Dodaj do ulubionych

podklad i sucha skora

IP: 80.48.238.* 18.03.04, 15:39
Poleccie mi prosze podklad (taki do ok. 30 zl) dla suchej skory, jednoczesnie
koniecznie hipoalergiczny. Teraz mam non stop maybelline, alergii nie
powoduje, ale wysusza mi skore. Bardzo silnie matuje, ale niestety skora mi
wysiada z suchosci. Slyszalam o podkladach AA, ale nigdzie nie moge ich
dostac. Ktos je zna?
Obserwuj wątek
    • Gość: magda010 Re: podklad i sucha skora IP: 80.48.238.* 18.03.04, 15:49
      Jeszcze dodam, ze dobrze by bylo, gdyby byl kryjacy, bo czasem miewam wypryski:(
    • Gość: K. Re: podklad i sucha skora IP: *.mtvk.pl 18.03.04, 15:54
      Ja mam raczej sucha i wrazliwa cere i od dluzszego czasu uzywam Translucide
      L'Oreala (cena ok. 50zl). Podobno dobry jest podklad Vichy do cery suchej, ale
      cena na pewno tez przekracza 30 :(
    • Gość: justa Re: podklad i sucha skora IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 18.03.04, 15:55
      a dlaczego przy suchej skórze używasz podkładu matującego?
      • Gość: Magda Re: podklad i sucha skora IP: *.ras11.ilchi.alerondial.net 18.03.04, 16:21
        No wlasnie, powinien byc nawilzajacy. Ewentualne niedoskonalosci mozna
        zatuszowac korektorem.
        Podklady AA widzialam w Galerii Centrum w Krakowie.
    • Gość: Karola Re: podklad i sucha skora IP: *.icpnet.pl 18.03.04, 16:10
      Ja znam fajny podkład (którego zresztą używam), właśnie do cery wrażliwej. To
      jest "Natural cover" Manhattan'u (taki w czarnej tubce - na odwrocie napisane:
      Fluid ziołowy korygujący). Cena aktualnie w Rossmanie wynosi 26 złotych. Na
      pewno nie wysusza (bo mam cerę wrażliwą z okropną tendencją do wysuszania i jak
      dotąd to jest jedyny podkład, który nie wysusza mojej twarzy), kryje rzekłabym,
      że nawet bardzo dobrze, ale jedyna wada, to zbyt mały wybór odcieni. Jeżeli
      masz bardzo jasną cerę, to niestety możesz się zawieść. Aha, zaraz po nałożeniu
      na twarz, podkład ten sprawia wrażenie strasznie ciężkiego i widocznego, ale po
      5-10 minutach zaczyna się ładnie stapiać z cerą (przynajmniej u mnie).
      • Gość: Kosmetolog. Aga Re: podklad i sucha skora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 17:17
        Jesli masz suchą skore to niewkazane jest stosowanie matujacych podkładow...to
        moze jeszce pogorszyc jej stan. Powinnas uzywac fluidow nawilzajacych (typu
        sheer- jednak ten podkład jest do cer ktore nie wymagaja korekty)dlatego na
        ewentualne niedoskonałosci po nalozeniu fluidu precyzyjnie zastosuj korektor.
        Pod podkład wczesniej najlepiej nanies krem nawilzający a po jego wchłoniciu
        rozpocznij makijaz.
        • ba-ja Re: podklad i sucha skora 18.03.04, 23:20
          Korektor naklada sie pod fluid, czy na? Jak powinno byc prawidlowo?
          • Gość: Magda Re: podklad i sucha skora IP: *.ras11.ilchi.alerondial.net 18.03.04, 23:55
            Wydaje mi sie, ze na z tego wzgledu, ze korektor ma za zadanie skorygowac
            niedoskonalosci, ktorych nie pokryl podklad.
            • ba-ja Re: podklad i sucha skora 19.03.04, 00:33
              Dzieki za odpowiedz. Cos mi sie chyba ubzduralo, ze ma byc odwrotnie. Niestety
              AA nie uzywalam. Mam teraz Vichy, ale jestem srednio zadowolona. Nie jest zbyt
              trwaly i brudzi ubranie, co przy moich ulubionych golfach jest meczace. Jako
              nastepny planuje kupic z La Roche Posay. Mialam probke i nawet mi sie spodobal.
              Te alergie sa niestety bardzo kosztowne.
              • Gość: Magda Re: podklad i sucha skora IP: *.ras11.ilchi.alerondial.net 19.03.04, 01:27
                Chcialam sobie kupic AA, ale jego najjasniejszy odcien byl... za ciemny dla
                mojej skory. Uzywam Skinlights Revlon, poniewaz nie lubie tradycyjnych
                podkladow. Zawsze mam wrazenie, ze mi wysusza i tak juz sucha skore, a ten
                dziala jak nalezy. Tylko chyba nie jest dostepny w Polsce.
      • colleen_1 Re: podklad i sucha skora 19.03.04, 13:26
        Jak wyglada najjasniejszy kolor z tego Manhatanu? Czy jest ciemniejszy od
        najjasniejszego Air Weara?

Aha i jeszcze jedno. Na jaki krem go stosujesz i czy sie nie walkuje?
    • naila Re: podklad i sucha skora 19.03.04, 10:23
      Mam suchą i wrażliwą cerę, stosuję krem na dzień: L'oreala Active Future do
      suchej cery - jest świetny! i do tego podkład Translucide L'oreala + puder
      sypki z tej serii. Jestem z tego zestawu zadowolona.
      • Gość: bli Re: podklad i sucha skora IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.03.04, 11:02
        Stosuję podkład l'Oreala - Transcluside. Ale pod to i tak nakładam krem, bo mam
        wyjątkowo suchą cerę.
        • Gość: justa Re: podklad i sucha skora IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 19.03.04, 13:40
          bli, jak to "i tak" nakładasz krem pod podkład? myślałam, że to oczywiste, bez
          względu na rodzaj cery.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka