Dodaj do ulubionych

Ile kosztuje adaptacja strychu

IP: *.wrzos.wroc.pl 09.01.04, 20:03
Czytałam kiedyś w jakimś poradniku, że szacunkowe koszty adaptacji strychu to
2500zł za metr kwadratowy. Może ktoś z was jest po przeprowadzonej niedawno
adaptacji i może mi powiedzieć jakie są realne koszty 50 metrów kwadratowych?
Obserwuj wątek
    • sea_man Re: Ile kosztuje adaptacja strychu 10.01.04, 00:02
      5 lat temu adaptacja 30 metowego strychu kosztowala mnie ok 25 tys. pln plus
      koszty wykupienia ok. 5 tys. pln. Nie musialem jednak podnosic dachu -
      ograniczylem sie do ocieplenie, zalozenia instalacji i wykonczenia.
      • Gość: Ola Re: Ile kosztuje adaptacja strychu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.04, 20:21
        Witaj, u mnie ostatnio ekipa remontowa www.multi-gliwice.webpark.pl,
        przeprowadzała adaptacje poddasza 40m2, ocieplenie sufitów i ścian szczytowych,
        nowa kanalizacja i woda, zabudowa łazkienki i ubikacji(postawienie scianek),
        położenie nowej elektryki, obłożenie sufitów i scian plytami G-K,
        wypoziomowanie podłoża i położenie paneli, jak również pare metrów kafelek,
        wymiana dzrzwi i okien, za robocizne tego wszystkiego wzieli 4.500zł, dostałam
        umowe, fakture i gwarancje, za materiał wyszło troszke drożej, bo całośc
        wyniosła 8.000zł więc adaptacja poddasza wyniosła mnie 12.500zł i jestem
        zadowolnona z efektu końcowego. Pozdrawiam
      • Gość: ala Re: Ile kosztuje adaptacja strychu IP: *.cust.dsl.teletu.it 03.06.13, 14:05
        Mnie kosztowalo adaptacja poddasza 60 m2 8 000zl
    • Gość: ewa Re: Ile kosztuje adaptacja strychu IP: *.wrzos.wroc.pl 11.01.04, 18:21
      Dziękuję wam wszystkim. Interesuje mnie również ile kosztuje projekt? Czy długo
      trzeba czekać na przeprowadzenie wszystkich formalności prawnych? Słyszałam, że
      są problemy, gdy strych jest częścią wspólną (jak w moim przypadku). Napiszcie
      jakie macie doświadczenia. Kiedy wzmacniać strop? U mnie jest trzcina i drewno
      lecz nie wszyscy go wzmacniają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka