IP: *.acn.pl 03.02.04, 17:31
Czy ktoś zna firmę Ravak? Polecacie czy nie?
pzdr
Agata
Obserwuj wątek
    • Gość: szadok11 Re: Ravak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.04, 20:14
      Witaj, Mam znajoma, ktora ma sklep z rzeczami do lazienki od kilku lat i
      polecala mi RAVAK-a. Kupilem drzwi do kabiny prysznicowej i musze przyznac, ze
      nic sie z nimi nie dzieje. Troch ciezej sie otwieraja niz na poczatku, ale to
      sprawa gumy po spodem. Poza tym naprawde polecam - kompletnie nic sie nie
      dzieje i dosyc solidnie wykonane.
    • Gość: pior w123 Re: Ravak IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.04, 00:22
      zalerzy co chcesz kupić? kabinę brodzik czy wannę , firma jest generalnie ok
      wanny kopiowane z włoskiego glassa są ok 30-40% tańsze od orginału , tańsze
      kabiny mają szkło pokryte substancją przeciwdziałającą osadzaniu się kamienia
      gratis ( w kole dopłata ok300zł),są też wstęnie złożone (nie musisz skęcać
      kabiny jak sanplaśćie :) )niestety drzwi prowadzone są na ślizgaczach a nie
      łożyskach, droższe brodziki (te płytke) są ok i są naprawdę ładne, te tańsze
      (modele kaskada )raczej brzydkie i siermierzne , firma uzyskała nagrodę w
      kategorii wyposażenia hotelowego czyli dobra jakość za niewielkie pienądze
      (sam kilka sprzedałem do pensjonatu a nawet do studia "masażu" ), reklamacji
      mało , dotyczą raczej firmowych syfonów ravaka model galaxy, jeśli miałbym
      wybierać : marketowe gówno za 699zł w szkle, sanplast i ravak wybrał bym
      ravak ,
      pzdr
      Pior w123
      • Gość: klient Re: Ravak IP: 213.241.64.* 04.02.04, 08:35
        długo chodziłem po sklepach i pytalem o kabiny ravak na tle innych.
        generalna opinia - seria "NOVA" to solidne rzemiosło, rzadko się psujące i
        trwałe. w dwóch sklepach słyszałem opinię, że powłoka "anticalc" dość szybko
        schodzi. na plus sprzedawcy podkreślali, że nie zdażyło się, aby firma nie
        załatwiła zgłoszonej reklamacji.
        reasumując - gdybym zdecydował się na kabinę w cenie 1.400 - 2.000 zł ( z
        brodzikiem) to byłby to na pewno "ravak".
        ravak ma też dwie linie kabin luksusowych - seria "elegance" i "glassline", ale
        tu ceny są w przedziale 2.700 - 4.500 zł w zależności od wersji. W tym
        przedziale cen można już trafić na produkty innych, najbardziej renomowanych
        firm i tu sprzewadcy polecają właśnie te inne kabiny ( artweger - seria "deco
        line" lub duscholux - seria "caraibe").
    • Gość: tralalala Re: Ravak IP: *.pro-futuro.com 04.02.04, 14:10
      Ja mam brodzik Ravak - Sabina (czy coś pdobnego na S) + kabina + osłona
      Jest super..
      Świetny w użyciu, drzwi idealnie sie domykają, nic nie lata. Świetnie się
      czyści.
      Problem był tylko na początku - z montażem, gdyż trzeba idalnie ustawić nóżki -
      inaczej wszystko lata :(
      A, i jeszcze zwróć uwagę na syfony. Do tego brodzika w Castoramie był tylko
      jeden syfon - i to jeszcze bez mozliwości czyszczenia od gówy (trzeba zdejmować
      obudowę, zeby wyczyścić). Zrezygnowałam z niego i kupiłam oddzielnie taki,
      który czyszcze po każdym myciu - otweramy przy wylewie od góry !
      • Gość: AiP Re: Ravak IP: *.acn.pl 04.02.04, 16:14
        Dzięki za opinie.
        Chcieliśy kupić z mężem wannę (początkowo kabinę, ale doszliśmy do wniosku, że
        czasami będziemy chcieli wziąć porządną kąpiel z wymoczeniem). Na stronie firmy
        Ravak piszą, że do wyposażenia należy też obudowa nadwannowa i chyba takie
        rozwiązanie czyli 2 w 1 by nas urządzało.
        pzdr
        Agata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka