Dodaj do ulubionych

testy owu a prolaktyna

27.12.06, 17:35
Mam pytanko do tych, które miały/mają za wysoką prolaktynę i stosują testy
owu - czy wychodzą Wam 2 krechy? Mi nie wychodzą i zastanawiam się, czy to
może być przez prolaktynę - owu mam - bo monitorowałam cykl, progesteron w 2
fazie cyklu też wskazuje na owulacje - śluz również - w sumie wszystko
wskazuje na owu tylko nie te testy - czy za wysoka prolaktyna może hamować
sam pik lh (i dlatego testy owu nie wychodzą) jednocześnie nie hamując
owulacji?
Obserwuj wątek
    • ae_iwona_83 Re: testy owu a prolaktyna 27.12.06, 18:12
      pik LH i owulacja są ze sobą jednoznacznie powiązane - istnienie jednego jest
      dowodem na istnienie drugiego

mi wyszla ostatnio kreska na owu, choc mialam wysoka prl, ona blokuje owu choc
      nie zawsze (podejrzewam ze w dniu badania byla u mnie wysoka ale zwiekszylam
      dawke tak ze do owu juz byla ok)

jesli na monitoringu masz potwierdzone owu to spokojnie, dodatkowo jeszcze masz
      wysoki progestron wiec jest wszystko ok

moze po prsotu masz wadliwa serie testow, lub popelniasz jakis blad przy ich
      wykonaniu

pik lh trwa bardzo krotko i mimo ze w ulotce pisze zeby testowac co dwa dni
      najczesciej robi sie to co 24 h a niektorzy nawet co 12 h radza....pewnie
      przegapilas ten moment na tescie
    • mary78 Re: testy owu a prolaktyna 27.12.06, 19:32
      ech robiłam 2 miesiące - 2 różnymi testami - w zeszłym miesiącu odpuściłam, za
      to zbadałam hormony i wyszła ta prolaktyna - no nic nauczyłam się za to przez
      te 3 miesiące obserwować śluz - co u mnie nie było trudne bo zmienia się jak w
      encyklopedii - no nic, nie wiem czemu te testy nie wychodzą, testowałam co 24h,
      nawet wtedy jak robiłam monitoring i pęcherzyk pękł a test niczego nie wskazał
      wcześniej - myślałam że może ta prolaktyna powoduje że tego lh jest za mało
      żeby test go wykrył. Zobaczymy co będzie w tym miesiącu, choć zaczęłam brać
      castagnus - więc pomiar nie będzie taki sam jak wcześniej, bo z obniżaną
      prolaktyną, ciekawe czy wyjdą w końcu 2 krechy. Te 2 krechy powinny być dzień
      przed ostatnim dniem śluzu płodnego prawda?
      • sylwia19791 Re: testy owu a prolaktyna 27.12.06, 22:00
        mary, ja mam podobnie robiłam monitoring i owulacja potwierdzona a na testach
        nicsad( nie wiem czemu???
        • mary78 Re: testy owu a prolaktyna 28.12.06, 01:33
          no właśnie sad(
          A z tą prolaktyną to generalnie chodzi o to że może hamować wzrost pęcherzyka i
          powodować brak owu czy coś jeszcze niefajnie dla ewentualnego zaciążenia robi?
          (No bo owu mam, przynajmniej praktycznie, bo teoretycznie nie mam smile).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka