Gość: qwert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 17:09 czy jest cos innego od tych okropnych szerokich półokrągłych metalowych listew? ma być dyskretne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pimienta Re: ???łączenie gresu z panelami????? 20.05.04, 21:50 Ja mam takie metalowe coś (mogą być w kol. srebrnym lub złotym), ale jest bardzo wąskie, jakieś 2 mm. Prawie niewidoczne. Jak się nazywa, to nie wiem, ale w sklepach specjalistycznych na pewno będą wiedzieć. Dodam, że w wielu miejscach granica między panelami, a kafelkami jest w kształcie łuku i ten metalowy łącznik można wygiąć jak się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phooryz Re: ???łączenie gresu z panelami????? IP: *.os.kn.pl 21.05.04, 01:53 Sa tez aluminiowe listwy polokragle i plaskie pokryte laminatem w kolorze paneli. Troche drozej, ale znacznie dyskretniej :) Wlasnie takimi - debowymi i sosnowymi - bede laczyl gresowa podloge w kuchni i przedpokoju z panelowymi podlogami w pokojach. Do nabycia w kazdym baumarkecie. Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Re: ???łączenie gresu z panelami????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 11:32 kłaśćnajpierw panele czy gres, czy nie ma znaczenia?pasowałoby mi naj1 gres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j0anna Re: ???łączenie gresu z panelami????? IP: 194.196.228.* 21.05.04, 11:40 ja ma taka zlota mosiezna listwe w ksztalcie litery T o szerokosci chyba 1 cm. Sa tez srebrne. Dlugosci tez sa rozne, chyba 1 m, 2 m, 2,5 m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bor Re: ???łączenie gresu z panelami????? IP: 217.153.114.* 21.05.04, 13:48 Zamiast jakichkolwiek listew, na połaczeniu paneli i terakoty użyłem korka. Włożyłem pomiędzy oba materiały paski korka o grubości 5 mm. Wygląda bardzo dyskretnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phooryz Re: ???łączenie gresu z panelami????? IP: *.os.kn.pl 21.05.04, 14:08 Sęk w tym, ze wypelniajac korkiem musisz miec rowniutenko przyciete plytki i panele, bez zandych nierownosci, bo wszystko bedzie widac. W przypadku listew aluminiowych, zarowno srebrnych i zoltych, jak i laminowanych, kolejnosc kladzenia podlogi zalezy od rodzaju mocowania listew - podjedz do baumarketu i poradz sie sprzedawcow na dziale z panelami. Na pewno Ci pomoga! Pozdr!!! Odpowiedz Link Zgłoś