16.06.14, 11:15
Witam,
proszę o pomoc w sprawie wyceny po zalaniu. Zostałem zalany z góry, w skutek pęknięcia rury w ścianie (kilka pięter nade mną). Mam kuchnię 1,9mx1,9mx2,4~2,6 (szer./dł./wys.-sufit falowany) i potrzebują ją wymalować. Zalana została jedna ściana i kawałek sufitu. Problem jest tego typu:
-woda po ścianie lała się przez kilka dni (mieszkanie na wysokości, którego zaczęła lać się woda było niedostępne, nikt tam nie mieszka)
-wyszła rdza na zewnątrz (prawdopodobnie przez pręty w ścianie)
-farba miejscami poodchodziła (popuchła).
Aby uporać się z tym problemem będę musiał użyć odgrzybiacza i jakiegoś pochłaniacza wilgoci. Kuchnia nie ma okien więc dodatkowo sprzyja to powstawaniu grzyba na zalanej ścianie. Trzeba by dać jakiś podkład. Skrobać to co popuchło no i pomalować całą kuchnię (farba wraz z pigmentem). Ile wg Was wyniósłby koszt malowania takiej kuchni wraz materiałem? Bardzo proszę o pomoc bo muszę przedstawić wstępny kosztorys swojemu ubezpieczycielowi.

zdjęcia:
naforum.zapodaj.net/e9e850bddf6f.jpg.html naforum.zapodaj.net/beb329c99de8.jpg.html naforum.zapodaj.net/29d64c1aa730.jpg.html naforum.zapodaj.net/c72f8655fe5a.jpg.html
Obserwuj wątek
    • wesker83 Re: wycena 17.06.14, 08:08
      Czy ktoś w stanie mi pomóc?
      • wesker83 Re: wycena 17.06.14, 10:07
        Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?
    • Gość: zazou Re: wycena IP: 193.203.192.* 17.06.14, 14:37
      nam za zalanie kuchni i korytarza wypacono 900 pln odszkodowania, ile będzie kosztował remont dowiemy się dopiero jak go zrobimy...
      • wesker83 Re: wycena 17.06.14, 19:43
        ok, dzięki za odp.
    • jarecki_2 Re: wycena 17.06.14, 20:52
      Najlepiej jakby kosztorys zrobiła firma, która będzie, ewentualnie, robić naprawy i malowanie kuchni. Dostaniesz oficjalna wycenę wykonawcy z pieczątkami i całą resztą, oficjalnie i "na poduszkach".
      Grzybem na razie bym się nie przejmował, tak nawiasem, sama woda nie wystarczy do powstania grzyba, musiałby jeszcze wystąpić brak wentylacji, grzyb wbrew pozorom nie powstaje ot tak, po prostu i szybko. Na pewno, jak piszesz, trzeba oskrobać to co popuchło, zagipsować lub wykonać tynk, zależy od tego co będzie po skrobaniu, potem należało by użyć farby na plamy, żeby zlikwidować rdzawe wykwity i ostatecznie pomalować.
      • wesker83 Re: wycena 17.06.14, 22:05
        Dzięki za odp.
        Grzybem się martwię bo mam "ciemną" kuchnię bez okien... słąba wentylacja to i grzyb może być w kilka dni.
        Kosztorys zrobi mi znajomy ale dopiero za tydzień, a ja muszę jakby co wcześniej pisać reklamację do PZU. Dostałem już od nich kasę na konto i nie wiem czy dostanę jeszcze jakieś pismo. Znajomi w podobnej sytuacji nie dostali żadnego pisma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka