Gość: iwona IP: 193.201.167.* 13.05.04, 08:31 witam poproszę o opinię użytkowników tychże pralek zamierzam jedną z nich kupić i gdyby nie cena Whirpoola-ok 2,3 tys nie byłoby dylematu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zuzia Re: pralka BRANDT CZY WHIRPOOL? IP: *.dialup.medianet.pl 13.05.04, 15:21 Witaj, Mam Whirpoola od 3 lat, pakowaną od góry i kosztowała około 1000 zł. Działa sprawnie i bez zarzutu. Żaden Zając z calgonem jeszcze do niej nie musiał zaglądać ;)) Pozdrawiam - Zuzka Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: pralka BRANDT CZY WHIRPOOL? 13.05.04, 18:33 Gość portalu: iwona napisał(a): > zamierzam jedną z nich kupić i gdyby nie cena Whirpoola-ok 2,3 tys nie byłoby > dylematu > pozdrawiam to "szosty zmysl" jest? Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: pralka BRANDT CZY WHIRPOOL? 14.05.04, 07:33 Gość portalu: iwona napisał(a): > witam > poproszę o opinię użytkowników tychże pralek > zamierzam jedną z nich kupić i gdyby nie cena Whirpoola-ok 2,3 tys nie byłoby > dylematu > pozdrawiam Przeczytaj najpierw wątki o cudownym whirlpoolu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=11562420&a=11604376 Jak będziesz chciała to prześlę ci zdjęcia mojego szmelcwhirlpoola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: pralka BRANDT CZY WHIRPOOL? IP: 193.201.167.* 14.05.04, 08:56 dziękuje wszystkim za odpowiedzi byłam wczoraj w Euro Agd Rtv zdecydowałam sie na Brandta WTC0951-chyba(obroty max 900) kusiła mnie siedmioletnia gwarancja przy Whirlpoolu, ale cena zdecydowanie nie zachęcała poza tym funkcje niemal identyczne a Whirlpool...tak to ten szósty zmysł:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: pralka BRANDT CZY WHIRPOOL? 14.05.04, 09:53 Gość portalu: iwona napisał(a): > dziękuje wszystkim za odpowiedzi > byłam wczoraj w Euro Agd Rtv > zdecydowałam sie na Brandta WTC0951-chyba(obroty max 900) > kusiła mnie siedmioletnia gwarancja przy Whirlpoolu, ale cena zdecydowanie nie > zachęcała > poza tym funkcje niemal identyczne > a Whirlpool...tak to ten szósty zmysł:) > > pozdrawiam > napisz za jakiś czas jak ci się sprawuje ten Brand Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rsad Re: pralka BRANDT CZY WHIRPOOL? IP: *.pbks.pl 14.05.04, 14:56 > dziękuje wszystkim za odpowiedzi > byłam wczoraj w Euro Agd Rtv > zdecydowałam sie na Brandta WTC0951-chyba(obroty max 900) > kusiła mnie siedmioletnia gwarancja przy Whirlpoolu, ale cena zdecydowanie nie > zachęcała > poza tym funkcje niemal identyczne > a Whirlpool...tak to ten szósty zmysł:) > > pozdrawiam Miałem Brandta 1200 obr ładowanego od góry. Przeciekał przez pokrywę. Serwis w Szczcinie był tragicny, nie dał sobie rady, a potem czekałem miesiąc na decyzję o wymianie - konieczna była interwencja Dyrektora Brandt Polska w serwisie centralnym Brandta (reakcja serwisu nastąpiła w ciągu 2 godzin). Odradzam. rsad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: pralka BRANDT CZY WHIRPOOL? IP: 193.201.167.* 14.05.04, 15:19 o kurde nie pocieszyłes mnie mam jednak nadzieję, że to był jednostkowy przypadek nie chce mi się już szukac poza tym, rzadko która pralka ma tak małe zuzycie wody- 42 litry znalazłam Amicę, która ma zużycie wody 39 litrow, ale o wiele mniejsze obroty- 600/min i jest tradycyjnie otwierana a moze macie jakies typy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: pralka BRANDT CZY WHIRPOOL? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 17:27 mam aristona , 4 lata temu byl hitem , tzn nowoscia margarita czy cus?? popsul sie dwa razy na gwarancji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quaz Re: pralka BRANDT CZY WHIRPOOL? IP: *.ssmb.com 19.05.04, 21:32 nie chce krakac, ale przeplacisz zdrowo w EuroRTV AGD. ceny maja z ksiezyca... to ma byc zakup za gotowke czy na raty? popatrz tutaj -> www.agdrtv.com.pl mysmy qpili Electrolux 1220N Solution. cena byla nizsza o prawie 1000PLN od tej w Euro... Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: pralka BRANDT CZY WHIRPOOL? 14.05.04, 17:36 Nie podniecaj się tymi 39l :) Producenci dostosowując się do wymagań klientów takich jak Ty (zdecydowana większość) zeszli z zużyciem wody do tego stopnia, że w niektórych płukanie trzeba nastawiać dwa razy. Gdyby mieli obowiązek podawania klasy płukania to zużycie wody w żadnej pralce 5-kilowej nie zeszłoby poniżej 60l. To jest po prostu manipulacja klientem. Robią nas w ciula. Jeżeli koniecznie ma to być pralka z góry ładowana to proponuję: -Bosch -Siemens -Zanussi -elektrolux -AEG Ktoś wspomniał o Candy. Z daleka od pralek tej firmy ładowanych z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: pralka BRANDT CZY WHIRPOOL? IP: 193.201.167.* 17.05.04, 09:27 uwierz, nie podniecam sie pralką, ani jej litrami znam przyjemniejsze sposoby Bosch, Siemens, AEG- sprzęt z górnej półki pewnie nie pomyslałeś, że nie każdego na taki stać Elektrolux-korzystam od kilku lat...znam gorsze, ale rewelacja żadna Zanussi- nie wypowiem się, bo mam znam ich sprzęt jedynie jeśli chodzi o lodówki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: pralka BRANDT CZY WHIRPOOL? 17.05.04, 18:20 Gość portalu: iwona napisał(a): > Elektrolux-korzystam od kilku lat...znam gorsze, ale rewelacja żadna Gość portalu: iwona napisał(a): > Elektrolux-korzystam od kilku lat...znam gorsze, ale rewelacja żadna Żadna rewelacja? No to w takim razie spróbuj sobie wyobrazić jak pracuje sprzet o co najmniej jedną klase gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: pralka BRANDT CZY WHIRPOOL? IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 27.05.04, 08:08 Mialam rozne sprzety. Whirpool wprawdzie mi sie nie zespul, ale pranie okropne. Nigdy w zyciu juz nie kupie pralki tej od gory ladowanej- niektore rzeczy trzeba prac po 2 x.Tylko pralki bebnowe. Kto ma malo pieniedzy niech kupuje drogie rzeczy. Bosch jest swietny.Taki glupi mlynek do kawy, po pare razy dziennie uzywany , nie chce sie od lat zepsuc, przedtem te tanie wysiadaly bez przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzdyl Re: pralka BRANDT CZY WHIRPOOL? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 12:31 MIELE! Jedynie to zasługuje na miano PRALKI. Mam, kupiłem okazyjnie (wyprzedaż z wystawy za 3600 zł, przecenioną z 5400) R E W E L A C J A ! ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: pralka BRANDT CZY WHIRPOOL? IP: 193.201.167.* 25.05.04, 08:53 i kupułam nie Brandta(podobno firma pada i moze byc, ale nie musi problem z serwisem za jakiś czas), nie Whirlpoola(bo i drogi i rozreklamowany i sporo złych opinii usłyszałam), nie Amikę(mimo, ze małe zużycie wody w niektorych modelach), a Electroluxa( bo dostalam dobrą cenę, ma małe zuzycie wody,ma niezłe funkcje i delikatnie wyglada) także nie zdam relacji jak sprawuje się Brandt- przykro mi ant777 zayzayer- teraz musze Ci wierzyć:) pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś