Dodaj do ulubionych

drzwi - ościeżnica

08.10.11, 23:16
witam, mam taki problem-posiadam w mieszkaniu (w bloku) drzwi wejściowe wewnętrzne i zewnętrzne i znajdują się one tak jakby na jednej ościeżnicy. Problem jest taki, ze chcę wymienić tylko drzwi wejściowe zewnętrzne a wewnętrzne zostawić!!! a Pan który ostatnio u mnie był w sprawie pomiaru drzwi powiedział, że nie da się zamontować nowych drzwi zewnętrznych bez wyrzucenia całej ościeżnicy(razem z drzwiami wewnętrznymi) co o tym myślicie ?? a może jest możliwość przecięcia tej ościeżnicy w połowie i zostawienia starych drzwi wewnętrznych ??
Obserwuj wątek
    • Gość: agajav Re: drzwi - ościeżnica IP: *.eia.pl 09.10.11, 15:28
      nikt nie pomoże... ???? :(
      • Gość: gość Re: drzwi - ościeżnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 18:43
        Mam tak samo w mieszkaniu, poprzedni właściciel zamontował dwie pary drzwi zewnętrznych w celu maksymalnego wyciszenia i to rozwiązanie mi się podoba .... poza faktem, że zewnętrzne drzwi wewnątrz mieszkania są bardzo brzydkie obite jakąś pianką wyciszającą, która się targa i chciałem je wymienić zostawiając te zewnętrzne drzwi zewnętrzne bo te są całkiem OK. Niestety futryny tych drzwi są zespawane i pan od wymiany drzwi powiedział, że trzeba będzie wykuć całą futrynę ... nie da się wykuć tylko części:/ Podejrzewam, że u Ciebie jest tak samo, więc albo zostawiasz tak jak jest albo wykuwasz całą futrynę i montujesz pojedyncze drzwi. Ciekawe gdzie ja znajdę drzwi, które dają takie wyciszenie jak te dwie pary razem co mam teraz :/
    • jarecki_2 Re: drzwi - ościeżnica 10.10.11, 17:37
      A po co likwidować futrynę? Zamów samo skrzydło u wytwórcy drzwi i zamontuj na starej futrynie.
      • robert_antczakxyz Re: drzwi - ościeżnica 28.10.11, 10:01
        Tak się nie da każdy producent robi tylko komplety w tego typu drzwiach i raczej nie zabezpieczałyby przed niczym. Owszem można dopasować skrzydło u stolarza, ale pozostaje niezałatwiona kwestia zabezpieczeń antywłamaniowych i dźwiękoszczelności.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka