minuszka
06.04.11, 09:57
Sluchajcie, poszukuje ekipy ktora na wiosne zrobi mi ekstra poprawke ocieplenia dachu.Problem opisywalam juz w tym poscie:
forum.muratordom.pl/post30544...light=#3054454
doszlam do wniosku ze nie bede poprawiac tego ocieplenia, bo napewno jest to wina zlej izolacji, (w lato na pddaszu jest upal a zima mrozno), szkoda rujnowac cale mieszkanie-poddasze.Sprawa powtarza sie juz teraz chociaz nie ma jeszcze zimy.Postanowilam ze trzeba zdjac blachodachowke i obejrzec ocieplenie, ewentualnie poprawic (mysle o plycie OSB lub deskowaniu), potem spowrotem zalozyc blachodachowke(choc nie wiem, czy da sie ja odzyskac,bo juz przez te kilka lat sie ulozyla).Zdaje sobie sprawe z kosztow, ale jesli tego nie zrobie straty ciepla a co za tym idzie pieniedzy beda po kilku latach wyzsze niz cala naprawa.No chyba ze zle mysle.Dlatego poszukuje kogos solidnego, kto sprawnie mi to zrobi, najchetniej jakiego "speca" z fiorum,bo wiem ze tacy sa.Moze ktos z Was mial taki problem i wie jak mozna go rozwiazac mniej inwazyjnie?Moze docieplenie ekofiber lub granulatem?