Dodaj do ulubionych

malowanie kafelków

07.05.11, 00:32
zastanawiam się nad pomalowaniem kafelków w łazience. Nie chce mi się po raz kolejny robić syfu w domu tłukąc te stare. Poza tym jest to szybsza metoda, rach ciach i gotowe.
Macie jakieś rady? Sprawdzonych producentów farb i podkładów?
Obserwuj wątek
    • Gość: loteria Re: malowanie kafelków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.11, 09:53
      malowanie kafelkow to swietny pomysl, do zalet o ktorych wspomniales mozna dodac jej niski koszt i mozliwosc szybkiej zmiany koloru gdy nie spodoba sie on zonie lub sasiadom, popytaj w sklepie, tam maja mnostwo farb do malowania glazury, aby jeszcze obnizyc koszty calej operacji i maksymalnie skrocic czas oczekiwania oczywiscie wybierz lakier najtanszy i szybkoschnacy
    • Gość: hans Re: malowanie kafelków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.11, 10:15
      sprawdzony system (10 lat na płytkach ceramicznych ściennych) :
      - przygotowanie podłoża = papier ścierny "60" + "180"
      - dwie warstwy farby śnieżka beton posadzka (1l = ok.24zł = ok.8m2)
    • Gość: asa Re: malowanie kafelków IP: *.realestate.net.pl 07.05.11, 17:53
      Na tym forum w dziale wnętrza mieszkań są osoby które malowały płytki.
      Zamieściły zdjęcia i dzieliły się informacjami, tam poszukaj np. wątek machacha, rosiczka.
      • kottadeusz Re: malowanie kafelków 07.05.11, 21:02
        asa wątek machacha czytałam, stąd pomysł z pomalowaniem płytek.
        A dałoby rade machnąć też podłogę? Jak jest z trwałością takiego "malunku". Małował ktoś kafle podłogowe?
        • kottadeusz Re: malowanie kafelków 07.05.11, 21:03
          mi w castoramie powiedziano, że najpierw na płytki(ścienne, nie wiem jak z podłogą) położyć grunt szczepny a potem malowac beckersem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka