Dodaj do ulubionych

Jak palić w kominku

10.11.13, 15:37
Artykuł ciekawy, ale mało "życiowy". Palenie w kominku sposobem opisanym powyżej to żadna przyjemność. Częste otwieranie kominka to brud wokół kominka, pełno dymu w salonie, udręka i męczarnia. Trzeba palić tak, żeby naładować kominek raz na kilkadziesiąt godzin. Ale trzeba to robić z głową, żeby nie przegrzać wkładu kominkowego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Kowalczyk Re: Jak palić w kominku IP: *.213.216.91.ip4.netico.pl 17.11.13, 22:24
      "raz na kilkadziesiat godzin" ?

Ze niby co? ;)
    • kkk Re: Jak palić w kominku 18.11.13, 09:50
      nagrzewnice w domu...
      suuuuuper, sama lepiej bym tego nie wymyśliła! :D:D
      i romantycznie i ładnie i miło, po prostu bomba
    • kkk Re: Jak palić w kominku 18.11.13, 09:51
      można wiedzieć co i ile ładujesz do kominka, żeby palic nim kilkadziesiat godzin?:D
      • Gość: marekmika.in Re: Jak palić w kominku IP: *.centertel.pl 18.11.13, 10:10
        Witam

Ja paląc w sposób opisany na moim blogu mam spokój na dwa dni. Jak załaduję kominek brykietem i drewnem, to przez około 40 godzin mam ciepło w domu i w kominku. Wszystko zalezy jednak od wielkości kominka, ocieplenia domu, intensywności palenia w kominku itp. U mnie kominek zasila ogrzewanie podłogowe.
        • kkk Re: Jak palić w kominku 19.11.13, 10:45
          hhmm, trudno w to uwierzyć al ecóż
          Ja paląc w kominku wyłączam pozostałe ogrzewanie, jest całkowicie zbędne.
          • milotu.pl Re: Jak palić w kominku 21.12.14, 22:46
            Jeśli ktoś nie wierzy, niech zajrzy na mój blog marekmika.blogspot.com Wpisy na nim zamieszczone potwierdzają, że do kominka można zaglądać rzadziej niż do pieca w kotłowni i mieć ciepło w domu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka