Dodaj do ulubionych

Panele na stare panele

27.05.12, 10:26
Mam pytanie czy można kłaść panele na stare panele, panele są równe mają tylko ryski , czy jesli tak to jak trzeba je przygotować.
Obserwuj wątek
    • volkenban Re: Panele na stare panele 27.05.12, 11:29
      Wg mnie tak, jeśli deski przykleisz, ale na Twoim miejscu skonsultowałbym się osobiście ze specjalistą od paneli drewnianych.
      • mateo3012 Re: Panele na stare panele 15.02.13, 16:51
        Ja bym nie ryzykowal
    • cyklina-klimkiewicz Re: Panele na stare panele 27.05.12, 19:55
      A na śmietniku nie ma już miejsca? Za wysokie masz mieszkanie?Instalując nowe,wymieniając zużyte , to tylko jak jesteś zbieraczem to je zachowujesz. B.Klimkiewicz.
      • Gość: oxfo Trochę szacunku... IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.12, 21:17
        Panie cyklina dla ludzkich rozważań. Może Ktoś nie ma kasy a podłoga jest przyklejona i teraz najekonomiczniejszą opcją jest właśnie położenie 2 warstwy a nie zdejmowanie, wywożenie, czyszczenie, skrobanie zwłaszcza jeżeli np. będzię mieszkać tak tylko rok czy dwa... Pan chyba należysz do tych SPECJALISTÓW którzy lubią ludzi nabijać na solidną kasę. Trochę szacunku dla ciężko zarobionych pięniędzy zwykłych obywateli...
    • lukaszcyklinowanie Re: Panele na stare panele 28.05.12, 19:26
      Chcesz panele zamienić na panele, masz za wysokie mieszkanie i chcesz obniżyć ?? Tak bardzo podobają się panele że chcesz mieć podwójną warstwę ?? Najlepiej wyrzucić panele i parkiet położyć. Co się tak podoba w panelach ??
      • naturelife Re: Panele na stare panele 29.05.12, 14:51
        Panele po czasie odzywają się ze swoimi niedoskonałościami, to nie ta klasa co prawdziwa deska podłogowa z naturalnego drewna. Załatw sprawę profesjonalnie, zerwij starą warstwę i zamontuj to porządnie :)
        • forum.master Re: Panele na stare panele 02.06.12, 21:20
          tak, wystrzegaj sie paneli jak diabel wody swieconej, bo nie sa naturalne :D
          nie ma sensu klasc na starych, lepiej zdemontowac, to nie jest znowu tak duzo roboty i polozyc spokojnie nowe. i nie daj sie oglupic sekcie drewniakow :D
    • Gość: 345 Re: Panele na stare panele IP: *.home.aster.pl 03.06.12, 01:06
      Uwaga lepiej być ostrożnym przed zatrudnienie przy budowie Marcina Mazurka z Lublina lat ok.35 -pochodzi z Lublina ale obecnie ukrywa się w Dublinie i tam też pracuje jako budowlaniec + remonty i wykończenia wnętrz. W Polsce poszukiwała go też policja i liczni oszukani iwestorzy i hurtownie. To słaby niesolidny wykonawca budowlany- nie wywiązuje się z prac i zostają liczne usterki a na koniec pożuca budowę. Pracowałem z nim i ostrzegam bo nadużywa alkohol i nierozlicza się z kolegami. Obecnie nie odbiera telefonów, bo się ukrywa.
      • forum.master Re: Panele na stare panele 03.06.12, 20:43
        ludzie, załóżcie osobny wątek do opisu niesolidnych wykonawcow i oszustow, a nie piszecie gdzie popadnie. przeciez tu nie przeczyta tego ten kto powinien, a tylko uczestnicy dotychczasowej dyskusji. zenada.
    • Gość: 123 Byle nie wykonawca Marcin Mazurek Lublin Dublin IP: *.home.aster.pl 18.06.12, 12:56
      2qrwa 0 Odradzam wszystkim zatrudnienie do remontu wykonawcy budowlańca Marcina Mazurka z Lublina lat ok.30, który podobno teraz pracuje w Irlandii, bo jest niesolidny, nieterminowy , nie kończy prac, w pracy pije piwo, pracuje na czarno, nie chce wystawiać faktur.
    • mortor82 Re: Panele na stare panele 18.06.12, 15:30
      Zazwyczaj się zrywa, aczkolwiek parę lat temu położyłem jedne na drugie i nic specjalnego się nie dzieje, wiadomo podłoga pójdzie około 1cm w górę. Kładłem 8mm kronopol na jakieś marketowe.
    • andre83x Re: Panele na stare panele 19.06.12, 12:04
      Według mnie powinieneś usunąć stare panele, po zmniejszać pomieszczenie.
    • vievior Re: Panele na stare panele 19.06.12, 15:29
      Mój kolega tak zrobił i było fajnie...ale do czasu. Podłoga zaczęła się odkształcać i trzeszczeć, do tego jakieś dziwne pęknięcia i szczeliny powstawały. Szczerze to radzę odłożyć i zainwestować trochę więcej. Teraz zaoszczędzisz, to potem wydasz dwa razy więcej. Pozdrawiam.
      • Gość: Panele-Sklep Re: Panele na stare panele IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 09.11.12, 23:03
        Witam
        Jak najbardziej można położyć panele podłogowe na inne panele,przed montażem należy sprawdzić i ewentualnie powiększyć dylatacje w starych panelach,oczywiście panele muszą mieć dobre zamki i dobrze się siebie trzymać.Daje się warstwę podkładu 5mm i na to nowe panele.Pozostaje kwestia gwarancji producent może odmówić udzielenia gwarancji przy takim montażu.Dopuszcza podłoże betonowe i drewniane (tu może zakwestionować laminat jako podłoże drewniane).
        pozdrawiam
        www.panele.sklep.pl
      • Gość: Panele-Sklep Re: Panele na stare panele IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 09.11.12, 23:04
        Witam
        Jak najbardziej można położyć panele podłogowe na inne panele,przed montażem należy sprawdzić i ewentualnie powiększyć dylatacje w starych panelach,oczywiście panele muszą mieć dobre zamki i dobrze się siebie trzymać.Daje się warstwę podkładu 5mm i na to nowe panele.Pozostaje kwestia gwarancji producent może odmówić udzielenia gwarancji przy takim montażu.Dopuszcza podłoże betonowe i drewniane (tu może zakwestionować laminat jako podłoże drewniane).
        pozdrawiam
        www.panele.sklep.pl
    • szalonyeryk Re: Panele na stare panele 12.11.12, 11:42
      To tak samo głupie jak położyć płytki na płytki .
    • karol.karski Można tylko po co??? 13.11.12, 13:04
      Można kłaść panele na panele tylko jaki to ma sens.
      Zapewne drzwi w pokojach nie będą chciały się zamykać, pomieszczenia jakby się skurczą.

W marketach budowlanych są dostępne specjalne pisaki do maskowanie takich rys. Zacząłbym od spróbowania pozbycia się rysek na panelach.
      ---
      Budowa domu
    • renia132 Re: Panele na stare panele 15.11.12, 12:58
      Ja położyłam panele na starej podłodze drewnianej, więc na panelach pewnie też można.
    • 2mimoza Re: Panele na stare panele 02.01.21, 09:13
      Majsterkowicze odradzają kładzenie paneli na panele bo wtedy mało zarobią. Jak zerwą stare i zaczną wyrównywać podłoże to kasa leci , a samo założenie paneli na panele to w OBI 14 zł / m2 - czyli grosze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka