Dodaj do ulubionych

Drzwi wewnętrzne firmy JAX

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 16:41
Czy ktoś ma drzwi tej firmy? Jak się sprawują?
Obserwuj wątek
    • Gość: Klaudia Re: Drzwi wewnętrzne firmy JAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 17:49
      Ja też chciałabym się czegoś dowiedzieć o drzwiach tej firmy.Interesuje mnie
      model SZAFIR.Będe bardzo, bardzo wdzięczna za opinie na temat tych drzwi.
      Troszeczke się boje ryzykować zakup bo są bardzo drogie.
      • pisak2012 Re: Drzwi wewnętrzne firmy JAX 12.09.14, 12:27
        Niestety muszę dołączyć do głosów krytycznych.
        Drzwi zamówione 2 kwietnia 2014 roku. Dzisiaj mamy 12 września, a drzwi wciąż nie ma...
        Czas realizacji zapisany w umowie? 7-9 tygodni.
        Po drodze były drzwi montowane z opóźnieniem pod koniec lipca. Okazało się, że mają wady i są źle spasowane (zawiasy do góry nogami). Na szczęście przytomny montażysta to wychwycił.
        Kolejny krok reklamacja. Drzwi po poprawie także były pęknięte. Na nowe czekamy.
        Oczywiście nikt nas o niczym nie informuje, nikt do nas nigdy nie zadzwonił, nie przeprosił za problemy.
        Od lipca mamy zamrożone ponad 5 tysięcy. Mieliśmy zdążyć z wymianą drzwi w sypialni przed narodzinami dziecka. Dziecko ma już trzy miesiące, a my ciągle żyjemy na kartonach - na drzwi czekamy z zamówieniem szafy na wymiar.
        Szczerze? Jeśli chcecie coś u nich robić, to lepiej do Klimka i Klusia uderzyć. Jax niestety okazał się firmą niepoważną...
    • Gość: wirk Drzwi firmy JAX IP: *.crowley.pl 20.04.04, 09:58
      Tylko popycham do góry. Może ktoś jednak ma doświadczenie z drzwiami JAX?
      • Gość: goja Re: Drzwi firmy JAX IP: 217.17.46.* 20.04.04, 12:07
        Ja kupowalam u nich kasety do drzwi suwanych firmy VIM
        I mam jak najgorsze doswiadczenia w kontaktach z ta firma. Kasety otrzymalam
        zdekompletowane podnad dwa misiace zajelo mi wypraszanie u firmy dostarczenie
        brakujacych elementow. Obsluga niemila.
        Ale moze drzwi maja dobre - nie wiem prosze tylko sprawdzac by wszystko przy
        nich bylo to co powinno byc.
        • Gość: BJ Re: Drzwi firmy JAX IP: *.play-internet.pl 13.01.14, 15:59
          Z całego serca odradzam współpracę z tą firmą!
          1. Dali sobie termin realizacji 12 tygodni, a w rzeczywistości wykonali usługę po 15! Gdy im zarzuciłem nie wywiązanie z umowy, zwrócili uwagę że jeszcze mieli "widełki" i uraczyli mnie niesamowitym rabatem w wysokości.... 2%.
          2. Na każdy mój e-mail z pytaniem kiedy realizacja, otrzymywałem odpowiedź że za tydzień (i tak przez parę tygodni).
          3. Faktury za wykonaną usługę nie mogę otrzymać od miesiąca, powtarza się sytuacja z pytań o realizację (a to nie odpisują na maila, a to Pani na urlopie, itp...).
          4. Drzwi są porządnej jakości i zostały szybko zamontowane (po tym jak już Panowie monterzy łaskawie przyjechali), ale za te pieniądze oczekuje się najwyższej jakości.
          • Gość: ja Re: Drzwi firmy JAX IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.14, 22:12
            A co możecie powiedzieć na temat ekipy monterskiej
          • Gość: KILI Re: Drzwi firmy JAX IP: 193.242.5.* 13.06.14, 17:31
            Niestety potwierdzam - u nas wyglądało to identycznie. Nie wiem tylko czy są tak nieudolni w planowaniu produkcji na stolarni, czy specjalnie oszukują na terminie realizacji, żeby z przetrzymywanych tygodniami zaliczek finansować funkcjonowanie swojej firemki

Oczywiście nie raczą sami z siebie poinformować, że jest opóźnienie. Trzeba wydzwaniać, poganiać, nie wierzyć, że drzwi będą za tydzień...

Upust za opóźnienie, gratuluję tych dwóch procent, u nas nic, nawet złamanego przepraszam - to buce.

Jeśli musicie to precyzyjnie skoordynować z innymi pracami wykończeniowymi np podłogą, listwami czy stolarką to dajcie sobie spokój.

Odradzamy bardzo mocno
          • pisak2012 Re: Drzwi firmy JAX 12.09.14, 12:26
            Niestety muszę dołączyć do głosów krytycznych.
            Drzwi zamówione 2 kwietnia 2014 roku. Dzisiaj mamy 12 września, a drzwi wciąż nie ma...
            Czas realizacji zapisany w umowie? 7-9 tygodni.
            Po drodze były drzwi montowane z opóźnieniem pod koniec lipca. Okazało się, że mają wady i są źle spasowane (zawiasy do góry nogami). Na szczęście przytomny montażysta to wychwycił.
            Kolejny krok reklamacja. Drzwi po poprawie także były pęknięte. Na nowe czekamy.
            Oczywiście nikt nas o niczym nie informuje, nikt do nas nigdy nie zadzwonił, nie przeprosił za problemy.
            Od lipca mamy zamrożone ponad 5 tysięcy. Mieliśmy zdążyć z wymianą drzwi w sypialni przed narodzinami dziecka. Dziecko ma już trzy miesiące, a my ciągle żyjemy na kartonach - na drzwi czekamy z zamówieniem szafy na wymiar.
            Szczerze? Jeśli chcecie coś u nich robić, to lepiej do Klimka i Klusia uderzyć. Jax niestety okazał się firmą niepoważną...
            • therepcak Re: Drzwi firmy JAX 20.06.15, 10:33
              A my osobiście polecamy. Może mamy szczęscie, bo nie spotkało nas nic z opisów poniżej.
              Robiliśmy drzwi wg indywidualnego projektu. Wyszły super, zamontowane były w styczniu, póki co jest wszystko ok.
              Z jednej strony pomalowali nam taką farbą po której można rysować krędą - młody mega zadowolony.
              My jesteśmy zadowoleni i polecamy.
              Michał
          • spodkow Re: Drzwi firmy JAX 08.07.15, 09:50
            Witam, niestety mam właśnie podobną sytuację dogadałam się z przedstawicielem, że drzwi będą wykonane w 6-8 tyg (bardzo nam zależało na czasie) oczywiście umowa musiała być standardowa (- tu głupota z naszej strony, że to podpisaliśmy) na 12 tyg. Po 14 tygodniach przyjechali Panowie zainstalować drzwi i ups są wypaczone, nie zamykają się a ościeżnice są nierówne. Monterzy sami się zorientowali, że tak być nie może drzwi zabrali i mieli zainstalować nowe po tygodniu, a potem po tygodniu a w tym tygodniu nawet określili termin i godzinę montażu, maż został w domu poczekał 2h i jak zadzwonił do JAXa to usłyszał, że nic nie wiedzą (znowu) a no i jednak drzwi nie dojechały więc będą za tydzień max dwa. Bardzo utrudniona komunikacja z tą firmą, traktowanie klienta na poziomie do momentu zapłacenia zaliczki a jak już zapłaciliśmy całość to nie mam pojęcia czy w ogóle drzwi dostane... My też właśnie spodziewamy się dziecka i chyba najgorsze w tej beznadziejnej sytuacji z tą beznadziejną firmą jest to, że dostarczają mnóstwo stresu... NIKOMU NIE RADZE ZACZYNAĆ WSPÓŁPRACY Z FIRMĄ JAX!
            • patrycjakoz Re: Drzwi firmy JAX 19.07.15, 11:39
              Moja mama 2 lata temu kupiła u nich drzwi. Jest zadowolona, a i drzwi same w sobie robia w jej domu wrazenie. Toteż popchnęło nas to do wzięcia pod uwage ich oferty. Wykańczamy wlasnie dom i tez sie zastanawiamy, bo maja akurat taki model, ktory idealnie wpisuje sie w nasz styl. Nie pamietam tylko jakiej firmy to drzwi, ale stoją na ekspozycji. Troche sie obawiam po tym co tu czytam, a z drugiej strony u mojej mamy nie było takich sytuacji. Fakt była tygodniowa obsuwka w w realizacji, ale to wszystko. Wiecej problemów nie było. Kusi nas mocno, jeszcze pomyślimy. Jak zamówimy dam znać ew. zainteresowanym :-)
              Patrycja
    • sylwia_0007 Re: Drzwi wewnętrzne firmy JAX 26.09.14, 20:18
      Polecam drzwi szklane, u mnie sprawdzają i prezentują się rewelacyjnie :)
      drzwiart.pl/drzwi/drzwi-szklane
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka