Dodaj do ulubionych

trwała ondulacja

23.12.06, 16:11
hej mam pytanie jak długo trzeba odczekać , by móc zrobić sobie następna
trwałą ondulacje. Ja miesiąc temu robiłam trwałą ale po pierwszym myciu
miałam już normalne proste włosy!!!!!!!!!! no i chciałaby sobie zrobić nowa
bo po tamtej już dawno sladu nie ma:( a na sylwestra chciałabym wlasnie miec
ją zrobioną tylko zastanawiam sie czy miesiac wystarczy? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ryjek19 Re: trwała ondulacja 26.12.06, 20:53
      Hej! czy naprawde nikt mi nie odpisze!!!!!!!!!!?????
      • kalinamalina.12 Re: trwała ondulacja 10.12.25, 10:04
        Nie wiem czy udało mi sie z poprzednim komentarzem pisze drugi . Ja na własną odpowiedzialność położyłam preparat nr 1 z tej samej trwałej która robiłam sobie sama zresztą .. mam blond włosy zniszczone zrobiłam na to trwała i myślałam że ocipieje przez miesiąc z tymi włosami , zero loków puch nie do ogarnięcia , nie wiem czy ktoś kiedykolwiek tak robił ale ja zrobiłam .. polalam suche włosy płynem nr 1 do trwałej pasmo po paśmie oddzielalam i czesaniem rozporostowywalam włosy te stare loki , jstaralam się zrobić to szybko dość bo nie wiedziałam jaki będzie efekt bałam się że będą zniszczone mimo że robiłam test na pasemku wcześniej nawet jechałam po nim prostownica jak wyschło.. ale do rzeczy po nałożeniu płynu na całe włosy pasmo po paśmie czesalam i prostowalam je grzebieniem i palcami by loki się rozprostowaly delikatnie podszuszylam suszarka .. trzymałam to jeszcze chwilę po suszeniu dosłownie umyłam głowę dwa razy szamponem nawilżającym , i wiecie co ? Są zajebiste..... Serio przestały się ciągnąć są gładkie nie ma pychu nie są idealnie proste ale są prawie takie jakie miałam przed trwała , polecam zrobić test na najbardziej zniszczonym paśmie ,mi osobiście one odżyły ale każdy włos jest inny , myślę że nikt jeszcze na to nie wpadł więc zalecam ostrożność bo jestem królikiem doświadczalnym jeśli chodzi o takie eksperymenty na sobie żeby móc podzielić się tym z kimś w potrzebie 😅powodzenia !
    • ryjek19 Re: trwała ondulacja 28.12.06, 18:00
      ........
      • zosiajaniak Re: trwała ondulacja 28.12.06, 18:10
        Mnie pierwsza trwała rozprostowała się dlatego, że umyłam włosy na drugi dzień.
        Wtedy niestety nikt mi nie powiedział, że trzeba jak najdłużej nie myć włosów.
        Drugi raz byłam już mądrzejsza i wytrzymałam 5 dni, potem stosowałam preparaty
        do skręcające do włosów kręconych i było wszystko ok.
        Jeśli miałaś robioną trwałą mało agresywnymi płynami to możesz zrobić ponownie.
        Chociaż może wystarczy jak zakręcisz sobie na wałki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka