Dodaj do ulubionych

vip parkiet

22.11.12, 16:12
witam
noszę się z zamiarem zakupu podłogi w firmie vip parkiet.
czy kotoś może pomóc mi czy jest to dobry wybór? poproszę o jakieś opinnie na temat tej firmy.
z góry bardzo dziękuę.
Obserwuj wątek
    • cyklina-klimkiewicz Re: vip parkiet 22.11.12, 17:48
      Wszystko jedno co? Zwykle to coś się ludziom więcej a coś mniej. B.Klimkiewicz.
    • ochra Re: vip parkiet 26.11.12, 14:08
      Mamy deski dębowe z tej firmy, leżą od pół roku. Kontakt z firmą i ułożenie bez zastrzeżeń, nie wiem skąd wzięło się tyle negatywnych opinii. Żałuję tylko że wzięłam deski niesortowane, trochę inny efekt niż chciałam osiągnąć, ale sporo taniej.
      • Gość: Estro Re: vip parkiet IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.12, 15:52
        Jeśli parkiet to jak dla mnie tylko Barlinek, sprawdziłem jest ok po kilku latach i to mi wystarcza, prawda jest taka, że ile osób tyle opinii (ważne jeszcze kto układał taki parkiet).
    • Gość: zxcvbnmkhgfdrt Re: vip parkiet IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.12, 13:18
      Zatrudniłam do budowy i remontu Tomasza Ingasiaka kom.501543519 z Warszawy lat ok. 40-45, a ten przesłał współpracownika oszusta Marcina Mazurka z Lublina, obecnie Dublin, lat ok. 34. Odradzam ich usługi, gdyż uciekli z budowy, pobrali zaliczki i pracują na czarno bez faktur. Prac nie skończyli a to co po sobie zostawili to same niedoróbki i usterki. Urząd Skarbowy powinien im dobrać się do skóry za prace bez faktur.
      • Gość: Wojciech 47. Re: vip parkiet IP: *.ip.netia.com.pl 01.12.12, 17:26
        Nie rozumiem, że ludzie nadal zatrudniają ekipy na czarno. Ja również robię remont domu i na wszystko co kupuję podpisuję umowy i otrzymuję faktury. W przypadku problemów z jakością usług mam podstawy do reklamacji. Szukając podłogi na Bartyckiej miałem taką sytuację , że pracownik z firmy EGZOPARK zadzwonił do mnie wieczorem z propozycją zakupu parkietu bez VAT. Nie korzystam z takich ofert i wszystkim odradzam, unikajcie problemów z nieuczciwymi firmami.
    • Gość: Niezadowolony klie Re: vip parkiet IP: *.jmdi.pl 25.07.13, 21:46
      Niestety z wielką przykrością muszę dołączyć do grona osób których współpraca z firmą VIP Parkiet w Łomiankach pozostawia wiele do życzenia. Na etapie wyboru podłogi, podpisywania umowy, ustalania szczegółów i terminów wszystko wydawało się prawie idealne, a przynajmniej tak mi się wydawało. Na początku miła obsługa, zawsze oddzwonili gdy nie mogli nie odebrać w danym momencie telefonu, szybka reakcja na wysłanego maila itp.

Po zrobieniu przeze mnie przelewu w wysokości prawie 100% wartości zamówienia okazało się, że cała idealna współpraca właśnie się skończyła. Wcześniej ustalony termin montażu (konkretny dzień) ) jest nieaktualny, mimo tego że 3 dni wcześniej go potwierdzałam. Osoba, z którą rozmawiałam stwierdziła, że rezerwacja obejmuje cały tydzień i powinnam przez ten okres być przygotowana do przyjścia ekipy, co oznaczałoby konieczność wzięcia tygodniowego urlopu . Informacje, które później mi przekazywano odnośnie terminu pojawienia się ekipy nie były z nią konsultowane co w efekcie oznaczało dla mnie kolejny dzień zwłoki.
      Firma przestała oddzwaniać, uzyskanie korekty zmniejszającej wartość zamówienia i ofert na kolejne elementy trwało prawie 2 tygodnie. Pani, z którą rozmawiałam wmawiała mi, że to ja źle zapamiętałam termin mimo tego, że sami wpisali mi go na dokumentach.

Umowa jest tak skonstruowana, że mimo dokładnego jej przeczytania klient z góry jest skazany na niepowodzenie jeżeli chodzi o dochodzenie jakichkolwiek roszczeń. Nie ma szans żeby z jedną osobą wszystko ustalić bo każdy odpowiada za co innego. Na moje argumenty, że wszystko potwierdzałam z Panią Agnieszką , która ma dostęp do systemu i możliwość potwierdzenia terminów usłyszałam i nawet zostało wskazane mi w umowie, że powinnam była potwierdzać to z Panią Dorotą, czyli nie ważne że pracownik firmy wprowadził mnie w błąd – tak zostało wszystko odwrócone że wg. firmy to moja wina.

Naiwnie myślałam, że kwota do zapłacenia wpisana w umowę jest końcowa i obejmuje wszystkie prace związane z montażem wybranej podłogi - tu się myliłam. Pierwszego dnia montażu ekipa wycenia prace dodatkowe za które trzeba zapłacić gotówką, a nikt wcześniej nie informuje jakiego rzędu jest to kwota, a czasami sumy są całkiem spore (w moim przypadku ponad 850 zł). Wszystkie zapisy w umowie są tak zrobione, że osoba która pierwszy raz się z nią spotyka tak naprawdę nie ma świadomości co ona w konsekwencji oznacza w razie gdyby coś było nie tak.

Przy ustaleniach dotyczących oferty i podpisywaniu umowy pracownik VIP Parkietu nie tłumaczy wszystkiego, nie pyta o wszystkie rzeczy o które powinien, a które wg. mnie są istotne do sporządzenia rzetelnej oferty. Tak więc z moich prawie idealnych wyobrażeń w rzeczywistości pozostało wiele stresu i kilka wizyt w siedzibie VIP Parkietu w Łomiankach.
      DLATEGO TEŻ ZDECYDOWANIE ODRADZAM WSPÓŁPRACĘ Z TĄ FIRMĄ.
      • Gość: Iza Sau Re: vip parkiet IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.13, 22:20
        Niestety nie mogę zgodzić się z opinią !Jestem klientką firmy VIP PARKIET od kliku lat i w kilku remontowanych moich mieszkaniach zamawiałam w tej firmie parkiet.Jestem bardzo zadowolona z usług , oferowanych materiałów oraz fachowej i bardzo kompetentnej ekipy tej firmy!Na szczególną pochwałę zasługują wszyscy pracownicy z Panią Agnieszką Widłak na czele. Cierpliwość ,uprzejmość i fachowe rady Pani Agnieszki spowodowały że jestem bardzo zadowolona ze wszystkich wybranych podłóg.Tak więc zupełnie nie rozumiem krytyki.Trzeba uważnie słuchać i precyzyjnie się umawiać!Nigdy nie zdarzyło mi się niedotrzymanie terminu przez firmę!Mało tego z wielką cierpliwością i zrozumieniem podchodzili do moich wielokrotnych zmian terminów montażu oraz niezdecydowania w wyborze produktu!W dniu dzisiejszym zamawiałam podłogi di nowej inwestycji i podczas spotkania które nie było umówione /dodam że było bardzo dużo klientów/zostałam potraktowana po królewsku!Pani Agnieszka pomimo ogromu pracy wysłuchała,doradziła i zaparzyła przepyszną kawę!Tak więc nie rozumiem jak można w naprawdę europejskiej firmie nie dostać europejskiej obsługi?Ja jestem bardzo zadowolona i podkreślam po raz kolejny w firmie VIP PARKIET czuję się i jestem obsługiwana jak VIP KLIENT!Serdecznie wszystkim polecam !Daję firmie 5 gwiazdek!
        • Gość: Zadowolona Re: vip parkiet IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.13, 21:55
          A oto filmik prezentujący popisy pani prezes Vip Parkiet. www.youtube.com/watch?v=FhBAgGd6f2Q
          • arminvanburen Re: vip parkiet 12.07.15, 22:02
            Zgadam się. Zamówiłem 1,5 m ponad potrzebny, chciałem domówić ale zapewnili mnie, że nie ma sensu. Oczywiście zabrakło mi jednego metra. Skutek? Musiałem dwukrotnie zapłacić za dostawę po 150,00 zł + montażyści przyjechali bez sprzętu i nie zamontowali progów, które to progi - uwaga - zostały mi jako laikowi niepotrzebnie wciśnięte (sprzedawca zapewniał, że to konieczne - ale nie było. Nie dajcie się zwieść na argument gwarancji - i tak będą kwestionować ich odpowiedizalność za usunięcie wad + progi strasznie szpecą). Zdecydowanie odradzam.
            • tkaczyag Re: vip parkiet 30.07.15, 14:40
              długo zastanawiałam się nad idealnym parkietem, szukałam i nie trafiłam na parkiet ktory spelnialby moje oczekiwania co do jakosci i wyglądu... aż w kocu trafiłam w miejsce idealne dla wymagająch jakości klientow - Vip parkiet .co mnie urzeklo ?
              przede wszytskich profesjonalnie wyszkolona obsługa,potrafiaca znakomicie doradzić i dobrać parkiet do potrzeb oraz gustu(ktpory jak wiadomo kazdy ma inny) ,znaja specyfikacje kazdego materiału z ktorych sa przygotowywane parkiety oraz szalenie sympatyczne i cierpliwe podejscie do kazdego indywidualnego klienta
              po drugie uwiódł mnie szeroki wybór zarówno paneli jak i drewanianych podłog oraz listew przypodłogowych
              co wiecej cena,jakość oraz wygląd w jako jedynym salonie z parkietami są współmierne
              świetnie się sprawdza w moim mieszkaniu,jest bardzo wytrzymałe,mimo upływu czasu wygląda dalej pięknie,nie mam absolutnie zadnych zastrzezen i goraco polecam !!!
              • fredi07 Re: vip parkiet 30.07.15, 23:00
                Parkiety układam od 1988r. W Zamku Królewskim to już prawie etat. Od trzech lat przekładamy i szlifujemy im parkiety. Obecnie uczestniczymy w wielkim remoncie Starej Pomarańczarni w Łazienkach Królewskich. Parkiety to nasza działka.
                Mieszkam w okolicach Czosnowa i codziennie przejeżdżam obok VIP parkietu w Łomiankach i jeśli była by to sensowna firma to cieszył bym się, że zaplecze logistyczne mam po drodze.
                Niestety ceny kosmos, towar szajs. Banda pierdzistołków chce żyć i to dobrze. Z parkieciarzem marżą się nie podzielą bo robol ma robić a z kasą to oni lepiej wiedzą co zrobić.
                Mają więc swoich wykonawców. Rynek odrzucił to VIP parkiet matoła przyjmie.
                Syn do mieszkania umyślił sobie jatobę. Chciał mieć wzór koloru to W VIP parkiecie za chory kawałek finish parkietu wzieli 50zł kaucji. Przywiozłem mu prawdziwą jatobę za darmo i kazałem oddać to co mu dali i odebrać kaucję. Oddali co dziwne, bo oni z zasady nic nie oddają. Mam klientów co wpłacili zaliczkę (w VIP parkiecie zaliczka najważniejsza-mamy Cię) a później nie do odebrania
                • zbigniew196 Re: vip parkiet 01.09.15, 22:39
                  Witam pana , jestem również parkieciarzem i układam podłogi od ponad 30 lat , posiadam tytułu mistrzowskie i współpracowałem z firmą vip parkiet przez 9 lat ale z powodu przeprowadzki do trójmiasta musiałem z bólem serca się rozstać z tą firmą .Vip parkiet posiada ceny rozsądne a materiały z jakich wykonywałem podłogi były czołowych producentów polskich jak i światowych .
                  Firma w której pracowałem oferowała mi i moim kolegom ( dodam ze było nas ponad 20 ekip ) najwyższe stawki na rynku . Z bólem serca czytam takie bzdury wypisywane przez pseudo parkieciarzy , pozdrawiam klientów którym wykonywałem podłogi i przestrzegam osoby które wierzą w bzdury , najlepiej przekonacie się odwiedzając punkty handlowe Zbigniew Trojanowski
    • Gość: Anna Re: vip parkiet IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.12.13, 15:08
      Polecam firmę BADI z salonem sprzedaży przy ul. Górczewskiej 24. Właśnie wprowadziłam się do mieszkania gdzie podłogę układali fachowcy z tej firmy. 200% Zadowolenia bez kruczków prawnych i dodatkowych opłat. Współpraca z właścicielem firmy P.Markiem to sama przyjemność!!!
    • Gość: Monika Re: vip parkiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.13, 12:48
      Nie rozumiem niektórych opinii. Wystarczy uważnie słuchać i rozumieć to, co ktoś nam tłumaczy. Jeżeli ktoś się dziwi, że na podłodze drewnianej są sęki to chyba powinien zrezygnować z naturalnej deski. Mi zostało wszystko w sklepie na Bartyckiej dobrze wytłumaczone, udało się bez problemu zmieścić w terminie co było dla mnie jedną z najistotniejszych kwestii w okresie przedświątecznym abym na święta mogła już ugościć rodzinę w nowym mieszkaniu. Dlatego polecam obsługę oraz panów od montażu, którzy byli mili, uprzejmi i bardzo poczciwi a zarazem doświadczeni w swoim fachu.
      • Gość: Żak Re: vip parkiet IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.01.14, 02:53
        No brawo, brawo... Zapraszamy tych poczciwych w takim razie ! Na razie żaden od tygodnia do nas nie dojechał !
        • reypia.ch Re: vip parkiet 21.12.16, 15:01
          Ja właśnie chcę odwiedzić po świętach/nowym roku salon w łomiankach. Interesuje mnie wymiana podłogi właśnie w mieszkaniu 75 metrów. Przeglądam oceny różne firm, to dostrzegam jedno – albo piszą dyletanci którzy nie mają wiedzy i tylko chcą dokopać komuś, albo konkurencja :)
    • po123a Re: vip parkiet 20.06.18, 18:25
      Koszmarna obsługa w głównej siedzibie w Łomiankach. Polecam omijanie miejsca z daleka! Jest wiele innych miejsc, które można odwiedzać z przyjemnością wydając kwotę wartości małego ekskluzywnego samochodu. Podczas powtórnej rozmowy telefonicznej byłam wręcz obrażana. Gratuluję doboru personelu. Przyłączam się do negatywnych opinii poniżej. Miałam to szczęście, że do podpisania umowy w naszym wypadku nie doszło. Mogę wyobrazić sobie scenariusz co by się stało, gdyby podłoga rozczarowała swoją jakością.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka