Dodaj do ulubionych

adaptacja poddasza

16.05.12, 21:24
Witam. jestem na etapie negocjacji poddasza, jak prawidłowo powino wylądąc samo zfinalizowanie , chodzi mi o to czy np. jeśłi za strych ustalimy 30tyś to dla wspólnoty daje całośc od razu czy dopiero po przeprowadzeniu remontu i załewieniu wszystkich innch potrzebnych do zamieszkania rzeczy, czy jest to kwestia umowna ze wspólnatą, no i dobrze by było spisac to wszystko w obecności notariusza....?
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: adaptacja poddasza 17.05.12, 09:26
      Ja nie zrozumiałem, chodzi o to, że kupujesz poddasze? Jak kupujesz poddasze to załatwiasz to tak samo jak byś kupował mieszkanie.
      • Gość: jędrek Re: adaptacja poddasza IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.12, 22:58
        Przede wszystkim - wystąpienie do wydziału budownictwa (starostwa lub urzędu miasta) o warunki zabudowy na zmianę sposobu użytkowania poddasza na mieszkanie.
        Może być tak, że to poddasze nigdy nie będzie mogło być zamienione na lokal mieszkalny. I co wtedy - będziesz mieć najdroższy strych w Polsce?
    • Gość: pyrka Re: adaptacja poddasza IP: *.icpnet.pl 19.05.12, 23:26
      ja akurat mam mieszkanie obok strychu :) i tylko się przebijam i adaptuje kawalek na 1 pokój. Mam zgodę i uchwalę i jak postawię ściany to wtedy występuję o samodzielność czy jakoś tak i wtedy do notariusza i kasa - albo kasa i do notariusza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka