pesteczkaija 09.12.12, 14:17 Witam to jest moje już 2 maleństwo w lutym rozwiązanie. Chciałam odnowić łóżeczko bo wiadomo troszke sie zarysowało i straciło kolor. Jaka farbe użyć? kolor łóżeczka to ozech. Gdzie kupić taka farbe. Z góry dzięki za odp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cyklina-klimkiewicz Re: stare łóżeczko jak nowe 09.12.12, 14:38 Najprościej to taką do lakierowania futryn i drzwi kupić w markecie, np Castoramie. Kolor też można dosbrać. Trzeba tylko wybierać produkty bez rozpuszczalnka, bo o zdrowie swoje i dzieci trzeba dbać. Wszystko co ze smrodem do użytku się nie nadaje. Sa dostępne mniejsze niż litrowe puszki. B.Klimkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młodyOjciec Zerwij farbę. IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.12, 15:01 Błędem jest malowanie drewnianego łóżeczka. Powinno być surowe drewno. Dzieciak gryzie, liże skrobie... Niestety, patrząc z perspektywy medialnych kanonów, jest różnica pomiędzy ładny a zdrowy... Odpowiedz Link Zgłoś
cyklina-klimkiewicz Re: Zerwij farbę. 09.12.12, 15:43 Błedem jest,że producet pomalował go na kolor orzech, czy jakiś tam? Błedem jest odnawianie go gdy już było używane i jest obdrapane? Są rózne sposoby wykończenia drewna . Każdego można użyć, byle nie szkodził. Dobrze by było, aby po odnowieniu łóżeczko ładnie wyglądało. Surowe drewno przy małym dziecku nie powinno być , bo to nie higieniczne rozwiązanie. B.Klimkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
pesteczkaija Re: Zerwij farbę. 09.12.12, 16:34 łóżeczko nie jest pokryte farba taka jak na drzwiach czy futrynach... ono wygląda bardziej na wyblakłe. Prześwituje kolor jasny. Nie znam sie na tym dlatego pytam i myślę że jest polakierowane na kolor ciemny... Odpowiedz Link Zgłoś
cyklina-klimkiewicz Re: Zerwij farbę. 09.12.12, 17:38 A z kąd to wiesz? Ja nie widzę żadnego zdjęcia. Surowe drewno dla małego dziecka jest nie dobre boo go utrzymać w czystości trudno. Zwykle szlifuje się papierem i dokłada warstwę lub 2 cienkie lakieru. Tylko lakier trzeba zastować tego samego rodzaju, by się nie złuszczył. B.Klimkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś