Dodaj do ulubionych

Blizny potradzikowe - po raz setny

IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 01.06.05, 04:03
Wiem, ze ten temat byl walkowany na forum nie jeden raz, ale jakos nie moge
znalezc skutecznego sposobu na pozbycie sie blizn potradzikowych na plecach.
Odstawilam Cilest prawie rok temu i wysypalo mnie okropnie na plecach
(dokladnie miedzy lopatkami). Po pol roku walki pryszcze zniknely, ale blizny
po nich nie. Prosze napiszcie, co Wam pomoglo, jakie specyfiki, jak stosowane,
jak dlugo, itp, itd. Bardzo mi zalezy na pozbyciu sie tych blizn szczegolnie,
gdy do lata niedaleko.

Niezmiernie dziekuje za rady i podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • joisana Re: Blizny potradzikowe - po raz setny 01.06.05, 07:58
      Stężony kwas glikolowy-zabieg przeprowadza lekarz kosmetolog lub dermatolog.
      Zazyczaj trzeba powtarzać co miesiąć i odczekać po ostatnim ze 2 miesiące na
      kontakt ze słońcem.
      Samemu mozna smarować się kremem RetinA trwa to dłużej niż zabiegi
      kw.glikolowym, ale ostateczny efekt jest taki sam, i tez nie wolno dopuścić do
      kontaktu ze słońcem.
      To jedyne skuteczne i mało inwazyjne metody(kolejne to złuszczanie tarczami
      ściernymi lub wypalanie laserem , oba w znieczuleniu i łatwo o błąd i blizny, w
      konsekwencji, gorsze niż potrądzikowe) ale obie met.stosujemy raczej od jesieni
      kiedy słońce mniej operuje, wymagają też czasu, nie istnieje metoda cud, to
      jest w 100% skuteczne ale bedzie trwało miesiącami.
      • Gość: agata Re: Blizny potradzikowe - po raz setny IP: 80.48.245.* 01.06.05, 10:49
        też miałam ten problem , najpierw wyleczyć wykwity na plecach a póżniej
        smarować hasco dermem lub acne dermem efekty wspaniałe ale leczenie kilka
        miesięcy ( ok.roku) mam ładne plecy a przed jakbym miała ospę polecam warto.
    • Gość: meg Re: Blizny potradzikowe - po raz setny IP: *.pxs.pl / *.pxs.pl 01.06.05, 11:24
      ja też miałam ten problem i prawie do końca go zlikwidowałam, a dodatkowo jest
      to też rada na inne blizny. Jest dostępny w aptece krem zwalczający blizny -
      nazywa się "cepan krem" kosztuje ok. 10zł.Taka biało niebieska tubka. Jest to
      tańszy odpowiednik bardzo drogiego contratubexu, ale skład maja taki sam. Trzeba
      smarować blizny kilka razy dziennie i miejmy nadzieje,że po kłopocie.
      Powodzenia
      • mgielka83 Re: Blizny potradzikowe - po raz setny 01.06.05, 11:32
        no niestety to nie kosztuje już 10 zł, tylko 18 conajmniej. Ja kupuję w
        mniejszych tubkach Alcepalan (to samo, tyklo w formie zelu+heparyna) kosztuje
        5-6zł, trzeba zamawiać w aptece, bo zazwyczaj nie mają.
        Swoją drogą jeszcze efektu jakiegokolwiek nie spostrzegłam, zaczęlam niedawno
        2.gą tubkę, ae wiem, że potrzeba cierpliwości
        • Gość: meg Re: Blizny potradzikowe - po raz setny IP: *.pxs.pl / *.pxs.pl 01.06.05, 11:41
          rzeczywiście potrzeba cierpliwości, a cena mogła wzrosnąć - dawno nie kupowalam.
          Życzę sukcesów - od razu nabiera się większej pewności siebie!
          • wiki24 Re: Blizny potradzikowe - po raz setny 01.06.05, 12:03
            dziewczyny powiedzcie mi czy wy macie jakiś szczególny rodzaj tradziku ze
            tworza wam sie blizny po nim?
            • Gość: meg Re: Blizny potradzikowe - po raz setny IP: *.pxs.pl / *.pxs.pl 01.06.05, 12:35
              nie wiem czy to jest szczególny rodzaj trądziku - trądzik jak trądzik nic
              nadzwyczajnego nawet całkiem malutki, ale często jest to wada po prostu skóry,
              że nawet po ugryzieniu komara zrobi się blizna.
            • Gość: leigif Re: Blizny potradzikowe - po raz setny IP: 80.241.130.* 01.06.05, 13:22
              prawdopodobnie maja tzw tradzik androgenny, spowodowany zaburzeniami hormonalnymi
              czesto pojawia sie po odstawieniu pigulek
              • kargeo Re: Blizny potradzikowe - po raz setny 01.06.05, 14:46
                cepan zawsze mi pomagał, ale śmierdzi jak zaraza (w składzie ma cebule).
                Ale znowu sobie poraniłam ramionka, teraz wypróbuje No Scar, jest nieco droższy
                69,00 ale podobno bardzo dobry. Pozdrawiam
                • Gość: bliznowiec Re: Blizny potradzikowe - po raz setny IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 02.06.05, 02:56
                  Co to takiego ten No Scar? Czy mozesz podac sklad tego specyfiku? Dzieki.
            • joisana Re: Blizny potradzikowe - po raz setny 02.06.05, 08:37
              Może blizny to za dużo mówiące słowo -to są przebarwienia, po krostce zostaje
              po prostu ciemna plamka, jak ktoś ma dużego pecha to zdarzają się też ubytki w
              skórze- taki krater, ale to częściej u mężczyzn z uwagi na testosteron.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka