ralston 03.11.03, 22:57 Mam w końcu stałe łącze! Tylko czemu to tak drogo kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
habitus Re: Pierwszy post ze stałego łącza 04.11.03, 00:09 Żeby się dostać do nieba trzeba przez chwilę nie żyć...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Pierwszy post ze stałego łącza 04.11.03, 09:10 To rozumiem, ale czemu mali providerzy potrafią w Warszawie pobierać opłaty za dostęp poniżej 50 złotych a wielkie firmy trzy razy tyle? Odpowiedz Link Zgłoś
gwiezdny.zalogowany Re: Pierwszy post ze stałego łącza 04.11.03, 10:02 Nie narzekaj Rals, nie narzekaj. Zobacz jak wygląda ogladanie telewizji (stream 300kbps) w internecie przez Neostradę: www.dw-world.de/dwelle/cda/popups/rp_externdatei/1,4536,0,00.ram?RPLink=rtsp%253A%252F%252Frd01%252Et%252Dbn%252Ede%252Flive%252Fdwelle% 252Fdwelle%252Dvideo%252Ddsl%252Erm&titel=+&startzeit=&endezeit= Właśnie za to płaci się trzy razy więcej :) Zresztą o jakości łącz tv-kablowych providerów (warszawskich czy białostockich) napisano już tysiące postów na forum. Więc może lepiej nie drażnić forumowiczów którzy są skazani na ich usługi... :) Mój rekord transferu osiągnąłem w Warszawie w pewnym instytucie naukowym. 16MB plik ze strony Macromedia.com sciągnąłem w 35 sek. W pewnym momencie w okienku ze sciąganym plikiem ujrzałem liczby, których chyba nie zapomnę do końca życia: 617kB/s Czego wszystkim internautom serdecznie życzę :) Pozdrawiam! G. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Pierwszy post ze stałego łącza 04.11.03, 10:10 No ja właściwie telewizję u siebie na komputrze oglądać mogę w nienajgorszym kształcie. Może być jeszcze lepiej, jeśli UPS poprawi sygnał, którego jakość jest na razie nie najlepsza. W telewizorze podłączonym do ich kablówki jest takie lekkie mrowienie. To się powinno zmienić jak więcej osób w osiedlu podłączy się do ich kabla z telewizją i internetem. Będą musieli jakieś wzmacniacze dodać. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Pierwszy post ze sta3ego 3ącza 04.11.03, 09:10 Zawsze kiedys jest ten pierwszy raz :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Pierwszy post ze sta3ego 3ącza 04.11.03, 09:13 poziomk napisał: > Zawsze kiedys jest ten pierwszy raz :) Znaczy w pracy też mam stałe. Więc ściślej rzecz biorąc był to pierwszy post ze stałego łącza w domu. Nawet zgrabnie to wszystko chodzi - 512 kbps swoje robi. Z modemem to jak portal chodził wolniej czasami trzeba się było poddać... Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Pierwszy post ze sta3ego 3ącza 04.11.03, 10:33 to jeszcze powiedz jak siec?, ile placisz i dlaczego tak drogo :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Pierwszy post ze sta3ego 3ącza 04.11.03, 10:43 Miesięczna opłata to za internet 149 PLN, za internet+kablówka 159 PLN. Z tym, że zakładałem w promocji, więc mam przez pierwszy miesiąc internet za darmo i przez pół roku HBO za złotówkę na miesiąc. Do tego jeszcze jakieś głośniczki do komputera gratis do odebrania w biurze obsługi klienta. Sieć to chello. Odpowiedz Link Zgłoś
nickolau Re: Pierwszy post ze sta3ego 3ącza 04.11.03, 11:18 napisz czy jest to umowa stala czy czasowa i jak mozna ja rozwiazac. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Pierwszy post ze sta3ego 3ącza 04.11.03, 11:53 Detale umowy sprawdzę w domu, to podam. W tej chwili ich nie pamiętam dokładnie i nie chcę wprowadzać w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Pierwszy post ze stałego łącza 04.11.03, 22:42 A rozbiłeś szampana o modem? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Pierwszy post ze stałego łącza 05.11.03, 09:18 all2 napisała: > > A rozbiłeś szampana o modem? > Z braku szampana był szampon. Ogórkowo-aloesowy. Może być? Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Pierwszy post ze stałego łącza 05.11.03, 21:46 ralston napisał: > Z braku szampana był szampon. Ogórkowo-aloesowy. Może być? Może być. Tylko żeby Ula nie zaczęła zlizywać... Odpowiedz Link Zgłoś
hmc1 Re: Pierwszy post ze stałego łącza 05.11.03, 22:23 Ja za pare miesięcy napisze ostatni post ze stałego łącza ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Pierwszy post ze stałego łącza 05.11.03, 23:07 hmc1 napisał: > Ja za pare miesięcy napisze ostatni post ze stałego łącza ;(( A co - odłączają Cię? Odpowiedz Link Zgłoś
hmc1 Re: Pierwszy post ze stałego łącza 05.11.03, 23:19 ralston napisał: > A co - odłączają Cię? Przeprowadzka. Może się uda szybko łącze założyć jak będzie taka możliwość. Modem odpada, bo telefonu nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Pierwszy post ze stałego łącza 05.11.03, 23:21 hmc1 napisał: > > Przeprowadzka. Może się uda szybko łącze założyć jak będzie taka możliwość. > Modem odpada, bo telefonu nie będzie. Jednym słowem kicha... Odpowiedz Link Zgłoś
hmc1 Re: Pierwszy post ze stałego łącza 05.11.03, 23:23 Mały odwyk od netu sie przyda, ale tylko mały ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Pierwszy post ze stałego łącza 07.11.03, 20:04 Rals, a GG już sobie zaistalowałeś? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Pierwszy post ze stałego łącza 08.11.03, 11:04 Nie. A gdzie się tego szuka? Odpowiedz Link Zgłoś
anahella zajrzyj jeszcze na www.tlen.pl 08.11.03, 22:54 Tlen to taki sam komunikator jak gg, oba rodzaje polaczen mozesz odbierac przez tlenowy soft, a ze gg i tlen robia siupy ale rzadko kiedy oba na raz, to warto miec konto w jednym i drugim. Odpowiedz Link Zgłoś