Dodaj do ulubionych

remont łazienki - jaki koszt?

05.01.11, 09:44
przymierzam się do remontu łazienki i żeby nie obudzić się z ręką w nocniku próbuję to jakoś zaplanować, także finansowo. Łazienka jest mała (jakieś 1,7x2) obecnie cała pokryta kaflami - do skucia, do wymiany będzie wanna, umywalka i wc. Konieczne będzie też przenisienie gniazdek elek. i obudowa pionu wod-kan. (płytami na które pójdą potem kafle). Możliwe że konieczne będzie usunięcie warst farby z sufitu i położenie gładzi.
Ile to może wszystko kosztować? Ja wiem że dużo zależy od ceny wyposażenia, ale zakładam że będzie to średni standard. Ile może kosztować fachowiec (Warszawa) i jak długo trwa taki remont? Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami.
Obserwuj wątek
    • mcgiber Re: remont łazienki - jaki koszt? 05.01.11, 10:40
      Na Pomorzu (nie Trójmiasto) ok 3000
    • kalia2010 Re: remont łazienki - jaki koszt? 05.01.11, 11:21
      Hej! Ja w wakacje robiłam remont całej łazienki i wc: łazienka wymiary 1,4x1,5m, wc około 1x1m. Skuwaliśmy kafle ze ścian i podłóg, wymiana całej instalacji, kabina zamiast wanny, koszt całego remontu wraz z całym wyposażeniem około 10 tys. Mieliśmy tanią robociznę bo po znajomości było tylko 35zł za m2.
      • Gość: abc Re: remont łazienki - jaki koszt? IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.11, 12:28
        Hej! Ja w wakacje robiłam remont całej łazienki i wc: łazienka wymiary 1,4x1,5m, wc około 1x1m. Skuwaliśmy kafle ze ścian i podłóg, wymiana całej instalacji, kabina zamiast wanny, koszt całego remontu wraz z całym wyposażeniem około 10 tys. Mieliśmy tanią robociznę bo po znajomości było tylko 35zł za m2.
        tak i wszystko za 800-900 stówek?haha.Ktoś musiałbyć na"głodzie"
        --
        • Gość: Harimex Re: remont łazienki - jaki koszt? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 21.04.11, 09:44
          Witam
          Zapraszam do zapoznania się z ofertę na www.wyposazenielazienki.com.pl Znajdziecie tam kompleksowe wyposażenie do wszystkich łazienek polecam
    • laptopek24 OK 3 tysiaków. 05.01.11, 15:35
      Chociaż łazienka jest mała to koszt może być spory, choćby ze względu na przeniesienie gniazdek elektrycznych. Może będzie trzeba kuć.

Remont powinien jednak pójść szybko do 1 tygodnia, może krócej. Koszt ja bym wycenił na 3 tys. zł.

Ale możesz porównać koszty np. odwiedzając Favore.pl
      www.favore.pl/cat10152410_lazienki.html
      Zorientujesz się co i ile kosztuje, aby nikt ciebie nie naciągnął.
      • jar.os Re: OK 3 tysiaków. 05.01.11, 23:27
        laptopek24 napisał:

> Chociaż łazienka jest mała to koszt może być spory, choćby ze względu na przeni
        > esienie gniazdek elektrycznych. Może będzie trzeba kuć.
        >
        > Remont powinien jednak pójść szybko do 1 tygodnia, może krócej. Koszt ja bym wy
        > cenił na 3 tys. zł.
        >
        > Ale możesz porównać koszty np. odwiedzając Favore.pl
        > www.favore.pl/cat10152410_lazienki.html
        > Zorientujesz się co i ile kosztuje, aby nikt ciebie nie naciągnął.
        tydzień i pół ,3 tyś potwierdzam za samą robotę
        • Gość: zibi dawaj swoje namiary... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 12:43
          oczywiscie wystawiasz fvat i gwarancje na swoja robote?
          • jar.os Re: dawaj swoje namiary... 07.01.11, 09:37
            namiary chcesz na serio ? czy dla jaj?
      • Gość: x Re: OK 3 tysiaków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 09:48
        Nie wiem czy jeden tydzień wystarczy. Po skuciu starych kafli trzeba położyć nowy tynk, który musi wyschnąć, już samo schniecie trwa.
        • marko1971 Re: OK 3 tysiaków. 07.01.11, 16:41
          i do tego izolacje jeśli wiemy o co chodzi:))
          bardzo wątpię w ten tydzień
    • jarecki_2 Re: remont łazienki - jaki koszt? 06.01.11, 12:53
      około 5000 zł.
    • Gość: irek Re: remont łazienki - jaki koszt? IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.11, 23:46
      Witam myśle że cena 3000 tyś za robocizne jest niewygurowana.Myśle że remont potrwa ok 2 tygodni. Niedawno sam robiłem taki remont łazienki o podobnym metrażu tyle że bez kucia surowy stan, mnie wyniósł koszt ok 14 tyś robocizna + materiały łazienkie zrobiłem w kamieniu myśle że z dlatego taka cena. Wrazie czego mam super Fachowca do polecenia pana Adama super człowiek pomoże, doradzi:) jak potrzeba prosze napisać to dam numer:) Pozdrawiam i życze powodzenia
      • Gość: wojtek651 Re: remont łazienki - jaki koszt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 23:07
        Jeżeli ma być OK to 5000,- i 14 dni roboczych.A jeżeli partacko to 3000,- i dzieśsięć dni roboczych
    • jtryc Re: remont łazienki - jaki koszt? 08.01.11, 00:02
      Ceny robocizny zawsze są uznaniowe. Ekipy, które znam oceniają zwykle taki zakres na 3500-4500zł Do tego musisz doliczyć ceny urządzeń i okładzin ściennych. Jeżeli przyjmiesz np. wyżej pozycjonowane serie KOŁO, armatury Hansgrohe i którąś z wanien stalowych z podstawowej linii Kaldewei wyjdzie ci z 7-8 tysięcy. Koszt płytek to jakieś 2 tysiące (ładne i dobre i duże kosztują ok 130-170zł) cena mebli to 2-4 tysiące, w zależności od zakresu i standardu. Do tego grzejnik z osprzętem ok 1000zł i oświetlenie (500-1500)
      Te sprzęty podaję, bo je lubię i traktuję jako średni standard. Oczywiście każdy inny wybór będzie dobry - jeśli Ci się będzie podobał.
      Czas realizacji - co najmniej 2 tygodnie- jeśli nie będzie mebli zabudowywanych we wnękach, czy innych, robionych na wymiar. Krócej jest trudno, choćby ze względu na to, że z racji wielkości pomieszczenia pracę wykonuje 1 człowiek, może drugi mu pomaga, ale raczej na zewnątrz. (przygotowuje materiały itp)
      Pozdrawiam,
      Jacek Tryc
      tryc.pl
      • Gość: Mariusz firma Re: remont łazienki - jaki koszt? IP: *.retsat1.com.pl 09.01.11, 18:19
        HM tydzień czasu Dobre chciałbym mieć ruuchy byłbym bogaty . koszt roboocizny 3000 do 4000 , wszystkie łazienki w blokach są małe 2/3 m/2 a ogrom prac jest wielki , 2 tyg to bezieczny okres prac ale czasami trzeba poświecic wiecej czasu . W Polsce koszt robocizny zazwyczaj stanowi 1/3 ceny materiałów zwłaszcza w łazienkach . O ironio na zachodzie jest na odwrót .
    • ki.tek Re: remont łazienki - jaki koszt? 16.04.11, 11:52
      kocham Cie wawiankaja
    • Gość: MagdaMigdd Re: remont łazienki - jaki koszt? IP: *.murator.com.pl 21.04.11, 12:50
      Zdecydowanie polecam suoer fajny watek na forum muratora o lazienkach
      forum.muratordom.pl/showthread.php?100130-%C5%81AZIENKI-NASZE-!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka