
      wysubtelniał. I zapuścił sexi bródkę. ;-) Polecam!
    • majenka3 Re: Nowe miejsce w Warszawie 11.04.05, 17:02
      Witajcie...nie wiedzałam, że jest takie joga-miejsce :-) na forum gazetowym :-)
      Temat zainteresował mnie, ponieważ poznałam kilka dni temu wspaniałą grupę
      joginek, które działają we własnie nowiutkim miejscu w W-wie, na
      Wilczej..energia i witalnosc jaka emanuje od tych dziewczyn to coś, co naprawdę
      robi wrażenie..Mili ludzie i sympatyczne miejsce samo w sobie..

www.trea.pl

Nasłuchałam się o Art of Living, opowieści o tym, jak ,na plus zmieniają sie
      osobowości ludzi stosujących różne techniki jogi..Do Trei chodzę na
      akupresurowe sesje, nawiasem mówiąc też niesamowite...ale joga...nie wiem, czy
      nie wdepnę w temat....uszczknę jeszcze torchę z tego, o czym
      piszecie..pozdrawiam :-)
      • woman-in-love Re: Nowe miejsce w Warszawie 06.05.05, 20:46
        jeszcze jedno ciekawe miejsce:www.joga.az.pl
    • borekq wygraj wakacje z jogą 24.06.05, 13:25
      przepraszam drobna reklama, ale chyba warto

Zapraszamy do udziału w pierwszym ogólnopolskim konkursie wiedzy jogicznej w
      portalu www.joga-joga.pl/. Nagrodami w konkursie są wakacyjne wyjazdy
      z jogą ufundowane przez renomowane szkoły jogi w Polsce. W konkursie może
      wziąć udział każdy- wyniki pod koniec lipca- szczegółowe informacje w portalu.

BorekQ

www.joga-joga.pl
      pierwszy portal o jodze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka