Dodaj do ulubionych

Farba olejna

26.06.12, 15:38
Witam, widziałem, że były już podobne wątki, jednak jak do tej pory mi nie pomogły. Planuję remont łazienki - ściany są do połowy pokryte farbą olejną i nie mam pojęcia jak ją usunąć. Czy opalarka jest najlepszym wyjściem z tej sytuacji? Czy jest szybka i skuteczna?
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: Farba olejna 26.06.12, 15:46
      nie pomogły bo ich nie czytałeś, po co w ogóle usuwać farbę, wystarczy ją zmatowić papierem i położyć na to płytki.
    • Gość: gugo Re: Farba olejna IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.12, 18:31
      Nie zdejmiesz jej ani opalarką ani standardową chemią. Kawałek klocka z ponabijanymi na wylot gwoździami w ilości 2-3 szt / cm2 i szpachelka.
      • andre83x Re: Farba olejna 27.06.12, 11:40
        Farbę możesz pozbijać młotkiem, albo przecinakiem. Pozostałości usuniesz szpachelką. Całość ściany wyrównujesz gładzią, gruntujesz i możesz kleić płytki. Nie polecam przyklejania płytek na farbę olejną. Podejrzewam, że warstw farby masz kilka więc po co zmniejszać łazienkę nawet jeśli chodzi o niedużą grubość ale zawsze.
    • jan-majster.pl Re: Farba olejna 28.06.12, 15:05
      Witaj, zobacz czy ten środek pomoże:
      Beston - zmywacz powłok lakierniczych:
      www.chemiabudowlana.info/wykonawcy,art,2511,szukaj,zmywacz%20do%20farb,,beston_zmywacz_powlok_lakierniczych_efektywne_usuwanie_starych_powlok
      • Gość: gugo Płać i płacz IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.12, 15:52
        cenowo i technologicznie wyjdzie się lepiej jeżeli zamiast kupować chemię od razu zamówi tynkarza który skuje i obrzuci nowym tynkiem.
        • remonty-warszawa Re: Płać i płacz 16.01.13, 00:29
          A ja oferuję tanie i szybkie usunięcie farby za pomocą specjalnej szlifierki z odpylaniem(odkurzacz przemysłowy) minimalne kurzenie i szybkie usuwanie starej farby(takie rozwiązanie jest idealne pod głaź i glazurę)
          Warszawa 506-761-527
          • remonty-warszawa Re: Płać i płacz 09.02.13, 11:25
            oto mały pokaz:
            www.youtube.com/watch?v=rK-i8ytZZZ8
            • Gość: gugo Tanio, szybko, elegancko IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.13, 13:35
              Naprawdę wygląda pięknie... Dlaczego wcześniej na to nie wpadłem (:P).
              Szlifierka + odkurzacz = SUKCES!
              • remonty-warszawa Re: Tanio, szybko, elegancko 09.02.13, 16:00
                Jedyny minus tej metody to drogi sprzęt(odkurzacz od 1000zł z automatycznym czyszczeniem filtra-, szlifierka do betony-używane od 650zł i tarcza do betonu około 200zł-te za 50zł wystarczają na kilka metrów) ale biorąc pod uwagę że nie ma prawie kurzu to opłaca się :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka