Dodaj do ulubionych

tynk zewnętrzny- pytanie

28.03.12, 22:32

Witam:)

Mam pytanie- ile roboczogodzin wymaga nalozenie siatki z klejem na 210 metrow kwadratowych
(to nie jest jedna sciana, dom w elewacji ma 4 drzwi, 11 okien )

Dostalam kosztorys prac remontowch, chcę by polozono drugą warstwę tynku zewnętrznego i nie mam żadnego odniesienia do czasochlonnosci tych prac:(
Ja mam wielką nadzieję, ze fachowiec zapewni nam nalezytą jakosc uslugi, chcialabym tez przekonac męża, ze przyslany kosztorys przedstawia realny czas pracy tego przedsięwziecia.
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: tynk zewnętrzny- pytanie 17.04.12, 11:05
      Jak masz kosztorys w którym jest napisane ile potrwa wykonanie zleconej pracy to masz wszystkie informacje jakich potrzebujesz. Trzeba wziąć pod uwagę ewentualnie nie sprzyjającą pogodę, która nie jest zależna od wykonawcy, co będziesz widzieć na bierząco i tyle.
    • joanka-r Re: tynk zewnętrzny- pytanie 17.04.12, 19:59
      nie jesteś w stanie tego przewidzieć. W pracy może przeszkodzić pogoda, deszcz jak i mocne słónce. Tynku nie można nakładać gdy mocno przygrzewa....
    • Gość: fix Re: tynk zewnętrzny- pytanie IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.12, 21:45
      A ja myśle ze za tą panią stoi lekkie wyrachowanie roboczo godzina a realny czas pracy ? . Czyli czty fachowiec nie próbuje zedrzeć z nas kasy . Nieważny jest czas a jakość , usługi na dzień obecny i tak są bardzo tanie a za tzw roboczo-godziną stoją czynniki takie jak ZUS , pracownicy narzędzia rusztowanie itd itd chyba że ktos wspiera szarą strefę .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka