Dodaj do ulubionych

Po remoncie -prośba o ocenę

12.10.14, 19:06
Jestem świeżo po wykończeniu nowego budynku firmowego. Firma , która robiła wykończenie jest dosyć droga, ale efekty nie powalają. Rozliczyliśmy się, rozstaliśmy w zgodzie (na gorąco nie przypatrywałam się wszystkiemu dokładnie, tym bardziej, że to duża powierzchnia), ale mam mieszane uczucia: w miejscach, gdzie łączą się się dwa kolory farb, krawędzie są jakby poszarpane, okna mają białe obramówki i ich wykończenie od środka to już masakra. Na ścianach i sufitach robią się pęknięcia, ale ekipa mówi, że to normalne bo nowy budynek osiada lub też wina tynkarza. Poniżej przesyłam zdjęcia tego co między innymi mi się nie podoba (robione telefonem stąd słaba jakość i przekłamanie kolorów, ale widać o co chodzi). Proszę Was o radę, czy się czepiam, czy takie rzeczy są normalne? Pytam dlatego, że w przyszłym roku mamy dom do wykończenia i nie wiemy czy brać tę samą ekipę, bo to już jednak dom, a nie budynek firmowy. Z góry dzięki.

wrzucaj.net/images/2014/10/12/foto1.jpg
wrzucaj.net/images/2014/10/12/foto2.jpg
wrzucaj.net/images/2014/10/12/foto3.jpg
wrzucaj.net/images/2014/10/12/foto4.jpg
wrzucaj.net/images/2014/10/12/foto5.jpg
Obserwuj wątek
    • krasno-ludki Re: Po remoncie -prośba o ocenę 12.10.14, 22:30
      praca nie do przyjęcia .
      Żle przyklejona taśma malarska odcinająca 2 kolory .
      Pęknięcia - przy zastosowaniu dobrego gruntu przed położeniem gładzi , wszyskie pęknięcia by się pokazały i wówczas trzeba było zastosować odpowiedni gips na 1 warstwę .
      Porządna firma , dbająca o swoją renome powinna przyjechać i usunąć wszystkie niedoróbki ( papraki biorą kasę i uciekają ).
      Na swoją pracę dali chyba gwarancję .
      • karlbrand Re: Po remoncie -prośba o ocenę 13.10.14, 08:46
        Karygodne.
    • kozetka83 Re: Po remoncie -prośba o ocenę 13.10.14, 13:20
      Dzięki za opinie. Faktycznie nie ciekawie to wygląda, szczególnie wykończenie przy suficie - wszędzie "poszarpane".
    • marika_hejter Re: Po remoncie -prośba o ocenę 13.10.14, 14:26
      ja bym chyba poprosila ich o zdjęcia jakiś realizacji.....
      • kozetka83 Re: Po remoncie -prośba o ocenę 13.10.14, 14:49
        Widziałam wiele zdjęć z ich realizacji i z daleka to wszystko wygląda super, nawet u mnie (chyba, że ktoś się zacznie dokładniej przyglądać).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka