Dodaj do ulubionych

male rozmiary

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 12:55
Zaczynam wątek zainspirowana tym o ulubionych markach. Mianowicie zbiór
moich "ulubionych" jest mocno ograniczony tym, ze nosze rozmiar 34.
Ewentualnie bluzki czy swetry czesto kupuje w 36, ale tragedia jest ze
spodniami czy spodnicami: 34 jest na mnie nawet nie akurat, czesto zostawia
jeszcze maly margines, ale i tak kupuje tylko ten rozmiar, bo mniejszych nie
ma (32 ma nogawki mniej wiecej do pol lydki, bo to na dziewczynki). Tragedia
jest przy dżinsach, ktorych numeracja zaczyna sie od 26 w pasie. Zreszta pal
licho, nosilabym te 26, gdyby udawalo sie je dostac... Problem numer dwa to
fakt, ze 34 jest rozmiarem owszem, wystepujacym, ale w kolekcjach
mlodziezowych. Na przyklad w czesci "dla kobiet" Zary go nie uświadczysz.
Pamietam, ze kiedys przymierzalam kostium 34 w Simple - skakalam z radosci,
ze udalo mi sie go znalezc, ale okazalo sie, ze byl mi duzo za duzy (czyzby
oszukiwanie na rozmiarach zeby polepszac klientkom samopoczucie?... nie wiem).

Zaznaczam, ze nie pisze tego po to, zeby sie chwalic czy cos - wcale nie
uwazam swojej chudosci za powod do dumy, jest raczej dosc przerazliwa, a
spowodowana wzgledami, powiedzmy, zdrowotnymi :(

Chcialabym sie dowiedziec, czy moze ktoras z was ma podobny problem: gdzie
znajdujecie fajne ciuchy? Ja poki co kupuje glownie w czesci mlodziezowej
Zary, ale mam wrazenie, ze juz jednak troche wyrastam - mezatce to juz chyba
nie wypada ;) Dżinsy polecam Diesel.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ela Re: male rozmiary IP: 202.89.40.* 15.08.03, 13:01
      Mam na sobie czarne spodnie Zara w rozmiarze 34. Wiec musze miec:-)
      > mlodziezowych. Na przyklad w czesci "dla kobiet" Zary go nie uświadczysz.
      > Pamietam, ze kiedys przymierzalam kostium 34 w Simple - skakalam z radosci,
      • Gość: nela Re: male rozmiary IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 13:04
        hihi, ja tez! moze to z tej samej wyprzedazy? Ja mam z "basica", tam faktycznie
        sie zdarzaja :)
        • Gość: Ela Re: male rozmiary IP: 202.89.40.* 15.08.03, 13:09
          Leo Lazzi na 100% ma rozmiar 34 (tylko te ceny!!). Ja bardzo lubie ciuchy
          Claire (ale tam faktycznie 34 nasz 36). A jeansy spobuj 501 Lewis (27/32), sa
          waskie w biodrach.
          • Gość: nela Re: male rozmiary IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 13:14
            Dzieki :))) Niestety, Leo Lazzi odpada ze wzgledu na ceny :(
            A! Fajne jest Mango. Prawie zawsze gdy tam ide maja pelna rozmiarowke (fakt, ze
            chodze rzadko), nie ma problemu. Kupilam tam przepiekny, letni, snieznobialy
            kostium :)

• Gość: Ela Re: male rozmiary IP: 202.89.40.* 15.08.03, 13:20
              Widze, ze mieszkasz w W-wie. Gdzie jest Mango? (Jakos nie kojarze, a nie
              mieszkam juz w PL, ale wpadam)
              • Gość: nela Re: male rozmiary IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 13:23
                Mango jest w Galerii Mokotow. Co dziwne, wydaje mi sie, ze maja zupelnie inny
                asortyment niz w innych krajach (no, moze nie zupelnie, ale...). Najfajniejsze
                Mango jakie widzialam jest w Marsylii :)))

Siostra mowila mi, ze maja podobno otworzyc Mango w Poznaniu, ale nie wiem, czy
                to prawda.
                • Gość: Ela Re: male rozmiary IP: 202.89.40.* 15.08.03, 13:28
                  Dzieki, sobie kukne.
                  • Gość: Jagna Re: male rozmiary IP: *.acn.pl / 10.66.2.* 15.08.03, 19:10
                    Nela, mam dokładnie tez sam problem co Ty. Nieraz w Promodzie trafią się
                    spodnie 34, ale zdarza się, że dla mnie za duże, zalezy od fasonu.
                    Tatuum ma 34, ale tam jakoś nigdy nic nie kupiłam.
                    Prawdę mówiąc najwiecej dobrych na mnie rozmiarowo rzeczy udaje mi sie kupić w
                    sklepach z używaną zachodnią odzieża. Z francuskich rzeczy nawet 36 na mnie
                    pasuje.
                    • Gość: Sandra Re: male rozmiary IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.03, 19:50
                      W MORGANIE są zaniżone rozmiary, wiec może tam coś dla siebie znajdziesz...
                    • Gość: nela Re: male rozmiary IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.08.03, 18:22
                      Jagna, Promod - znam ten bol!!! Przecena letnia, fajniutkie dzinsy za... 49
                      zlotych, rozmiar 34, przymierzam.... no tak, za duze :((( przeciez nie kupie
                      spodni nawet za 50 zl, zeby zaplacic drugie tyle za zwezanie...
                      Tatuum nie luuuubie... i chyba jestem za stara ;)

Francuskie 36 to u nas 34, tak trzeba liczyc - mieszkalam dlugo we Francji i
                      faktycznie, tych trzydziestek szostek jest tam w sklepach zatrzesienie, a
                      czesto i 34!!!

Morgan - styl jest naprawde nie dla mnie (mezatka i doktorantka uniwerku, hehe,
                      juz to widze, gdybym sie pojawila ubrana w Morgana... chociaz jest calkiem
                      fajny to fakt)

• nawiedzona_baba Re: male rozmiary 16.08.03, 19:12
                        Gość portalu: nela napisał(a):

> Morgan - styl jest naprawde nie dla mnie (mezatka i doktorantka uniwerku,
                        hehe, juz to widze, gdybym sie pojawila ubrana w Morgana... chociaz jest
                        calkiem fajny to fakt)

a może wizyta u krawcowej ?
                        "noblesse" oblige
                        • Gość: nela Re: male rozmiary IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.08.03, 19:17
                          Niestety nie udalo mi sie jeszcze takowej (milej+kompetentnej+znajacej sie choc
                          troche na modzie+nie najdrozszej)znalezc w Wwie. Jakies rady? adresy?
                          • Gość: Jagna Re: male rozmiary IP: *.acn.pl / 10.66.2.* 16.08.03, 21:11
                            Ja, gdyby nie moja krawcowa, to naprawdę nie mam pojęcia, w co bym się
                            ubierała. Szczególnie do pracy, gdzie muszę wygladac dość oficjalnie. Ale ona
                            szyje mi tak pół-prywatnie i nie przyjmuje nowych klientek :(
    • lady Re: male rozmiary 17.08.03, 10:44
      Oj, spodnie na 82 cm w biodrach i w modnym fasonie - marzenie ściętej głowy...
    • Gość: .... Re: male rozmiary IP: *.rz.hu 18.08.03, 11:04
      tylko Benetton-trzeba uwzglednic numeracje wloska ich 38 to nasze 34

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka