Dodaj do ulubionych

co na podłogę

20.02.11, 21:09
Witam,
mam takie pytanie:

otwieram sklep, 60m kw, ogrzewanie podłogowe, na wierzchu goły beton.
Szukam czegoś na podłogę, w miarę praktycznego i taniego, jako rozwiązania tymczasowego.
Wykładzina elastyczna lub dywanowa i nie mogę się jakoś zdecydować.
Czy konieczne jest przyklejanie klejem wykładziny na ten czas, ok. rok?
Lokal ma kształt prostokąta.
Za jakiś czas planuję płytki, ale to niestety musi jeszcze poczekać.
Uprzejmie proszę o radę. Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: co na podłogę 20.02.11, 22:16
      Wykładzina, która spełni wymogi użytkowania w takich pomieszczeniach (sklep) zaczyna się od 40-50 złm2 (komfort), połóż panele, za 50 zł/m2 kupisz znośne panele i położysz a sprzątanie nie porównywalnie szybsze a co za tym idzie tańsze. Tanie panele wytrzymają rok spokojnie i będzie wyglądało lepiej niż wykładzina po przemarszu 30-40 par butów w słotny dzień no i wypadało by wyprać co jakiś czas, panele lecisz mopem i z baśki. Zniszczy się panel, masz jak tanio wymienić pojedyncze sztuki, wykładzinę zrywasz całą i kupujesz nową. Nie warto kupować wykładziny. Nie wiem oczywiście co to za sklep w jakim miejscu, czyli kto i skąd do sklepu wchodzi....
      • gargutka Re: co na podłogę 20.02.11, 23:33
        Dziękuję.
        Niestety, panele odpadają, sklep jest z ekskluzywną bielizną damską, obcasy na panelach... bałabym się, że któraś klientka pewnego dnia po prostu klapnie na tyłek. Noszę szpilki, więc wiem, o czym mówię.
        Wejście do sklepu jest bezpośrednio z ulicy.
        • cyklina-klimkiewicz Re: co na podłogę 21.02.11, 06:10
          Radzę położenie mozaiki przemysłowej i jej olejowanie. Skoro jest dobra w dyskotekach i innych miejscach użyteczności publicznej, to zadowoli i ciebie. Można wybrać jakąś dębową, lub z egzotyków. Olej radzę wybrać taki bez wosku jak np Bona Carl`s 90. Łatwa konserwacja, użytkowanie bez żadnych problemów, super wygląd modny i do ekskluzywnych produktów będzie odpowiedni. Takie wyposażenie sklepu jest ładne,modne i wygodne, i tańsze niż lakierowanie. Trochę drożej wyjdzie niż wykładzina, ale nie będzie wymagać dodatkowej wymiany. B.Klimkiewicz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka