Dodaj do ulubionych

wycena robot

18.06.12, 16:55
czy znajde jakis portal na którym mogę dać ogloszenie, że poszukuję fachowca i prosze o wycene robót na maila. Czy ktoś moze wie, gdzie szukać takiego miejsca?
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: wycena robot 18.06.12, 17:07
      nie, nie ma, fachowiec/fachowcy muszą/powinni (w Twoim interesie) zobaczyć co i gdzie mają do zrobienia, muszą sobie pomierzyć, porozmawiać z inwestorem, inwestor powinien zobaczyć z kim ma do czynienia. Na maila wysyła się kosztorys i owszem, ale jak się ten kosztorys wykona w oparciu o to co się widziało i dowiedziało na miejscu. Każdy kosztorys wykonany zdalnie będzie siłą rzeczy zawierał błędy, niedokładności, nie domówienia. Owszem, inwestor wyśle co jest do zrobienia i w jakich ilościach a potem będzie pisał na takich forach jak to, że miał fachowca oszusta bo cena nagle wzrosła z 50 do 300 zł i co inwestor ma teraz zrobić....Idź weź kredyt pod hipotekę domu i w banku powiedz, jak będą chcieli dom sobie obejrzeć, że po co mają oglądać, dom jak dom..... na pewno dostaniesz kredyt...
      • Gość: domko1 Re: wycena robot IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.12, 18:16
        A jednak wydaje mi się, ze jest coś w rodzaju tablicy ogłoszeń, może ktoś wie.
        Wiem, że mozna zrobic orientacyjną wycenę, aby ustalić czy stac mnie na remont.
        • cyklina-klimkiewicz Re: wycena robot 18.06.12, 20:12
          Z jakiegoś powodu dąży Pan do sytuacji, by nie zrobić tego remontu. Ze zdjęcia można co najwyżej w przybliżeniu oszacować, ale zupełnie w ciemno? A czego Pan się obawia pokazaać miejsce robót. B.Klimkiewicz.
        • jarecki_2 Re: wycena robot 18.06.12, 20:54
          Najpierw piszesz o wycenie robót, to określenie nie jest mi obce, teraz piszesz o orientacyjnej wycenie robót, to już inne pytanie, orientacyjną wycenę zrobi Ci każdy fachowiec do którego się zwrócisz, kłopot tylko w tym, że taka orientacyjna wycena nie ma najmniejszego znaczenia ponieważ nie będzie, najprawdopodobniej, miała wiele wspólnego z rzeczywistym kosztem remontu. Po co Ci orientacyjny koszt skoro możesz mieć dokładny po pokazaniu kilku wykonawcom tego co masz do zrobienia i poproszenie o oferty? Po co sobie utrudniać życie?? Ciebie nic to nie kosztuje a wiesz dokładnie co i jak i na dodatek masz porównanie co ile kosztuje w danej firmie i na co Cię stać. Nie oceniony moim zdaniem jest również głos wykonawcy, który sporo może podpowiedzieć czy coś się opłaca czy nie, czy jest wykonalne w rozsądnych kosztach itd.
    • takisto Re: wycena robot 21.06.12, 14:20
      jest kilka takich portali, ale jak wpomnieli moim przedmówcy oferty tam składane mają niewiele wspólnego z rzeczywistym kosztem remontu
      pozdrawiam
      • bunclik Re: wycena robot 21.06.12, 20:24
        robocizna 400 zł m2 powierzchni użytkowej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka