Dodaj do ulubionych

Kostka brukowa

16.12.12, 00:16
uważam, że kostka dziś to jeden z ładniejszych elementów wystroju codziennego, ja z pomocą architektów zastosowałem ciekawy wzór dzielący ogród na dwie części i umożliwiający stworzenie małych zatoczek do spacerów. Dzięki zastosowaniu różnej kolorystyki nie ma monotonii a podobno patrząc z góry jest dodatkowy efekt. Ważne aby nie oszczędzać zbytnio na elemencie kostki, ponieważ może się sypać i kolor też blaknie. Ja mam kostkę Florencje z firmy Kostbet i uważam że super wygląda.
Obserwuj wątek
    • www.pbz24.pl Re: Kostka brukowa 13.04.14, 14:45
      Bardzo ładne kompozycje układania, oraz wzorów kostki brukowej można znaleźć na stronach producentów Libet oraz Semmelrock.

Układanie kostki brukowej Warszawa
      Układanie kostki brukowej Marki
      Usługi brukarskie Warszawa
      Usługi brukarskie Marki
      • Gość: tryb Re: Kostka brukowa IP: *.wroclaw.mm.pl 22.04.14, 15:09
        Podpatrywać pomysły warto, ale nic nie zastąpi projektanta. Można liczyć na referencje i indywidualne dostosowanie do własnych gustów. www.buszrem.pl/content/65/Usluga_projektowa.html
      • Gość: Tajis Re: Kostka brukowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.05.14, 22:36
        Nie zapominajcie też o piasku! Czemu nikt o tym nie mówi, to jest szalenie ważne podczas układania jej :) jak chcecie, podrzucam adres: suszarniapiasku.pl/oferta/
      • Gość: cartpaula Re: Kostka brukowa IP: 5.174.39.* 01.07.14, 15:35
        Też zastanawiam się nad wyborem jakiejś ciekawej kompozycji z kostki brukowej, jesteśmy na etapie remontu podwórka, więc może się skusimy. W Internecie widziałam mnóstwo ciekawych i fajnych pomysłów, jak na razie znalazłam firmę budowlaną www.zubdebowski.pl/ ,ale nad odpowiednią kompozycją to się muszę jeszcze zastanowić.
      • adamkl8 Re: Kostka brukowa 30.06.15, 14:59
        Zobacz tutaj znajdziesz fajną kostkę : klink.pl/catalogsearch/result/?q=kostka
      • virgox2d3 Re: Kostka brukowa 22.07.16, 21:34
        A co powiecie na świecącą kostkę brukową? www.mealux.pl/ledbruk-swiecaca-kostka-brukowa-led-c-39.html
    • Gość: Filemon Re: Kostka brukowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.04.14, 11:29
      Ja mam przed domem podjazd z kostki granitowej, zrobiony przez firmę Pol-Bruk . Świetnie to wygląda i bardzo starannie jest polozone, panowie się postarali :)
    • duch87 Kostka brukowa 27.04.14, 20:18
      Hehe, potwierdzam słowa o Bruk-Bet. Mam na podjeździe model Urbanit i świetnie pasuje do całości. Ostre krawędzie i wąskie spoiny zapewniają ułożenie powierzchni idealnie prostej.
      • radekjuszczak2 Re: Kostka brukowa 18.12.15, 14:34
        Zapraszamy do naszego portfolio, wzory kostki brukowej z bruk betu i nie tylko.

joyline-brukarstwo.pl/
    • deltaforce7 Kostka brukowa 11.07.14, 12:46
      Kostka to chyba najwygodniejsze, najbardziej popularne i najczęściej stosowane rozwiazanie przy układaniu chodnika, podjazdu itp. Jednak jak o wszystko, tak i kostkę brukowa trzeba należycie dbać. Czyścić i impregnować aby utrzymała świeży wyglad i żywa barwę. Do tego celu najlepiej nadaja się środki marki PERFECT, które można szybko i wygodnie nabyć pod adresem www.budowlana-chemia.com. Polecam!
      • milusia324 Re: Kostka brukowa 19.08.14, 14:42
        Oczywiście, że kostka brukowa to nie szarość i burość i brzydkość. Ja jestem bardzo zadowolony z tego, jak firma brukarska ułożyła mi kostkę przed domem. Zaproponowali ciekawy wzór, więc nikt na ulicy takiego nie ma ;) tu możecie zobaczyć sobie ich niektóre realizacje: www.kostka.info.pl/realizacje
      • workywork Re: Kostka brukowa 19.05.15, 13:08
        Uwielbiam kostkę brukową w ogrodach i przed domem, jakieś ładne alejki porobione. Brukarstwo Zabierzów robią robotę w tym temacie
        • tomaszgorcz Re: Kostka brukowa 27.06.15, 23:46
          Osobiście uważam, że kostka jest w porządku, ale bardziej do mnie przemawiają np. płyty łupka ogrodowego, takie większe, niż kostki brukowe. Wielu znajomych ma właśnie te płyty z Pozbruku, zdaję mi się, że z serii Natura i bardzo sobie chwalą, a i ja muszę przyznać, że dobrze ułożone cieszą oczy.
          Pozdrawiam
      • virgox2d3 Re: Kostka brukowa 22.07.16, 21:36
        Czy tym środkiem można czyścić: LEDBRUK www.swiecacakostkabrukowa.pl/ ?
        Nie zawiera acetonu?
    • tomaszgorcz Kostka brukowa 30.06.15, 22:06
      Oczywiście, że nie trzeba ograniczać się do szarych kolorów. Poszukiwałem produktu, który by mi w końcu odpowiadał. Za namową znajomych przejrzałem ofertę pozbruku i okazało się to strzałem w dziesiątkę. Jak najbardziej polecam to szukającym dobrego produktu na lata.
      Pozdrawiam
      • properone Re: Kostka brukowa 01.07.15, 17:34
        tomaszgorcz łupek ogrodowy jest super u nich. szukałem długo czegoś w takim jasnym odcieniu
        • alicjazkrainy3 Re: Kostka brukowa 14.07.15, 13:26
          jak mieszaliśmy pod warszawa to u nas ta firma układała kostkę brukową www.kostka.info.pl. Mieli spory wybór jeśli chodzi o materiały i o dziwo zrobili nawet termino a z takimi fachowcami róznie bywa. Mieliśmy kostke i takie fajne drewnianie ogrodzenie, bardzo klimatycznie się to skomponowalo z moim ogrodkiem
      • kutsu25 Re: Kostka brukowa 25.09.15, 08:31
        Polecam dobry artykuł o układaniu kostki brukowej
        www.wielkiebudowanie.pl/go.live.php/PL-H30/aktualnosci/920/ciekawe-pomysly-na-ulozenie-kostki-brukowej.html
    • gosia-sk Re: Kostka brukowa 10.08.15, 16:40
      Masz oczywiście rację. Przecież teraz jestt taki wybór kolorów, że tylko wyobraźnia nas ogranicza- można tak ułożyć kostkę na podjeździe czy chodniku, by utworzyć fantazyjne wzory. Nikt mi nie powie, że to jest nudne. Mi doradzili to specjaliści z firmy świadczącej usługi brukarskie Rzeszów i bardzo się cieszę, że ich posłuchałam - wszyscy goście się tym zachwycają.
      • m.trybulec Re: Kostka brukowa 21.08.15, 12:42
        A mnie kusi coraz mocniej natura. I tak kostka, która nie będzie jej przeszkadzać
        www.buszrem.pl/content/139/AZUR_INACZEJ.html
    • estera1538 Kostka brukowa 30.08.15, 23:29
      To fakt, że obecnie kostka brukowa może różne kolory i wzory. Może dlatego coraz więcej osób decyduje się na kostkę przed domem, a nawet na alejkach w ogródkach przydomowych. Na pewno warto, aby kupować kostkę w tej firmie, która jednocześnie może ją położyć. Dobrze, gdy można sobie pozwolić finansowo na kostkę granitową, która jest najbardziej trwała.
      • ewamusial88 Re: Kostka brukowa 14.10.15, 14:05
        Jeśli chodzi o brukarstwo to teraz jest tak rozwinięte, że nie ma nawet chyba sensu tłumaczyć ludziom, że to nie szare płyty? Jest taka ilość firm na rynku, że jest w czym wybierać. Liderem jednak w naszej okolicy pozostaje cały czas empart-ogrody.pl/oferta/brukarstwo
        Chyba wszyscy sąsiedzi zrobili sobie wykończenia brukowe właśnie z ich pomocą ;)
    • panurans Re: Kostka brukowa 15.09.15, 10:36
      A ja mam odmienną opinię
    • isaksofon11 Kostka brukowa 14.10.15, 13:39
      Korzystałem z usługi olawa.joyline-brukarstwo.pl/ przy zakupie kostki betonowej, ale ciemnej, i to prawda, kostka wygląda ładnie i jest mega trwała. Służy mi już od 2 lat :)
      • joylineb Re: Kostka brukowa 15.01.16, 13:39
        isaksofon11 napisał(a):

> Korzystałem z usługi olawa.joyline-brukarstwo.pl/ przy zakupie kostki betonowej, ale ciemnej, i to prawda, kostka wygląda ładnie i jest mega trwała. Służy mi już od 2 lat :)

Zapraszamy na stronę główną oraz prezentacji naszych realizacji. Pozdrawiamy :)
    • lo.ri Re: Kostka brukowa 23.10.15, 11:59
      Wytrzyma. U mnie już sprawdza sie już kilka lat.
    • lo.ri Re: Kostka brukowa 27.10.15, 14:46
      Trochę wykwitów się pojawiło. Po ich zmyciu kostka została zaimpregnowana Home Bruk-Bet Prestige i jest spokój. kostka wygląda jak nowa.
      • m.trybulec Re: Kostka brukowa 21.11.15, 09:36
        Ciągle mam przekonanie, że podstawowa rzecz to dobrzy brukarze z rozgarniętym projektantem. Wtedy wykonana praca jest najlepszą rekomendacją.
        paprocki.torun.pl/galeria/big/a4buszrem2013_154.jpg
        www.buszrem.pl/userfiles/products/1315308841/realizacje/1386326701.jpg
        paprocki.torun.pl/galeria/big/a4buszrem2013_225.jpg
        • radekjuszczak2 Re: Kostka brukowa 08.12.15, 13:36
          Zapoznaj się z ofertą Joyline, projektują wzory z zakresu burkarstwa artystycznego. joyline-brukarstwo.pl/
      • ondrzejs Re: Kostka brukowa 25.11.15, 13:44
        Nowe kostki tej firmy są zaimpregnowane na taśmie i pokryte systemem Perlon, także teraz nawet wiele lat po zakupie nie trzeba się martwić o wystąpienie wykwitów. Na szarej kostce na wykwity można by jeszcze machnąć, ale jak ktoś by się zdecydował na elegancki kolor to już gorzej taki wapień zaakceptować.
    • m.trybulec Re: Kostka brukowa 29.12.15, 10:39
      Temat się rozwija. Duży format wchodzi coraz mocniej do ofert producentów materiałów nawierzchniowych. I świetnie wygląda. moj.dom.pl/blogi/83616/472/dobry-wyb-r-p-yty-wielkoformat
      • marekdobrzanski Re: Kostka brukowa 29.12.15, 20:32
        Takie większe płyty są fajne, bo szybko się je układa i moim zdaniem efektowniej wyglądają. Mi się na przykład podobają płyty Prospect, grubość 8 cm. Mogą mieć np. wymiar 40x40, 40x80, 80x80 można sobie elegancko dopasować. Na podjazd lub jako ścieżki są w sam raz, eleganckie i trwałe.
      • ondrzejs Re: Kostka brukowa 30.12.15, 21:33
        To prawda. Jest od niedawna na polskim rynku płyta o nazwie Planta, bardzo elegancko wygląda i można wg życzenia kłaść ją na gołą ziemię.
    • r.emik Re: Kostka brukowa 20.01.16, 16:11
      "jeden z ładniejszych elementów wystroju codziennego" :)
      Nie nazwałbym tego tak poetycko. To po prostu konieczność, jeśli się nie chce chodzić po ubitej ziemi przed domem :)
      Osobiście wolę kostkę granitową niż betonową.
      • michalijowicz Re: Kostka brukowa 13.02.16, 15:58
        r.emik napisał:

> "jeden z ładniejszych elementów wystroju codziennego" :)
        > Nie nazwałbym tego tak poetycko. To po prostu konieczność, jeśli się nie chce c
        > hodzić po ubitej ziemi przed domem :)
        > Osobiście wolę kostkę granitową niż betonową.

Sprawdź sobie projekty z zakresu brukarstwo, to może być jeden z ładniejszych elementów wystroju :)
    • malin_a77 Re: Kostka brukowa 30.10.16, 17:39
      Mogę polecić firmę Sokołowski, brukarstwo.com - panowie znają się na rzeczy, układali u nas kostkę przed domem :) Starannie, równiutko jak od linijki. Praca poszła sprawnie :)
    • janikkas Re: Kostka brukowa 12.11.16, 13:55
      Ja brałem z firmy ziel-bruk i jest ok. Mam w dwóch kolorach szary i biały.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka