Dodaj do ulubionych

rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony???

09.01.11, 13:07

Co wybrać do następujących pomieszczeń:
1. łazienka - mamy spore okna i nie chcielibyśmy aby sąsiedzi nam zaglądali :-)...no ale tez nie chcemy miec ciemno bo nie po to są okna
2. sypialnie - nasza + 2x dzieci. Zwlaszcza w przypadku dziecięcych chciałabym uniknąć zasło, firanek itp czyli wszystkiego co zbiera kurz
3. salon + jadalnia - z obu pomieszczeń jest wyjście na taras i zakładam, ze przez 3 - 4 miesiące w roku (maj - wrzesien) bedzie się z niego czesto korzystać więc ma być wygonie
4. kuchnia i gabinet męża - tu nie musimy zaciemniac ale tak trochę odgrodzić się od wpadającego słońca

czy warto montować rolety na futrynach? czy raczej w "kasetach" na ścianach??
na co zwracać uwagę?
Obserwuj wątek
    • Gość: madzia Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.11, 10:27
      Cześć, też miałam podobny problem. Wiele zależy od wystroju wnętrza, charakteru mieszkania. Nie wszędzie komponować się będą równie dobrze wszystkie wymienione opcje. Warto wziąć pod uwagę takie kwestie jak wilgotność w pomieszczeniu (w przypadku łazienki b. ważne), a także np. w kuchni - tłuste opary kuchenne osiadające na osłonach, które przecież trzeba czyścić (1) ;)
      Mam kontakt do fajnej firmy - dojeżdżają do warszawy i okolic za darmo, doradzają i pokazują różne rozwiązania na miejscu. To ważne, bo ja np. nie wiem co znaczy "czy warto montować rolety na futrynach? czy raczej w "kasetach" na ścianach??" - czy chodzi ci o to czy nad oknem czy na samym oknie ta roleta ma być? To wtedy zależy - chcesz otwierać i uchylać swobodnie okno czy nie? :> Na samym oknie byłoby wygodniej wg mnie. Ale to kwestia indywidualna - wiadomo.
      OK, a ten kontakt, to rolety-decora.pl, tel. do Pana Piotra - 505 10 1982. Powodzenia!
    • vievior Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? 24.01.11, 14:58
      Ja po ostatniej wizycie na dziale dekoracji w Leroyu jestem pod wrażeniem rolet rzymskich. Naprawdę ciekawe rozwiązanie i pasuje właściwie do każdej aranżacji wnętrza. Zdecydowanie bardziej mi się podoba niż np. tradycyjne żaluzje.
      • black_maks Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? 27.01.11, 13:48
        To prawda, rzymskie są fajne, tylko bardzo drogie. Ale salon ma dzięki nim "to coś". Do kuchni i do łazienki jednak bym nie założyła...
        • rolety-decora.pl Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? 27.01.11, 14:01
          Proponuję spotkanie z doradcą firmy Decora System . Pomożemy w dobraniu odpowiednich osłon okiennych. Posiadamy w ofercie m.in.:
          · rolety materiałowe – wolnowiszące i kasetowe,
          · żaluzje aluminiowe, drewniane, bambusowe,
          · plisy,
          · rolety rzymskie, weneckie i austriackie,
          · verticale,
          · rolety zewnętrzne,
          · markizy,
          · moskitiery.
          Proponujemy wyroby wysokiej jakości, funkcjonalne, wykonane z wykorzystaniem nowoczesnych technologii, o niebanalnej stylistyce. Nasze wyroby charakteryzuje wysoka precyzja oraz estetyka wykonania.

Oferujemy setki tkanin o różnej przepuszczalności światła, wzorzyste, gładkie, tłoczone. Szeroka gama gatunków materiałów, pozwoli każdemu z Państwa na dobranie asortymentu dokładnie dostosowanego do Państwa potrzeb.

Jako producent oferujemy towar w konkurencyjnych cenach, bez doliczania prowizji.

Zapraszamy do kontaktu i bezpłatnego spotkania, podczas którego zaprezentujemy Państwu naszą ofertę, dokonamy pomiaru oraz wyceny wybranej przez Państwa opcji. W cenie zamówienia znajduje się serwis i gwarancja. Montaż wybranej opcji otrzymujecie Państwo gratis.

KONTAKT:
          Decora System
          www.rolety-decora.pl
          biuro@rolety-decora.pl

tel./fax (22) 773 40 96
          tel. kom. 505 101 982 oraz 606 585 922
          gg 33246088

• folk13 Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? 10.10.11, 21:36
          a ja uważam, że kuchnia i łazienka z roletami wygląda super. Drewniany Guzik szyje zupełnie inne rolety i zasłony, większość zdobiona jest ręcznie : www.drewnianyguzik.cba.pl/
          • Gość: Werra Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.12, 10:32
            Są różne rolelety rzymskie, jednak większość z nich (szczególnie te z firm wymienionych wyżej) jest zrobiona z tych samych materiałów, co zasłony, a więc tak samo jest siedliskiem kurzu. Osobiście odradzałbym. Najlepsze są żaluzje, ewentualnie rolety, ale nie robione z tych materiałów co zasłony.
          • samodzielny_bob Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? 20.01.12, 15:45
            Ja jestem fanką rolet rzysmkich i zamontowałabym je najchętniej wszędzie:D a tak na poważnie, to wydaje mi się, ze dobrze będą się sprawdzaly w kuchni i jadalni, prezentują się naprawdę estetycznie. Co do łazienki, nie mam pomysłu.
    • one-madamm Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? 23.01.12, 20:31
      Najlepszą ochronę przed nagrzewaniem dają rolety zewnętrzne i te proponowałabym do salonu, W kuchni i łazience można wybrać między żaluzjami a roletami materiałowymi jednak tu dylemat - Zaluzją regulujemy wpadanie światła jednak bardzo się kurzy. Dlatego dużo bardziej praktyczne są rolety materiałowe z jasnych, przepuszczających światło tkanin.

www.rolety-laki.pl
      • Gość: Antek Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.12, 11:49
        Bardzo fajnym rozwiązaniem są tez rolety dzień-noc www.roletex.pl/oferta/rolety-dzien-noc-krakow
        • Gość: Karol Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? IP: *.centertel.pl 17.03.13, 23:24
          Ja polecam rolety z firmy Roletex. Już 2 razy robiłem u nich zakupy i zawsze byłem zadowolony. Raz zamawiałem rolety zewnętrzne. Skusiłem się, bo dają gwarancję na 5 lat.
    • Gość: estera-rolety.pl Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? IP: *.jjs.pl 16.02.12, 22:32
      Witam,
      Jestem właścicielką firmy "Estera".
      Proponuję wszelkiego typu dekoracje i osłony okienne.
      Jeśli zamówi Pani (darmowy) pomiar. Pracownik przyjedzie pod wskazany adres z próbkami wszystkich proponowanych przez nas produktów, pomoże w wyborze rodzaju osłony, przygotuje wycenę na miejscu lub następnego dnia (mailem bądź telefonicznie).

Pozdrawiam i zapraszam,

www.estera-rolety.pl
    • Gość: Adam Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.12, 20:09
      Ja bym proponował zadzwonić do firmy Styl który prowadzi Pani Jola Szcześniak. Obsługa klienta jest znakomita i ceny niskie ze względu na daleką lokalizację od Warszawy(ok 20km) bo oba salony znajdują się w Wołominie. ale to moje przypuszczenie. Jeśli chodzi o miją opinię na temat tej firmy to jest ZNAKOMITA!
      • Gość: AniaR Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? IP: 213.134.163.* 01.06.12, 22:54
        Rolety rzymskie bardzo efektownie wyglądają szczególnie jeśli są połączone dwa materiały transparentny i grubszy zaciemniający. Bardzo ładny zestaw z panelami kupiliśmy z kolekcji www.leganna.pl
    • Gość: decorito.pl Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.12, 12:12
      Witam!
      Analizując opis, jakich osłon Państwu potrzeba, idealne wydają się być plisy:
      Plisa to nowoczesna osłona okienna, którą możemy opuścić również od góry, tworząc tzw zazdroskę. Wpuszczamy wówczas światło, a zasłaniamy, to co chcemy zasłonić ;]
      Plisy montujemy na skrzydłach. Możemy zastosować materiał nieprzezierny, lub delikatny, który będzie stanowił jedynie subtelną dekorację okna. Wygoda takiego rozwiązania - 100% - jest to mały produkt, więc nie obijamy ściany przy otwieraniu okna, co niestety zdarza się w przypadku kaset z roletami. Plisy możemy spokojnie odpiąć bez żadnych narzędzi i uprać w wannie lub pod prysznicem.

Jeśli chodzi o rozwiązanie montowane przed oknem - polecamy rolety rzymskie. Po zwinięciu zajmują dość mało miejsca a ich podciąganie jest o wiele mniej męczące nić żaluzji, przy których trzeba użyć siły. Rolety rzymskie w razie potrzeby możemy oddać do pralni. Koszt prania to ok 30 zł /szt

Zachęcam do kontaktu mailowego w celu orientacyjnej wyceny.
    • jack720 Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? 06.06.12, 17:49
      Witam prowadze bloga związanego z tematem wykańczania , budowy , domku i mam tam pare ciekawych artykułów serdecznie zapraszam www.rodzinnydomek.blogspot.com
    • Gość: Paweł Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? IP: *.xdsl.centertel.pl 10.06.12, 10:41
      www.studioogloszen.pl/ - to portal nieruchomości dla wymagających! Znajdziesz tam wszystkie istotne informacje związane z branżą nieruchomości. Sprawdź sam!
    • Gość: Kamila Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.12, 14:53
      Jeśli szukasz czegoś takiego to polecam może z Budvaru? Nie wiem czy zaglądałaś tam na ich stronie są oferty albo w sieciach franczyzowych. Mają sporo różnych produktów właśnie w tym temacie. Może warto sprawdzić. Ktoś kupował?
    • Gość: Anetka Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.12, 16:55
      Ja bym proponowała takie rozwiązanie: kuchnia i łazienka rolety wolno wiszące dzień-noc, do salonuprolety w prowadnicach, sypialnia w Twoim przypadku to chyba najlepsze będą żaluzje.
    • Gość: Agniecha Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? IP: *.ghnet.pl 27.06.12, 12:25
      My w naszym domu w jadalni i salonie mamy jedynie rolety zewnętrzne - zasłaniamy je jedynie kiedy nie ma nas w domu lub kiedy zapalamy światła ( żeby nie było nas widać z ulicy;). W ciągu dnia mamy piękny widok na ogród i pobliski park. Żadnych firanek nie zakładaliśmy, bo nie chcieliśmy zasłaniać naszych drewnianych okien. Jeśli ktoś dopiero zastanawia się skąd ma zamówić okna - polecam Budvar ze Zduńskiej Woli. Ja i mój mąż jesteśmy z nich bardzo zadowoleni.
      • Gość: Kamila Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.12, 14:15
        Witam!

Idealnym nowoczesnym rozwiązaniem są plisy. Zaletą plis jest to, że po zwinięciu zajmują mało miejsca. Jeżeli szukacie Państwo wysokiej jakości produktów z dziedziny dekoracji i osłon okiennych to warto sprawdzić ofertę na stronie allcool4u.pl. Można na niej dokonać samemu wyceny. Są to ceny ostateczne, bez ukrytych kosztów. Kolory produktów nie odbiegają od rzeczywistych. Sami z mężem niedawno przekonaliśmy się o tym.

• Gość: Edek Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? IP: *.ip.netia.com.pl 17.07.12, 08:47
      Polecam galerię dekoracji okiennych
      www.ekspertbudowlany.pl/artykul/id2233,rolety-i-markizy-okienne-przeglad
    • Gość: darez Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? IP: *.unknown.vectranet.pl 17.07.12, 13:34
      www.budujeko.pl#pwid=8ab033e18ff64d309b5c4522388051a7
      Od czego rozpocząć budowę domu energooszczędnego?" "Jakie okna i drzwi wybrać? "Jak prowadzić energooszczędny tryb życia?" "Jak dobrać instalację słoneczną?" - na te i inne pytania tylko w BudujEko.pl znajdziesz szczegółowe informacje.
    • Gość: Karola Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? IP: *.me 30.08.12, 13:15
      Bardzo dobrym rozwiązaniem sa rolety dzień-noc
      • zozumba Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? 05.12.12, 13:57
        zgadzam się z tym, że fajnym rozwiązaniem są rolety dzień noc. sama takie kupiłam w sobimexie i mam je w kuchni. sprawdzają się bardzo dobrze, także rozważam czy nie zamontować ich również w salonie i łazience:)
        • Gość: Paulina Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? IP: *.e-gco.pl 06.12.12, 10:17
          Co do rolet, jakoś nie jestem przekonana. W kuchni mam tradycyjne firany, chyba najbardziej mi takie odpowiadają. Zamawiałam ostatnio w sklepie firany.pl wraz z lambrekinem. Chyba jestem tradycjonalistką, bo nie lubię jakichś udziwnień.
      • Gość: dymek Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? IP: *.31.42.174.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.06.13, 19:19
        Popieram. ROLETY DZIEN NOC TO FAJNA SPRAWA. Pracuje jak roleta, a funcje jak zaluzja. W galerii na stronie www.roletysiejka.pl sa fajne zdjecia
    • Gość: tommo Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.13, 09:19
      Wszystko zależy od indywidualnych upodobań. Każde rozwiązanie ma swoje wady i zalety.
      Firany trzeba prać, rolety materiałowe wbrew pozorom też się kurzą i łapią brud, rolety zewnętrzne odcinają światło w 100%.
      Pozdro
      tommo
      zakladamy.blogspot.com
    • Gość: Medrys Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.13, 15:09
      Jasne rolety, wpuszczają sporo światła i w przeciwieństwie do żaluzji nie zbierają kurzy i pod żadnym kontem nie będzie dawało się zajrzeć do waszej łazienki :)
    • amaya Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? 04.04.13, 21:11
      Witam,
      polecamy firmę SUNSHINE z Warszawy:
      strona www.okienne-dekoracje.pl
      oraz na allegro:
      allegro.pl/listing/user.php?us_id=1312434
      • marcinpawlewski58 Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? 12.06.13, 13:24
        Mi na pewno pomogli ci z www.vertihor.pl
        Dostałem namiar na nich od innych znajomych i teraz sam jak komuś mogę poradzić to zawsze wspominam o tej firmie. Dobrałem sobie dzięki nim żaluzje i to oni sami mi doradzili niezłe rozwiązania, bo też miałem dosyć skomplikowaną sytuację i okna nie były standardowe.
        • michalsiejka Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? 12.06.13, 19:22
          Ja rowniez chetnie pomagam przy doborze systemu do okien. Nie tylko zaluzji, ale rowniez rolet zewnetrznych ;). Wiecej informacji na stronie.
          • Gość: todo Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.13, 10:56
            www.allcool4u.pl
            Dzięki tej stronie zdobędziemy cenne informacje odnoszące się do osłon okiennych. W chwili obecnej decyduje się na nie niesamowicie dużo osób. Z tego powodu powinniśmy zajrzeć na tą witrynę. Znajdziemy tam bowiem praktyczne porady, które będą pomocne przed kupnem rolet okiennych. Dowiemy się na przykład jak prawidłowo zmierzyć nasze okna, by dzięki temu kupić najlepsze rolety. Mamy możliwość także poznać cenę podobnej usługi. Nie będzie oprócz tego trudności ze skontaktowaniem się ze specjalistami z dziedziny osłon okiennych. W chwili obecnej takich ofert jest całkiem sporo i z tego powodu te informacje będą przydatne. Szczególnie, że dokładnie została tam zaprezentowana cała oferta.
    • Gość: Michnia Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.11.13, 13:53
      według mnie rolety na framugi. Wszystko dobrze kolorystycznie dobrane i będzie dobrze. W razie czego odezwij się do firmy debastor.com. Bardzo w porządku ludzie i ciekawie doradzają. Dzięki nim załatwiłem żaluzje drewniane i rolety materiałowe.
    • dzieciomania.com Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? 19.01.14, 19:59
      Zawsze tkanina doda uroku pomieszczeniom w domu! Wytłumi, ociepli i stworzy nastrój. Ale sposobów na ich upięcie jest wiele. Możemy zastosować karnisze, rolety rzymskie lub szyny aluminiowe. A także dużo innych dodatków i sposobów. Zapraszamy :-)
      • Gość: ulma Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.01.14, 13:04
        jestem wielką fanką rolet rzymskich! wyglądają bardzo nowocześnie i nadają wnętrzu szyku
        • Gość: Ninaaaa Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.07.14, 09:52
          Ja z też potwierdzam, rolety rzymskie są bardzo funkcjonalne i świetnie sprawdzają się w dekoracji okiennej. Nie mam firanek dzięki temu, a zawsze byłam ich miłośniczką.
          • Gość: Kaska Re: rolety, rolety rzymskie, żaluzje, zasłony??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.07.14, 16:56
            Mi zawsze się podobały rolety rzymskie, ale znajomi, którzy mają mówią ze trzeba je często wycierać bo widać kurz. Więc chyba sobie daruje. Widziałam świetne rolety materiałowe w dampex.pl/rolety-materialowe/ i czekam tylko na odpowiedni kolor, ktory zamowilam.
            • Gość: baśka Rolety z Roletexu IP: 62.244.157.* 07.07.14, 21:38
              Zdecydowanie rolety. Zasłon pozbyłam się przed laty. W jednym pokoju mam też plisy, ale jakość preferuję rolety - ładnie wyglądają i są praktyczne. Kilka lat temu kupiliśmy je w firmie Roletex i nie zamieniłabym ich na żadne inne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka