Gość: étoile IP: 62.233.234.* 28.12.03, 22:21 zaczelam niedawno trenowac aikido ale chcialabym poznac tez inne sztuki walki lub samoobrony. jesli trenujecie jakies opowiedzcie mi prosze o ich plusach i minusach. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Śmieszek3 Re: sztuki walki i samoobrony IP: *.chello.pl 30.12.03, 17:26 górol z japończykiem dyskutuje na temat sztuk walk wschodnich no to pokoz mi jakiś chwyt - mówi baca zaszamatało baca leży i pyto sie: co to było ? japończyk mówi ai-ki-do no jo zech ni uwidzioł dokładnie, pokoz mi dokładnie jesce roz zaszamotało , baca leży z podbitym okiem i pyto : co to było? kyu-ku-szin-kaj wies, jo zech jest gupi pokoz mi ino jesce roz zaszamotało ,baca znów leży, ledwo żywy i pyto sie a co to było? ka-ra-te No to jok ześ jest toki mondry to jo ci tyroz pokaze tyz , dobra? -japończyk sie zgodził nagle zaszamotało karetka szpital japończyk leży i z przymrużonym okiem ledwo żywy cicho pyto : a co to było? ciu-pa-ga Odpowiedz Link Zgłoś
frytek_x Re: sztuki walki i samoobrony 04.01.04, 10:59 hmmm... polecam Kendo oraz Gun-Kata :P minus tego drugiego - mozesz nie znalezc mistrza/nauczyciela/trenera + musisz miec pozwolenie na bron oraz te bron ;P Odpowiedz Link Zgłoś
saiss Re: sztuki walki i samoobrony 04.01.04, 13:02 Kendo, kendo, kendo!Ja bym na poczatek naprawde polecila walke mieczem (moze jescze iaido, jodo-kijem, albo naginata-wlocznia).Swietna sprawa, duzo zalet malo wad :) Jezeli interesuje cie to dokladniej, pisz e-maile :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyttong Re: sztuki walki i samoobrony IP: 213.77.40.* 04.01.04, 14:02 Proponuje Krav Maga! Wszystkie inne to sztuki walki skuteczne, kiedy atakuje Cie ktos pojedynczo, ewentualnie 2 osoby. Krav Maga to najskuteczniejsz sztuka walki, stworzona dla izraelskich komandosow. Malo spektakularna, ale pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolettin Re: sztuki walki i samoobrony 01.01.21, 22:39 Krav Maga. Jest użytkowa, bywa wymagająca ale też dla mnie logiczna, ciągle się rozwija, świetni ludzie tribesquad.pl/treningi/krav-maga-dla-mlodziezy/ , ale to pewnie zależy od miejsca. Minusem jest to, że nie ma zawodów, technicznie nie jest to sport, nie ma broni białej (choć są techniki z wykorzystaniem, ale nie ma praktykowania użytkowania). Ale stała się moim sposobem na życie, prawdziwą pasją. Odpowiedz Link Zgłoś
caterpie35 Re: sztuki walki i samoobrony 04.01.21, 20:05 Ja się zbieram od dłuższego czasu by zacząć cwiczyc krav magę. Sądzę, że to przydatna i skuteczna sztuka walki. Odpowiedz Link Zgłoś