Dodaj do ulubionych

Panele imitujące parkiet

20.02.13, 13:25
Hej,

Szukam niedrogich paneli podlogowych imitujących deskę podłogową. Czy moglibyście polecić jakieś niedrogie panele, najlepiej wizualnie zbliżone do tych z projektu:

www.wnetrzarium.pl/inspiracje-wnetrz/3338-zielony-zoliborz/
Obserwuj wątek
    • Gość: sasa Re: Panele imitujące parkiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.13, 15:30
      Zależy w jakiej cenie, z tańszych paneli masz kronopol, egger, przy droższych wolałbym zainwestować już w deskę barlinecką i mieć po prosu drewno w domu
    • cyklina-klimkiewicz Re: Panele imitujące parkiet 20.02.13, 20:53
      Trzeba podać wymiary . Deska parkietowa dąb od 70zł netto m2 z faską. Układanie od 25złm2, kleje od 20zł/m2 Bona , Uzin.Cokoły różnie od 8 złm2cyklinowanie plerowanie szpachlowanie 15zł/m2. olejowanie 6zł/m2 . B.Klimkiewicz.
    • Gość: ZF Re: Panele imitujące parkiet IP: *.tktelekom.pl 21.02.13, 10:27
      A nie będzie Ci wstyd, kiedy przyjdą znajomi i zapytają się - co ty panele położyłaś ???
      • cyklina-klimkiewicz Re: Panele imitujące parkiet 21.02.13, 10:30
        Dobre pytanie. B.Klimkiewicz.
      • melex222 Re: Panele imitujące parkiet 21.02.13, 14:32
        Gość portalu: ZF napisał(a):

> A nie będzie Ci wstyd, kiedy przyjdą znajomi i zapytają się - co ty panele poło
        > żyłaś ???

Trochę więcej dystansu do świata polecam ;) Przejmować się takimi rzeczami.. błagam.
      • kozetka83 Re: Panele imitujące parkiet 24.02.13, 13:05
        > A nie będzie Ci wstyd, kiedy przyjdą znajomi i zapytają się - co ty panele poło
        > żyłaś ???

To pytanie mnie po prostu rozłożyło. Człowieku, jakimi Ty kategoriami myślisz? Takiego pytania to spodziewałabym się co najwyżej po mało rozgarniętym nastolatku, a to jednak forum raczej dla ludzi poważnych.
        Mam w domu deski i oczywiście wybrałam je dlatego, żeby przypadkiem znajomi nie byli zniesmaczeni;-)
        • kozetka83 Re: Panele imitujące parkiet 24.02.13, 13:22
          Dodam jeszcze, że musisz mieć fajnych znajomych...
          • Gość: Gość Re: Panele imitujące parkiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.13, 19:02
            Znajomi jak Ci nie powiedzą wprost to Cię obgadają. Coś tym jest, skoro zastrzegasz, że masz u siebie deski.
            Nie ma co ukrywać, że dzisiejsze panele to półka wcześniejszego gumolitu.
            Nie ma się czym pochwalić.
            Opierać się będą ci, którzy je posiadają lub nimi handlują.
            Niedługo tekturzane panele wyprze bambus lub deski warstwowe, taka kolej rzeczy.
            No cóż samo życie, jesteśmy coraz bogatsi i stać nas nas na lepsze rzeczy.
            • cyklina-klimkiewicz Re: Panele imitujące parkiet 25.02.13, 01:54
              Nie koniecznie , deska bambus lakierowany to 50zł/m2. B.Klimkiewicz.
        • cyklina-klimkiewicz Re: Panele imitujące parkiet 24.02.13, 15:32
          Ja Ci się wstydzić nie kazałem. Sam jestem bezwstydny. Ale uważam,że można rozsądnie wybierać. Wstyd do tego nie ma nic. B.Klimkiewicz.
    • Gość: EKod Re: Panele imitujące parkiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.13, 13:46
      wsdzytko to malowana tektura czyli podłogowa najniższa półka.
    • Gość: i Re: Panele imitujące parkiet IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.13, 16:17
      Jeśli musisz kłaść sztuczne panele, to wczoraj widziałam w Leroy Merlin nieźle podrobiony parkiet dębowy. Miał strukturę drewna i nawet odwzorowane fazowane spoiny. Kosztował niecałe 40 zł za m kw. Podobny do tego, co linkujesz.
      • Gość: gość Re: Panele imitujące parkiet IP: *.static.korbank.pl 28.05.13, 15:15
        Ze swojego doświadczenia polecam świetne podłogi w tym sklepie ipodlogi.pl/
        • cyklina-klimkiewicz Re: Panele imitujące parkiet 28.05.13, 15:16
          Po co komu imitacja iak parkiet tani jak nigdy? B.Klimkiewicz.
    • Gość: Krzysiek www.finishparkiet.pl IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.13, 18:39
      Zdecydowanie polecałbym FinishParkiet,
      układa się tak jak panele, jest nie tak drogi,
      a do tego to podłoga na lata.
      • Gość: Stolarz Re: www.finishparkiet.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.13, 20:25
        Wszystkie gotowce mają kiepską powłokę lakierniczą a wynika to z technologii produkcji - 7 mikrowarstw równoważnych jednej wykonanej ręcznie. Silny marketing producentów ogłupia klientów jak w wielu innych przypadkach. Im więcej tego szajsu na rynku tym silniejsza presja producentów i handlowców. Samo życie...
        • cyklina-klimkiewicz Re: www.finishparkiet.pl 22.02.13, 21:26
          Wszystko trzeba konserwować. Finish parkiet, też I ten lakierowany i ten olejowany, czy woskowany. Beż konserwacji niczego nie można użytkować, bo się zniszczy i straty bedą duże. B.Klimkiewicz.
    • naturelife Re: Panele imitujące parkiet 25.02.13, 11:45
      Nie wolisz dopłacic kilka zlotych i kupic prawdziwe, drewniane panele podłogowe? Jakosc jest o wiele wyższa
      • cyklina-klimkiewicz Re: Panele imitujące parkiet 25.02.13, 19:15
        Po co dopłacać . Trzeba kupic deskę parkietową w dobrej cenie. Ale może lepiej dopłacić niż przepić czy przepałcić. B.Klimkiewicz.
        • Gość: Morgan Re: Panele imitujące parkiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 19:58
          Też nie rozumiem jak można chcieć imitację drewna zamiast prawdziwego drewna??? Przecież można mieć taką podłogę (dąb lub jesion) bieloną w dobrej cenie od ręki.
          • cyklina-klimkiewicz Re: Panele imitujące parkiet 01.03.13, 21:51
            Pewnie,że można jak się klient umówi, to kilka próbek zrobię by miał w czym wybierać. Włąśnie zrobiłem dla klienta , który przysłał parę desek by zrobić wzorniki. B.Klimkiewicz.
            • Gość: Rafael Re: Panele imitujące parkiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 15:30
              Odnoszę wrażenie, że w Polsce jeszcze nie wykształciła się potrzeba piękna. Ludzie chcą przede wszystkim kupić tanio a nie koniecznie ładnie. Drewno jest drewnem i jego imitacja to kompletny bezsens!
              • cyklina-klimkiewicz Re: Panele imitujące parkiet 11.03.13, 23:39
                Nie znasz ludzi w Polsce. Jest tak jak wszędzie na Świecie. Są różni ludzie. Co się komu podoba to kwestia jego gustu. B.Klimkiewicz.
                • Gość: Morgan Re: Panele imitujące parkiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.13, 17:57
                  Ludzie są różni i każdy lubi co innego i całe szczęście. Dla mnie kupno takich płytek jest bez sensu bo wolę prawdziwe drewno ale każdy wdg własnych potrzeb ;)
                  • mojdomtoja Re: Panele imitujące parkiet 10.04.13, 17:55
                    To prawda, że każdy ma inny gust ale jeżeli dyskutujemy na jakiś temat to warto przedstawić swoją opinię. Każdy materiał imitujący coś okazuje się gorszy od oryginału więc może lepiej kupić drewno?
                    • cyklina-klimkiewicz Re: Panele imitujące parkiet 10.04.13, 22:21
                      Też tak uważam. B.Klimkiewcz.
    • cyklina-klimkiewicz Re: Panele imitujące parkiet 26.04.13, 11:23
      Tylko w jakim celu ta imitacja? Po co udawać jak można mieć oryginał i do tego niedrogo? B.Klimkiewicz.
      • Gość: Oala Re: Panele imitujące parkiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 14:20
        Ok, drewno super tylko mnie nie było stać na parkiet więc wybrałam tańszą wersje czyli warstwówkę i jakoś się sprawdza.
        • cyklina-klimkiewicz Re: Panele imitujące parkiet 09.05.13, 00:40
          To parkiet jest tańszy, czyli wybrałeś droższą wersję. B.Klimkiewicz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka