Dodaj do ulubionych

kapitalny remont- ile ? 43 metry

21.08.12, 16:10
Mam okazję kupić mieszkanie do kapitalnego remontu w dość dobrej cenie. Napiszcie mi ile wyniesie mnie taki remont

UWAGA:
Proszę nie doliczać kosztów robocizny, bo wszystko będziemy robić we własnym zakresie.

- dwa okna- wymiana na większe wiec trzeba ryć w ścianie by to powiększyć ( + koszt okien)
- zmiana ogrzewania na gazowe ( czyli rury, grzejniki, piec itd.)
- zmiana lokalizacji kuchni
- przebudowa instalacji kanalizacyjnej
- ścianki gipsowe ( około2 metrów jedna)
- wymiana podłóg w całym mieszkaniu + wypoziomowanie podłóg
- kuchnia (zlew, meble)
- drzwi + futryny
- malowanie i cekolowanie ścian, wyrównanie ścian bo krzywe…..
- rolety antywłamaniowe
- łazienka…. No wszystko do wymiany+ sufit- trzeba z nim zrobić porządek bo krzywy, w łazience rury są na wierzchu, płytki trzeba zedrzeć.. demolka

Mieszkanie 43 metry
Obserwuj wątek
    • jo-an-na-29 Re: kapitalny remont- ile ? 43 metry 26.08.12, 14:56
      Nie jestem w stanie podać Ci kosztu całosci, więc napiszę to, za co sama niedawno płaciłam:
      okna - około 500 zł z montażem za standardowej wielkosci (u mnie salamander), podłoga - około 100 zł za metr2 pożądnych paneli (balterio, quick step), drzwi - polecam pol-skone to około 250-300 zł za drzwi, futryny spokojnie możesz metalowe, będzie ok. 80 zł za sztukę.
      • Gość: andrzej Re: kapitalny remont- ile ? 43 metry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.12, 09:29
        Nie powiem Tobie ile mi wyniosło, ponieważ remont robiłem "na raty". W przypadku, gdy chcesz zapłacić mniej, poszukaj promocji, jakichś rabatów, albo skorzystaj z opcji sklepu internetowego, bo najczesciej jest jeszcze taniej.
    • clas_sic Re: kapitalny remont- ile ? 43 metry 28.08.12, 12:12
      potrafisz to wszystko zrobić we własnym zakresie a nie umiesz ocenić kosztów?
      Moim zdaniem jesteś w stanie wpakować w to każdą sumę - sama "kuchnia" może cię kosztować i 5.000 i 50.000 w zalezności od rodzaju materiałów, zlew może kosztować 300zl i 3.000zl.

moim zdaniem potrzebujesz ok. 100.000-150.000 pln

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka