Gość: AiP IP: *.acn.pl 03.02.04, 17:31 Czy ktoś zna firmę Ravak? Polecacie czy nie? pzdr Agata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szadok11 Re: Ravak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.04, 20:14 Witaj, Mam znajoma, ktora ma sklep z rzeczami do lazienki od kilku lat i polecala mi RAVAK-a. Kupilem drzwi do kabiny prysznicowej i musze przyznac, ze nic sie z nimi nie dzieje. Troch ciezej sie otwieraja niz na poczatku, ale to sprawa gumy po spodem. Poza tym naprawde polecam - kompletnie nic sie nie dzieje i dosyc solidnie wykonane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pior w123 Re: Ravak IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.04, 00:22 zalerzy co chcesz kupić? kabinę brodzik czy wannę , firma jest generalnie ok wanny kopiowane z włoskiego glassa są ok 30-40% tańsze od orginału , tańsze kabiny mają szkło pokryte substancją przeciwdziałającą osadzaniu się kamienia gratis ( w kole dopłata ok300zł),są też wstęnie złożone (nie musisz skęcać kabiny jak sanplaśćie :) )niestety drzwi prowadzone są na ślizgaczach a nie łożyskach, droższe brodziki (te płytke) są ok i są naprawdę ładne, te tańsze (modele kaskada )raczej brzydkie i siermierzne , firma uzyskała nagrodę w kategorii wyposażenia hotelowego czyli dobra jakość za niewielkie pienądze (sam kilka sprzedałem do pensjonatu a nawet do studia "masażu" ), reklamacji mało , dotyczą raczej firmowych syfonów ravaka model galaxy, jeśli miałbym wybierać : marketowe gówno za 699zł w szkle, sanplast i ravak wybrał bym ravak , pzdr Pior w123 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Ravak IP: 213.241.64.* 04.02.04, 08:35 długo chodziłem po sklepach i pytalem o kabiny ravak na tle innych. generalna opinia - seria "NOVA" to solidne rzemiosło, rzadko się psujące i trwałe. w dwóch sklepach słyszałem opinię, że powłoka "anticalc" dość szybko schodzi. na plus sprzedawcy podkreślali, że nie zdażyło się, aby firma nie załatwiła zgłoszonej reklamacji. reasumując - gdybym zdecydował się na kabinę w cenie 1.400 - 2.000 zł ( z brodzikiem) to byłby to na pewno "ravak". ravak ma też dwie linie kabin luksusowych - seria "elegance" i "glassline", ale tu ceny są w przedziale 2.700 - 4.500 zł w zależności od wersji. W tym przedziale cen można już trafić na produkty innych, najbardziej renomowanych firm i tu sprzewadcy polecają właśnie te inne kabiny ( artweger - seria "deco line" lub duscholux - seria "caraibe"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalala Re: Ravak IP: *.pro-futuro.com 04.02.04, 14:10 Ja mam brodzik Ravak - Sabina (czy coś pdobnego na S) + kabina + osłona Jest super.. Świetny w użyciu, drzwi idealnie sie domykają, nic nie lata. Świetnie się czyści. Problem był tylko na początku - z montażem, gdyż trzeba idalnie ustawić nóżki - inaczej wszystko lata :( A, i jeszcze zwróć uwagę na syfony. Do tego brodzika w Castoramie był tylko jeden syfon - i to jeszcze bez mozliwości czyszczenia od gówy (trzeba zdejmować obudowę, zeby wyczyścić). Zrezygnowałam z niego i kupiłam oddzielnie taki, który czyszcze po każdym myciu - otweramy przy wylewie od góry ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AiP Re: Ravak IP: *.acn.pl 04.02.04, 16:14 Dzięki za opinie. Chcieliśy kupić z mężem wannę (początkowo kabinę, ale doszliśmy do wniosku, że czasami będziemy chcieli wziąć porządną kąpiel z wymoczeniem). Na stronie firmy Ravak piszą, że do wyposażenia należy też obudowa nadwannowa i chyba takie rozwiązanie czyli 2 w 1 by nas urządzało. pzdr Agata Odpowiedz Link Zgłoś