peter241 29.08.05, 12:10 Mam pytanie czy autobus Express Piaseczno trzyma się rozkładu jazdy.Dzisiaj w Mysiadle - 9 minut. Wg mnie to bardzo duże spóźnienie. Powiedzcie czy to przypadek, czy norma. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tm51 Re: spóźnialski Express Piaseczno 29.08.05, 14:55 Norma, mają zbyt wolny rozkład i zero Nadzoru Ruchu. Na samym początku zazwyczaj są spóźnieni za to pod koniec są przed czasem co w Centrum nie martwi, ale przy Szkolnej w strone dworca już tak. Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: spóźnialski Express Piaseczno 06.09.05, 14:58 A zwracaliście uwagę na godziny jakie wydrukowane są na biletach? Bilet kupiony o 6.38 a na bilecie 6:30, kupiony o 16.25 a wydruk 16.15... Kasy mają źle ustawione zegary. w. Odpowiedz Link Zgłoś
agromek Re: spóźnialski Express Piaseczno 06.09.05, 16:25 woy napisał: > A zwracaliście uwagę na godziny jakie wydrukowane są na biletach? Bilet kupiony > > o 6.38 a na bilecie 6:30, kupiony o 16.25 a wydruk 16.15... Kasy mają źle > ustawione zegary. > w. A w/g ktorych jezdza ? Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: spóźnialski Express Piaseczno 07.09.05, 09:56 wg tych późniejszych, czyli jest czasowe przekłamanie. Dziś smutny czasowy rekord -> odjazd 7.07 z PKP Piaseczno a na placu konstytucji 8.30, nieźle nie? 7.0.7 i 7.17 oczywiście razem jechały. w. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm cb 24.11.05, 12:45 najbliższy wątek dotyczący ex. Dawno już nie jexdziłem i jak wsiadłem wczoraj to się zdźiwiłem...cb-radia im zainstalowali?Ciekawe rozwiązanie...wreszcie będę wiedział gdzie jest i dlaczego nie przyjeżdza mój Mały do Gołkowa...wystarczy pójść do kierowcy przy Dużego przy pkp...ciekawe...pochwała! Odpowiedz Link Zgłoś
sliwkaa Re: cb 24.11.05, 13:55 spoźnienia są dość częste... rekord 30 minut (czyli po prostu następny autobus podjechał ;-( no ale jak mają te radia teraz to moze coś sie poprawi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Re: cb 24.11.05, 18:43 Cóż, wypadnięcia z trasy będą się nadal zdarzać. Tabor jest stary i się psuje. Ale na zwykłe spóźnienia może coś radia poradzą, choć narazie nie widać. I w sumie mnie to dziwi. Express wcale nie ma wyśrubowanego rozkładu (choć przy 709 może się wydawać inaczej). Ma sporo wolniejszy niż PKS. A PKSy mimo dłuższych tras jeżdżą znacznie bardziej rozkładowo. Mam wrażenie, że wszystko rozwala ta "pętla" pod Cepelią, na której bus nie może stać dłużej niż minutę. Jechać rozkładowo od PKP do PKP to spora sztuka przy Warszawskim ruchu. Przydałaby się druga pętla na wyrównywanie. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tm51 Re: cb 24.11.05, 18:59 jak przyjazda za wczesnie to często skręcają do centranego, albo Jerozlimskimi, Kruczą i Hożą ale im to w ogole przydałoby sie nowy rozkład Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Re: cb 24.11.05, 20:35 Taa, ale postój też by się przydał. Gdyby powiedzmy były postoje 7 - 10 minut na każdej pętli, to nawet przy tak długiej trasie wyrównywanie spóźnień byłoby łatwiejsze. Takie kluczenie po centrum to nie to samo. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś