Dodaj do ulubionych

okna plastikowe

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.04, 14:37
Bardzo proszę o pomoc w wyborze okien plastikowych. Jest tyle firm
oferujących swoje usługi,a ja nie mam o tym zielonego pojęcia na co zwrócić
uwagę. A może ktoś by mi polecił jakąś sprawdzoną firmę
Obserwuj wątek
    • Gość: andrzej Re: okna plastikowe IP: *.chello.pl 30.05.04, 02:26
      Ja bralem okna na ramie Gellan (cztery komory) - sa ladne i praktyczne.
      • longwehicle Re: okna plastikowe 31.05.04, 07:09
        Witaj!!
        Co trzecie okno zamontowane w 2003 roku w Polsce,było wykonane z profilu firmy
        Aluplast.Bez komentarza!!.
    • Gość: GRZEGORZ Re: okna plastikowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 13:27
      Jeśli masz wybór pomiędzy aluplastem a gealanem czterokomorowym ,zdecydowanie
      polecam gealana.Producentów jest bardzo dużo.Niewiem skąd piszesz więc trudno
      mi wskazać sprawdzoną firmę.Powodzenia
    • Gość: WM Re: okna plastikowe IP: *.radomsko.sdi.tpnet.pl 04.06.04, 09:19
      Są okna o zwiększonej sztywności 5-komorowe, produkcji Thyssen Okna SA w
      Zduńskiej Woli. Obok normalnowymiarowych są ze zwiększoną grubością ram i
      ościeżnic (85mm i 76mm - tzw.Prestige) Wyglądają b. solidnie. Można rozważyć.
      Są informacje na www.
      • Gość: Mirek Re: okna plastikowe IP: 193.193.181.* 02.08.04, 15:07
        Odradzam Thyssena Zduńska Wola - okna moze i nienajgorsze, ale firma
        beznadziejna, od dostarczenia rok czasu czekałem na usuniecie usterek...
    • Gość: leo3 Re: okna plastikowe IP: *.pro.gdansk.sint.pl 04.06.04, 14:55
      THERMOPLAST. maja trzy, cztero i pieciokomorowe - \wszystkie maja najlepsze
      okucia, czyli Winkhausa.
      Ja wybralem czterokomorowe typu Baron- do konca czerwca promocja..
      dealerów regionalnych znajsdziesz
      www.thermoplast.pl
      • busstop Re: okna plastikowe 07.06.04, 06:46
        THERMOPLAST ma denną stronę internetową, ale okna całkiem przywzoite, przy czym
        są to także okna z górnej półki cenowej, jeśli chodzi o pvc. jeżeli ktoś
        sugeruje się tylko ceną, na pewno znajdzie wiele tańszych. jeżeli ktoś woli
        solidny produkt i gotów jest za to zapłacić - wybierze Thermoplast i tym podobne

nie należy zapominac , ze równie ważny jest montaz. to może sie zdarzyć także w
        Thermoplascie, gdzie montażu dokonuja podwykonawcy, często niezłe patałachy. na
        korzyść Thermolpastu przemawia jednak brak ograniczania gwarancji w przypadku
        montazu indywidualnego (niektóre firmy własnie gwarancję uzależniają od tego,
        czy kliencie montują stolarkę na własną rekę, czy korzystają z ich - nazwijmy
        to - firmowego montażu). dlatego polecam montaż indywidiualny przez solidnego
        murarza, na spokojnie, z zaleceniami instrukcji montażu i przy użyciu
        porządnych narzędzi (poziomice itp). koszt porządnych okien Thermoplastu wraz z
        tańszym zazwyczaj montażem własnym bedzie zwykle podobny do konkurencji.

• life2 Re: okna plastikowe 14.07.04, 16:26
      THYSSEN to profil i ma go kilka firm dealerskich a takze producentów jak
      np.Thyssen Okna ze Zdunskiej Woli maja chyba duzo biur handlwoych w całej
      Polsce.Z tego co wyczytałem na ich stronie to maja profile AD3 komorowe
      Delux 4 komorowe Prestige 5komorowe Lord 5 komorowe.Okucia Roto.takze jesli
      interesuje Cie Thyssen to moze warto było by pooglądac ich stronke.Ja mam kilku
      znajomków którzy akurat w Thyssen Okna zamawiali i nie narzekja ...
    • Gość: jap A w jakiej miejscowości? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.07.04, 20:15
      To dosyć istotne, bo oprócz "globalnych" producentów, są również drobniejsi, co
      nie znaczy gorsi.
    • Gość: Sumo Re: okna plastikowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.07.04, 21:39
      ja już drugi raz kupuję okna (do drugiego mieszkania) w tej samej firmie i
      jestem bardzo zadowolony. Podaj mi swój adres a podam Ci namiary. Warszawa?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka