24.08.12, 23:28
img17.imageshack.us/img17/2206/20120824232113.jpg
img17.imageshack.us/img17/5986/20120824232053.jpg
Nie mam 100% pewności, ale to co widać na górze to jest komin. Pod spodem jest wnęka - od strony przedpokoju były (są nadal) szafki na liczniki, bezpieczniki itp wyprowadzone już stamtąd. Część "fachowców" twierdzi, że cały ten "słupek" można rozebrać. Druga część mówi, że komina nie wolno ruszać, mogę rozebrać tylko to co poniżej, czyli szafki. Poradźcie co mogę faktycznie z tym zrobić i jeśli to jest rzeczywiście komin - czy mogę go rozebrać i złożyć na nowo z płyty g-k, cegieł czy czegoś innego? Czy otwór musi zostać w tym samym miejscu czy mogę go jakoś zamaskować? Przedtem wisiała tam szafka, ale nie mam w planach szafki w tym miejscu.

Boję się ruszać tego na razie, bo rozpada się w rękach... Jak cała ta kuchnia zresztą...
Obserwuj wątek
    • Gość: cromwell Re: Komin (?) IP: *.163.246.94.ip4.artcom.pl 26.08.12, 13:57
      30 lat na karku i pytasz sie nas czy to komin
      zawiz supel na slubnej obraczce i opusc ja kanalem w dol
      jesli konczy sie na twojej kondygnacji to znaczy ze komin ale twoj
      jezeli obraczka zejdzie nizej
      nie ruszaj cudzego
      mozesz najwyzej pociagnac gosciowi
      tfu
      co za slownictwo
      wymurowac gosciowi nowy komin z prefabrykatow
      • trzydziestka78 Re: Komin (?) 26.08.12, 23:18
        chyba od tego jest forum, zeby pytac...
        obraczki nie posiadam
        a remont robie sama, wiec wole sie tu i tam upewnic tudziez o rade zapytac
        dziekuje za poswiecony cenny czas
        • Gość: WyciorCzarnomordy Wróżenie z fusów IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.12, 00:09
          Nie denerwuj się bo prawda jest taka, że z Twoich fotek nic nie wynika natomiast oczekujesz wiele... Przyłóż się do tematu jak poprzednio przy ścianie z cegieł. Dorzuć fot. Gdzie ta wnęka? Pokaż z lewej, prawej, może jakiś szkic lokalu? Gdzie łazienka, gdzie kuchnia, gdzie był piec i takie tam...
          Dałaś za mało info a sprawa wymaga dogłębnej analizy.
          PS. To COŚ wygląda jak obmurowany piec kaflowy...
          Pozdro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka