ventura29 23.05.11, 21:08 witam mam zamiar robic remont mieszkania.w pokojach mam tapete i popękane sciany.moze mi ktos doradzic co najlepiej nalozyc na sciany zeby pare lat wytrzymaly bez pęknięc?wtopic siatke i na to gladż!? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hans Re: wykonczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 09:45 magnat pergameno Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_pszoniak Re: wykonczenia 24.05.11, 09:54 siatka to podstawa, ja starałem się ukryć wnękę po grzejniku i z jednej strony nie dałem siatki i mam teraz tam rów mariański Odpowiedz Link Zgłoś
graiyetea Re: wykonczenia 24.05.11, 15:30 Siatka to podstawa, żeby ściany nie pękały. Dla pewności zamiast zwykłej gładzi potraktowałbym to Uniflotem. Łatałem kilka lat temu dziurę w GK po drzwiach, których już tam nie ma i z tego co mi wiadomo to do dzisiaj nie ma śladu. Odpowiedz Link Zgłoś
maki-chan Re: wykonczenia 25.05.11, 20:06 trzeba też jakoś załatać pękniecia.siatka i gładź to dobre rozwiązanie. polecam gładzie sopro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek-dortmund Re: wykonczenia IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.11, 20:42 ciekawym rozwiazaniem jest tzw. obiektvlies, czyli tapeta z tekstylnymi wloknami o strukturze papieru. Taka niezwykle wytrzymala na napiecia tapete klei sie specjalnym klejem i otrzymuje gladka powierzchnie. Jest naprawde swietna alternatywa do szpachlowanych scian. Odpowiedz Link Zgłoś