Dodaj do ulubionych

Płytki OPCZNO

IP: *.man.polbox.pl 09.02.04, 15:32
kto ma i jakie macie wrażenia? byłam w ich saolnie firmowym w Wawie
(Piaseczno) i kolekcje - zwlaszcza te najnowsze - są bardzo ładne, ale jak
sprawują się już na ścianach i podlogach? proszę opowiedzcie...
m
Obserwuj wątek
    • Gość: AGA Re: Płytki OPCZNO IP: *.pro-futuro.com 09.02.04, 16:10
      Witam,
      ja mam już ułorzoną gazurę i terakotę właśnie tej firmy. Jestem z niej naprawdę
      zadowolona. Delikatne wzory, stonowane kolory. Ponieszczenie sprawia wrażenie
      schludnego miejsca. Warto również podkreślić, że nie było problemu z krzywymi
      czy pękającymi płutkami.
      Jestem naprawdę zadowolona z wyboru.
      Zamówienie w salonie producenta przy ul. Puławskiej zostało zrealizowane z
      dowozem na miejsce.
      Może tylko warto zwrócić uwagę przy odbiorze towaru na dostarczoną ilość. Ja
      miałam wrażenie, że magazynier był zbyt gormiwy i odliczył kilka płytek podczas
      gdy zapłaciłam za całe opakowanie, bo podobno nie można było inaczej.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Agata Re: Płytki OPCZNO IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 10.02.04, 17:56
        U mnie też ułożono Opoczno (SIMERI 25x35). Było trochę niewymiarowych płytek
        (chyba ze 6), ale fachowiec, który układał wykorzystał je do innego celu.
        Na podłogę w kuchni też wybrałam Opoczno (gres - Cotto), w tym przypadku każda
        z płyek była OK.
        Radzę kupić więcej niżby miało zabraknać. Opoczno ma to do siebie (nie wiem
        jak inni producenci), że płytki z różnych serii mogą sie różnić odcieniem. Mi
        zabrakło 6 płytek na półkę, i rzeczywiście te zakupione później są delikatnie
        ciemniejsze, co akurat na półce nie przeszkadza.
        Pierwsza partię kupowałam na Puławskiej w salonie. Po odbiór wysłano mnie do
        magazynu - hurtowni na Kłobucką. Gdy kupowałam gres, od razu pojechałam do
        hurtowni. Tam również nie było problemu, aby dokupić brakujące płytki (nie
        musiałam kupować całego opakowania).
        • Gość: Panan Re: Płytki OPCZNO IP: 217.153.60.* 11.02.04, 12:14
          Ja nie mam Opoczna, ale spotkałam sie z opinia fachowa że z polskich
          producentów Opoczna wcele nie jest juz najlepsze, maja stare maszyny i czesto
          ich płytki nie trzymaja rozmiarów - ponoc duzo lepsze sa płytki Tubadzina czy
          Paradyzu, sa to młodsze fabryki wiec maszyny tez maja nowsze
          Ale kolega który kupował Opoczno - duze płyty z tych drozszych jest z nich b.
          zadowlony, mówił ze tylko te tańsze są nieco kiepskiej jakosci
          Jezeli chodzi o gres to ja zaopatrzyłam sie u innego polskiego producenta w
          Nowej Gali, gresy na prawde mają super - polerowane, matowe, imitujące granit
          lub marmur i wszystkie o tzw. jednolitej strukturze, czyli w jakby cos kiedys
          odprysnelo to w srodku jest ten sam materiał i kolor co na wieszchu, a nie glina
          sa dużo ładniejsze od tych robionych przez Opoczna, niestety Nowa Gala nie robi
          juz zwykłych płytek ceramicznych
          polecam: www.nowa-gala.com.pl
          • Gość: marta Re: Płytki OPCZNO IP: 193.111.166.* 11.02.04, 13:10
            kupiłam szarą Jamajkę - płytki sa piekne, ale nie trzeymają pionu, zdarzyło się
            kilaka pękniętych w paczkach... cena europejska, wzornictwo również, ale
            obawiam sie, że jakość jeszcze nie...
            podobno śwoietnej jakości są płytki z polcoloritu - y kupiliśmy taki gres i
            rzeczywiście rewelacja - wygląda na matowy, ale zachowuje się w uzytkowaniu jak
            polerowany - polecam
            • Gość: Aguś Re: Płytki OPCZNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 14:06
              ja też mam tą płytkę i wszystko byłoby ok, gdyby nie dekora- niestety były
              nierówne, w porównaniu do podstawowych płytek. Radzę więc sprawdzić to prze
              zakupie.
            • Gość: Phooryz Re: Płytki OPCZNO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.04, 19:14
              Jesli chodzi o plytki jeleniogorskiego Polcoloritu (www.polcolorit.pl), to
              wydaje mi sie, ze sa naprawde bardzo dobrej jakosci, nawet glazurnicy je chwala
              jako dobre. Kupilismy je w sklepie firmowym w Piechowicach, czyli przy fabryce,
              bo sie okazalo, ze za 40 m2 wyjdzie tam taniej o 600 zl niz we Wroclawiu. Poki
              co jeszcze leza w paczkach, ale juz za kilka dni zaczna zdobic sciany :)
        • Gość: oleńka Re: Płytki OPCZNO IP: *.crowley.pl 04.03.04, 12:48
          Możesz podać dokładniejszy adres tej hurtowni na kłobuckiej?
          • Gość: Agata Re: Płytki OPCZNO IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 07.03.04, 18:41
            Hurtownia nazywa sie PZ-BUD. Jest na tyłach targowiska budowlanego. Na baraku
            jest napisane "PŁYTKI OPOCZNO"
            • Gość: oleńka Re: Płytki OPCZNO IP: *.crowley.pl 08.03.04, 16:53
              Wielkie dzięki :-)))))
    • fokka Re: Płytki OPCZNO 07.03.04, 18:49
      Ja mam - i to na sprzedaż (wielce okazyjną:-) -
      po remoncie zostało nam całe 5m2.
      Służę adresem i informacją: kasia_sl@wa.home.pl

fokka
      • Gość: TOMEK Re: Płytki OPCZNO IP: *.nyc.rr.com 08.03.04, 04:04
        Czesc mozesz podac mi ten adres Dzieki Tomasz
        • fokka Re: Płytki OPCZNO 08.03.04, 09:16
          Adres już podany: kasia_sl@wa.home.pl