Dodaj do ulubionych

problem z regipsem za blatem kuchennym

07.06.13, 21:47
witam, mam kłopot z zagospodarowaniem kuchni.na ścianie, przy której będą stały meble kuchenne + kuchenka z okapem zamontowany jest regips. dołem za regipsem biegną wszelkiego rodzaju rurki. poprzedni wlaściciel nie miał górnych szafek, ja chcę je mieć. wykonawca szafek nie chce ich przytwierdzać do regipsu, ale do ściany, jednocześnie zmywarka, która też będzie na tej ścianie musi dochodzić do ściany - sprawa wygląda tak, że regips musiałby "lecieć" dołem, natomiast na górze nie. pomocy-jak zagospodarować to "odcięcie" regipsu, zrobić jakąś półkę, czy odciąć równo z blatem? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: byś Re: problem z regipsem za blatem kuchennym IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.13, 21:56
      może wykonawca jest niedoinformowany w temacie montażu szafek,można wieszać szafki na płycie gips/karton zwaną regipsem,do tego stosuje się wkręty tzw.ślimaki ,wkręca się je w płytę a
      następnie w tego ślimaka haczyk lub też wkręt ,na którym to ma wisieć szafka.
      • jarecki_2 Re: problem z regipsem za blatem kuchennym 07.06.13, 22:26
        Na takich "ślimakach" możesz sobie powiesić....kapelusz
    • 45-ka Re: problem z regipsem za blatem kuchennym 07.06.13, 22:05
      Odległość dolnych szafek od ściany możesz dowolnie regulować przysuwając je bądź oddalając od niej. Moim zdaniem wystarczy zamontować blat szerszy o grubość regipsu na ścianie, a ten odciąć tuż pod blatem . Między szafkami planujesz coś położyć na ścianie domyślam się, więc być może, że nie trzeb będzie kombinować z tym blatem bo glazura plus klej powinna wyrównać ścianę.
      No ale to moje zdanie i być może ktoś ma lepszy pomysł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka