Dodaj do ulubionych

farba strukturalna

25.07.12, 13:25
Może ktoś z was będzie w stanie coś mi podpowiedzieć. Pomalowałam wczoraj ścianę farbą strukturalną (baranek), malowałam zgodnie z zaleceniem tzn. od dołu do góry, ale powstały mi takie pionowe grubsze pasy w miejscu łączeń. To była pierwsza warstwa farby, dziś powinnam położyć druga ale nie wiem jak mam teraz malować, żeby to jakoś wszystko wyrównać.
Może ktoś z was kładł farbę strukturalną albo ma pomysł jak to teraz estetycznie wyrównać.
--
Obserwuj wątek
    • Gość: Londey Re: farba strukturalna IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.12, 14:33
      A dałaś wcześnie grunt pod malowaną powierzchnię? Przy dobrych farbach od tego zazwyczaj się zaczyna (w kuchniach i łazienkach daje się: Grunt z polimerami srebra
      • Gość: monache_6 Re: farba strukturalna IP: *.79.220.50.cke.edu.pl 25.07.12, 15:06
        Tak, ściany były gruntowane. Myślę, że te ślady to po prostu ślady od wałka, miejsca łączeń. Tylko nie wygląda to dobrze niestety.
        • mp-bud Re: farba strukturalna 25.07.12, 18:54
          I nie będzie wyglądać dobrze. Tu grunt i wałek nic nie pomoże. Fachowiec z wiedzą tu pomoże ale to kosztuje. Pozdrawiam.
      • jarecki_2 Re: farba strukturalna 25.07.12, 22:59
        a co kur... ma tu grunt do rzeczy?? Sam się zagruntuj po szyję ba....nie jeden. Pani schrzaniła nakładanie materiału i tyle, teraz trzeba wszystko zerwać/zeszlifować, czy co tam jeszcze, zależy od materiału i wykonać od nowa tym razem dobrze. Jak sobie nie radzimy szukamy kogoś kto sobie radzi.
        • cyklina-klimkiewicz Re: farba strukturalna 26.07.12, 06:32
          W pełni się zgadzam, szczególnie z ostatnim zdaniem. Jak się z czymś ma kłopoty, to trzeba wziąć kogoś kto sobie radzi, bo taniej i szybciej. B.Klimkiewicz.
    • Gość: szymo Re: farba strukturalna IP: *.play-internet.pl 27.09.12, 01:29
      Wina walka, kup walek z dlugim wlosiem (18mm) do farb strukturalnych i bedzie dobrze.
      Poza tym pionowe pasy likwiduj poprzez ukosne lub poziome ruchy walka. Dla jednolitej struktury przyjmij jeden kierunek dzialan- bez znaczenia czy to z gory na dol, czy z dolu na gore, czy z lewa na prawo, czy prawa na lewo. Wazne by ostatnie ruchy dla danej powierzchni byly w tym samym kierunku.
      • Gość: koma Re: farba strukturalna IP: *.183.144.33.dsl.dynamic.t-mobile.pl 01.02.14, 13:44
        Przestrzegam przed farbami strukturalnymi !!! szczególnie marki Magnat !!!. Powiem tak jest na marnych komponentach,produkt trudny do położenia także przez fachowców przeszkolonych w temacie.Koszt duży !efekt marny !przy użytkowaniu chłonie wodę i tworzą się plamy.LEPIEJ NIE STOSOWAĆ ominą was nerwy i nie stracicie kasy.
        To wydumane produkty i brak odpowiedniej informacji za strony Magnata a ta co istnieje jest nie prawdziwa.Pozdrawiam.
        • jarecki_2 Re: farba strukturalna 01.02.14, 14:58
          Nie prawda, materiały magnata, które stosowałem (głównie masy "betonowe", farby z piaskiem) za każdym razem się udały, zagruntowane/woskowane, nie chłoną wody Trzeba dokładnie a nawet z przesadą stosować się do wskazań producenta, prawda, ale masakry nie ma.
    • curiosity34 Re: farba strukturalna 05.10.14, 00:32
      witaj,

Czy znalałaś wyjście z sytuacji? Mam analegiczny temat, dzisiaj malowane, ale nie widzę nadziei by to wyschło:(((

Pomocy!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka